Je moet bijna niks – Lianne Keemink

Zoals je wellicht weet lees ik steeds meer non-fictie en het boek van Lianne Keemink, a.k.a. de Self Help Hipster stond nog op mijn lijstje om gelezen te worden. Ik reserveerde het boek bij de bibliotheek en hoewel het ruim 3 maanden moest duren voordat ik ‘m op kon halen, heb ik het boek eindelijk kunnen lezen. Vandaag lees je mijn recensie!

Als fervent zelfhulpjunkie dacht Lianne Het Leven wel te kunnen hacken. Vanaf haar twaalfde las ze honderden zelfhulpboeken met de gedachte een hoop ellende te kunnen voorkomen. Het resultaat van deze obsessie: een afschuwelijke relatiebreuk en een dikke xx maanden overspannen thuiszitten. In JE MOET (bijna) NIKS leidt ze je rond in haar verhaal en de beginselen van zelfhulp. Dit boek gaat over het belang van passief gedrag en negativiteit, de zin en onzin van The Secret, de balans vinden tussen willen en moeten, en Echte Liefde. Het bevat héél veel concrete tips waar zelfs de meest cynische geest mindfull van wordt. Om jou te helpen. Hoef je dat zelf niet meer te doen.

Lianne is online bekend als de Self Help Hipster. Hoewel ik haar op Instagram volg heb ik haar blog nooit bezocht en ben ik ook niet actief op Twitter. Ik had dus eigenlijk geen idee hoe zij schreef, maar wat heeft Lianne een fantastische en heerlijke schrijfstijl. Heerlijk scherp, af en toe sarcastisch en vooral goud- en goudeerlijk.

Bij het lezen van zelfhulpboeken lette ik op wat ik kon gebruiken en negeerde ik de clichés en de uitspraken dat alles perfect op jou van toepassing is.

Wat ik bij een aantal non-fictie boeken die ik heb gelezen miste, maar ik heel erg fijn vond in Je moet (bijna) niks is hoe persoonlijk het is. Lianne behandelt verschillende onderwerpen, maar maakt het enorm persoonlijk door eigen ervaringen en voorbeelden erin te gooien. Zo leer je niet alleen Lianne beter kennen, maar voelt het ook allemaal wat echter aan. Het maakte de tips en voorbeelden die ze noemt wat beter toepasbaar zeg maar. Hou ik van.

Want je moet niks, maar je mag van alles. Toegegeven, dat is ook niet altijd makkelijk. Want als je alles mag, dan moet je goed worden in bepalen wat je wil.

En wauw, Lianne weet continue de vinger op precies op de goede plek te leggen. Ze heeft hier en daar een wat onpopulaire mening (heerlijk verfrissend), maar weet heel goed waar ze het over heeft. Alles wat ze zegt klinkt enorm geloofwaardig. Niet heel gek als ze al sinds haar 10e selfhelpboeken leest, haha! Het was allemaal soms zelfs zo herkenbaar dat ik eventjes twijfelde of het niet over mij ging, haha! O en mijn favoriete hoofdstuk? Dat je niet hoeft te sporten, love it haha!

Je moet (bijna) niks heeft mijn verwachtingen enorm overtroffen. Dit boek is fijn, eerlijk en persoonlijk en echt een aanrader. Een aanrader als je af en toe non-fictie leest, een aanrader als je zelf ook regelmatig met een boek in een self help boek te vinden bent of als je gewoon op zoek bent naar een paar uurtjes leesplezier. Je gaat er van houden!

Kende jij de Self Help Hipster al?

Liefs,
Marleen

Titel: Je moet (bijna) niks ♥ Auteur: Lianne Keemink ♥ Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
Aantal pagina’s: 223 ♥ ISBN: 9789046820308 ♥ Waardering: ****,5

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.