Je kan het (doen!) – Lianne Keemink

Yes, het nieuwe boek van Lianne Keemink – a.k.a. The Self Help Hipster – is verschenen. Ik heb haar vorige boeken, Je moet (bijna) niks en Dingen anders doen met veel plezier gelezen, dus niet zo gek dat ik dit boek ook heel graag wilde lezen. Je leest vandaag mijn recensie! 

We hebben allerlei doelen, plannen en ideeën, maar deze tot werkelijkheid maken; ho maar. We zitten onszelf in de weg met allerlei excuses en twijfels, waardoor we vaak niet eens beginnen. Of wel beginnen, maar halverwege afhaken, of zelfs tegen het einde nog denken: laat maar.
Je kan het (doen!) gaat je hiermee helpen. Het is een handleiding voor iedereen die wil leren dóén. Je vindt nieuwe perspectieven en tips voor het psychologische en mentale aspect van aan de slag gaan en je traint jezelf in belangrijke vaardigheden: leren omgaan met tijd, falen, zelfvertrouwen ontwikkelen en meer.

Dit boek is lief. Dat is in ieder geval iets wat mij direct opviel. Lianne geeft je enorm veel praktische tips waar je direct mee aan de slag kunt (en eigenlijk ook wilt), maar dat doet ze op een hele fijne, aanmoedigende manier. Ik volg haar al een tijdje op Instagram en hoor haar ook regelmatig op stories praten, waardoor ik tijdens het lezen haar bepaalde stukken bijna hardop hoorde voorlezen en dat zorgde voor nog meer leesplezier (o enne, voor de luisteraars onder ons, Lianne heeft zelf het audioboek ingesproken).

Maar ondanks dat dit boek heel lief is, is het ook echt een (nodige) schop onder je kont. Wat enorm fijn is, is dat dit boek echt voor iedereen geschikt is. Of je nu naast je werk een nieuwe creatieve hobby of een nieuw project wil starten (bijvoorbeeld het schrijven van een boek) of dat je meer focus in je eigen werk wilt creëren, dit boek helpt je daar absoluut bij. Ik heb dit boek grotendeels in de trein gelezen en ik had geen plakkertjes bij me, maar dit zou anders een van de weinige boeken zijn geworden waarbij ik wel enthousiast plakkertjes had geplakt.

Lianne heeft een hele fijne schrijfstijl die er voor zorgt dat je direct wilt aanpakken. Ik ben daarom ook heel erg blij dat ik dit boek in de kast heb staan, zodat ik ‘m er af en toe nog eens bij kan pakken. De tips en adviezen die Lianne door het boek heen geeft dwaalden nog een aantal dagen (ik heb het boek nog maar net uit) in mijn hoofd, waardoor ik daadwerkelijk ook iets aan haar tips zal hebben, wat niet altijd het geval is bij non-ficties.

Ook met dit boek heeft Lianne laten zien dat ze zichzelf met recht The Self Help Hipster heeft gekroond. Je kan het (doen!) is een enorm fijne, aanmoedigende en praktische gids voor echt iedereen. Geloof me dat je dit boek nodig hebt in je leven.

Wat is het laatste non-fictie boek dat jij hebt gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Je kan het (doen!) ♥ Auteur: Lianne Keemink ♥ Uitgeverij: Lev Uitgevers
Aantal pagina’s: 270 ♥ ISBN: 9789400514553 = Waardering: ****,5
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Lev! 

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.