Voorjaar 2020 – Boeken waar ik naar uitkijk

Het officiële boekennajaar is nog niet eens voorbij en waarschijnlijk zit je nog helemaal met je hoofd bij de boeken die je (hopelijk) gaat krijgen met kerst dit jaar, maar de uitgeverijen hebben ons helemaal lekker gemaakt met allerlei toffe titels die komend voorjaar gaan verschijnen. Nieuwe feelgoodromans, nieuwe YA en zelfs een aantal toffe non-ficties om naar uit te kijken. Doen ze gewoon! Ik zette ze – zoals altijd – weer op een rijtje!

Net als de vorige keer heb ik de titels verzameld per maand en ze op volgorde van verschijning in een rijtje geplaatst. Thrillers, feelgood en YA staan door elkaar. De boeken waar ik het meest naar uitkijk en die het hoogst op mijn verlanglijstje staan zijn dikgedrukt. Door op de link van de titel te klikken kun je het boek bestellen of pre-orderen bij Bol.com*.

JANUARI

Eigelijk loopt het officiele voorjaar in boekenwereld van februari tot mei, maar uitgeverij Volt liet in hun voorjaarscatalogus al weten dat in januari de vertaling van Stuck-up Suit verschijnt en wel met de titel Onweerstaanbaar. Ik heb deze fijnerd al gelezen in het Engels en ik kan je zeggen dat het een aanrader is!

Onweerstaanbaar – Vi Keeland & Penelope Ward (16 januari, Volt)

FEBRUARI

Zo lekker, want er verschijnen heel veel boeken in februari. Het meest kijk ik uit naar De waarheid van Colleen Hoover, een van mijn favoriete auteurs. Daarnaast ben ik ook wel heel nieuwsgierig naar De Bromance Boekenclub (al zoveel goede dingen over gehoord) en Begin Again. Die laatste zou een beetje iets weg moeten hebben van After, dus ik ben wel benieuwd!

Bestemming geluk – Aline van Wijnen (4 februari; Boekerij)
Begin Again – Mona Kasten (4 februari; Boekerij)
Gek van jou – Jette Schröder (4 februari; HarperCollins)
Rosie hartje Jack – Mel Darbon (10 februari, Blossom Books)
De waarheid – Colleen Hoover (11 februari;  Zomer & Keuning)
Zij ging dood en ik bleef leven – Mary Crockett (12 februari; Young & Awesome)
Verleid me – Stefanie van Mol (13 februari, Volt)
De wrede prins – Holly Black (25 februari; Boekerij)
De Bromance Boekenclub – Lyssa Kay Adams (26 februari; Boekerij)

MAART

Ook in maart verschijnen er lekker veel (hopelijk) toppers, zoals een nieuw boek van Jojo Moyes, namelijk Suzanna’s wereld. Dit boek is al wat ouder, maar nog niet eerder vertaald naar het Nederlands. Bij Volt verschijnt Nu of nooit, een voor mij (en voor Volt) nieuwe NA-auteur. Wat betreft NA’s heeft Volt tot nu toe elke keer toppertjes aangeleverd, dus de verwachtingen zijn hoog, haha. Ook kijk ik enorm uit naar het nieuwe non-fictie boek van Lianne Keemink, Dingen anders doen. Ik vond Je moet (bijna) niks echt enorm tof, dus op naar haar nieuwe boek!

Stil maar – Carla Kovach (3 maart; Boekerij)
Suzanna’s wereld – Jojo Moyes (3 maart; de Fontein)
Huis van aarde & bloed – Sarah J. Maas (3 maart; Boekerij)
Havenfall – Sara Holland (3 maart, Blossom Books)
Nu of nooit – J.A. Redmerski (12 maart, Volt)
De stiefzus – Jennifer Donnelly (17 maart; De Fontein)
Zomer in de kleine bakkerij – Jenny Colgan (24 maart; Luitingh Sijthoff)
Dingen anders doen – Lianne Keemink (24 maart; Nieuw Amsterdam)
Liefde op het strand – Jennifer Probst (26 maart; Boekerij)

ARPIL

Hoewel er de vorige twee maanden echt pareltjes gaan verschijnen is april mijn favoriete maand (en niet alleen omdat we dan op vakantie gaan, haha). Zo staan de nieuwe boeken van Charlotte de Monchy (Tegen beter weten in), Julia Quinn (Een vorstelijk aanbod) en Sally Thorne (99 procent van mij) echt heel hoog op mijn wishlist. Daarnaast heeft uitgeverij Zomer & Keuning me heel nieuwsgierig gemaakt naar Raak me. niet. Hele fijne maand hoor!

De laatste stem – Graham Moore (april; Luitingh Sijthoff)
Mannen van de wereld 1: Verlangen – Audrey Carlan (9 april; Boekerij)
Mannen van de wereld 2: Lust – Audrey Carlan (9 april; Boekerij)
99 procent van mij – Sally Thorne (7 april; HarperCollins)
Girl, stop apologizing – Rachel Hollis (7 april; HarperCollins)
De jacht – Elle Kennedy (9 april, Volt)
Toen ik de sterkste was – Jason Reynolds (15 april, Blossom Books)
Tegen beter weten in – Charlotte de Monchy (16 april; Boekerij)
Heerlijk duurt het langst – Jill Mansell (23 april; Luitingh Sijthoff)
Een vorstelijk aanbod – Julia Quinn (23 april; Boekerij)
Raak me. Niet – Laura Kneidl (28 april; Zomer & Keuning)

MEI

Zoals altijd verschijnt er in de laatste maand van de catalogus niet zoveel boeken. Wel is mei een maand met voor iedereen hoge verwachtingen, want er verschijnt zowel een nieuw boek van Kiera Cass als een nieuw boek van de Hongerspelen. Nice!

De beminde – Kiera Cass (mei, Best of YA)
Onbreekbaar 1: Buren met benefits – Lisette Jonkman (14 mei; Luitingh Sijthoff)
The Ballad of Songbirds and Snakes – Suzanne Collins (19 mei, Best of YA)

Naar welke boeken kijk jij uit?

Liefs,
Marleen

* Als je via deze linkjes iets besteld krijg ik daar een kleine commissie voor waarvan ik verzendkosten van winacties betaal of andere kosten die ontstaan door Favoritez. 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.