Een officier en een heer – Julia Quinn

Ik heb een enorme zwak voor de boeken van Julia Quinn. Ik heb de boeken van Bridgerton stuk voor stuk verslonden en dat doe ik tegenwoordig ook met de boeken over de Rokesbys. Een officier en een heer is het tweede deel in deze nieuwe serie en je leest vandaag mijn recensie. 

Met haar broer Thomas ver weg en gewond aan het front in de koloniën, kan wees Cecilia Harcourt kiezen uit twee ondraaglijke opties: intrekken bij een vrijgezelle tante, of trouwen met een neef aan wie ze een hekel heeft. In plaats daarvan gaat ze voor optie drie en steekt ze de Atlantische Oceaan over, vastbesloten om haar broer te verzorgen tot hij weer beter is. Maar na een week zoeken vindt ze niet haar broer, maar zijn beste vriend, de knappe officier Edward Rokesby. Hij is buiten bewustzijn en heeft dringend hulp nodig, en Cecilia zweert dat ze zijn leven zal redden, al moet ze een klein leugentje vertellen om aan zijn zijde te mogen blijven…

Dit is mijn tiende boek van Julia Quinn, dus je kunt absoluut zeggen dat ik bekend met haar schrijfstijl. Haar vlotte en verslavende schrijfstijl is dan ook altijd de reden dat ik haar boeken niet weg kan leggen én dat ik er heel snel doorheen vlieg. De enige reden dat ik dit boek niet in één avond heb verslonden, is dat ik op dit moment enorm verslaafd ben aan een nieuwe serie. Anders zou ik dit boek echt in ongeveer één zit hebben uitgelezen. Zo fijn zijn haar boeken dus.

Na negen boeken is het soms een beetje ‘eng’ dat het niet hetzelfde wordt. Met Een officier en een heer heeft de auteur een andere trope gekozen. En hoewel – als je er veel over nadenkt – het best een grote red flag is, is het ook wel heel erg vermakelijk om over te lezen. Het is in ieder geval origineel als je ook de andere (vertaalde) boeken van Quinn hebt gelezen. Ik vond het in ieder geval wel heel erg genieten en heb zitten smullen hoe Cecilia en Edward langzaam voor elkaar vallen.

Ik schreef het ook al in mijn recensie van het eerste deel in deze serie, ik miste de tweede epiloog. In dit deel vond ik zelfs dat het einde wel heel erg snel ging. Naast dat ik ook in dit boek geen afscheid wilde nemen van Cecilia en Edward, voelde het einde een beetje afgeraffeld. Natuurlijk is de hele serie niet geëindigd en ik hoop dat we deze twee personages nog wel terug gaan zien in de andere delen, maar ik vond het wel jammer dat een heerlijke romance zo abrupt werd geëindigd.

Afgezien van het net iets te snelle einde was dit weer enorm genieten. Mega guilty pleasure, maar ik word er zo gelukkig van! Als je hebt genoten van de andere boeken van Julia Quinn, echt lees dit!

Heb jij al een boek van Julia Quinn gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Een officier en een heer ♥ Auteur: Julia Quinn ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 388 ♥ ISBN: 9789022595145 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Boekerij! 

Lees hier mijn recensie van De onuitstaanbare erfgenaam (Rokesby #1)

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.