Girl, stop apologizing – Rachel Hollis

Een van de non-fictie boeken waar ik dit voorjaar naar uitkeek was Girl, stop apologizing van Rachel Hollis. Deze vrouw heeft meer dan 1,5 miljoen volgers op Instagram en dit boek is niet haar eerste. Toch had ik nog nooit van haar gehoord. Desondanks sprak de titel me wel enorm aan en ik mocht van HarperCollins een recensie-exemplaar ontvangen. Vandaag lees je wat ik van dit boek vind!

Heb je ooit het gevoel gehad dat je niet volledig durft te zijn wie je bent? Dat je meer in je mars hebt, maar bang bent om te falen, het niet goed genoeg te doen of om te worden aangesproken op je ambitie?
‘Girl, Stop Apologizing’ is jouw wake-upcall! Vrouwen hebben geleerd zichzelf te zien in functie van anderen: als partner, moeder, dochter of vriendin. Daarom zijn velen van ons vergeten wie we écht zijn en wat ons talent is. Rachel Hollis toont hoe we onze hoop, verlangens en doelstellingen kunnen leren her- en erkennen. Ze benoemt de excuses en valkuilen die ons belemmeren, en de vaardigheden en houding die nodig zijn voor groei, vertrouwen en de best mogelijke versie van onszelf.

Het boek is opgedeeld in 3 delen, excuses om los te laten, gedrag om aan te nemen en vaardigheden om te verwerken. Niet alles is altijd op jezelf van toepassing, maar dat hoeft ook niet. Ik denk dat Girl, stop apologizing voor heel veel vrouwen op bepaalde gebieden van toepassing kan zijn. Het boek is fijn opgedeeld en ook op een hele logische manier. Hoewel het soms een beetje chaotisch wordt en ze teveel informatie in één keer wil geven hebben de hoofdstukken en tips wel veel met elkaar te maken, dus dat zorgt ervoor dat je ook daadwerkelijk iets aan de tips kunt hebben.

Wat me wel een beetje tegenstond was de auteur. Het voelde voor mij dat zichzelf heel wat voelt en dat kwam af en toe iets te arrogant over. Waar ik normaal gesproken in non ficties het fijn vind als de auteur persoonlijke verhalen en voorbeelden deed. Maar in dit boek vond ik het soms teveel persoonlijke informatie. In echt alles wat ze zegt moet ze een anekdote of een succes vertellen. Dat voelde soms teveel als opscheppen en soms zelfs niet eens meer geloofwaardig. Hier had de weegschaal iets meer naar concrete tips mogen hellen, in plaats van naar nogmaals een persoonlijk verhaaltje. Ik had bijvoorbeeld compleet niet de behoefte om haar ander boeken op te zoeken of om haar op Instagram te gaan volgen.

Hoewel het boek misschien niet heel nieuw of enorm origineel is, is het wel een hele fijne stok achter de deur met handige tips. In principe zijn er meer van dit soort boeken met veelal dezelfde tips, maar het is echt een goed steuntje in de rug om bepaalde stappen naar (nieuwe) doelen te zetten. Wel zit er echter zoveel vaart in het boek dat je soms vergeet bepaalde tips op te schrijven of bijvoorbeeld te arceren zodat je deze daadwerkelijk toe kunt passen. Wel – en dat heeft meer met de uitgeverij te maken – is het boek heel mooi vormgegeven en heeft het perfecte formaat, waardoor het wel een boek is geworden die je nog eens op zal pakken en open zal slaan. Daarom een tip: hou sticky bookmarks bij de hand om relevante passages te onthouden.

Ik vond Girl, stop apologizing een fijn boek met handige en concrete tips, maar het is niet mijn favoriete non-fictie boek. Vooral de auteur deed voor mij teveel af aan mijn leesplezier en soms zelfs aan de geloofwaardigheid. Wel denk ik dat dit boek met de tips voor veel vrouwen een enorm fijn handvat kan zijn.

Lees jij wel eens non fictie? Had je wel eens van Rachel Hollis gehoord?

Liefs,
Marleen

Titel: Girl, stop apologizing ♥ Auteur: Rachel Hollis ♥ Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina’s: 271 ♥ ISBN: 9789402704747 ♥ Waardering: ***,5
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel HarperCollins! 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Als ik je recensie lees moet ik een beetje denken aan mijn ervaring met ‘Happy life 365’ van Kelly Weekers. Toch ben ik heel benieuwd om ‘Girl, stop apologizing’ eens te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.