De onuitstaanbare erfgenaam – Julia Quinn

Ben jij ook zo teleurgesteld dat de Bridgerton-serie is afgelopen? Snap ik! Gelukkig is de achtdelige serie niet het enige wat Julia Quinn heeft geschreven en gelukkig dat Boekerij ook andere boeken van haar is gaan vertalen. De onuitstaanbare erfgenaam is het eerste deel in een nieuwe serie en vandaag lees je mijn recensie!

Billie Bridgerton zal ongetwijfeld een Rokesby trouwen, daar is iedereen het over eens. De vraag is alleen: welke? De Bridgertons en Rokesby’s zijn al eeuwenlang buren en goed bevriend. Als kind was Billie al onafscheidelijk van zowel Edward en Andrew Rokesby. Eigenlijk is er maar één broer die ze absoluut niet kan uitstaan…

George Rokesby is dan misschien de oudste en erfgenaam van het graafschap, maar hij is ook arrogant, irritant en bepaald niet gecharmeerd van Billie – en dat is wederzijds. Maar wat als de enige persoon die je niet kunt verdragen degene blijkt te zijn waar je niet zonder kunt?

De Rokesby-serie vindt ongeveer dertig jaar voor het eerste boek van de Bridgertons plaats. Billie is de oudere zus van Edmund, de vader van de acht Bridgeton-kinderen. In dit boek spelen dus hele andere mensen een rol, maar tegelijkertijd vind je ook veel subtiele verwijzingen naar de achtdelige serie. Denk bijvoorbeeld aan het balspel Pall Mall, wat alle Bridgeton-kinderen heel fanatiek spelen. Ook bepaalde namen komen er in voor, dus het voelt een klein beetje als thuiskomen. Heerlijk!

We lezen deze boeken natuurlijk allemaal om het historische tintje en de romantiek. Daarin is De onuitstaanbare erfgenaam niet heel erg anders of nieuw in vergelijking met de Bridgertons. Bus who cares? Het voelt misschien een beetje alsof we dit al eens hebben gezien of gelezen, maar het is ook een heerlijk romantisch verhaal waar je niet al te veel bij na hoeft te denken.

Billie is echt een heerlijk hoofdpersoon. Ze deed me een beetje denken aan Eloise Bridgerton. En wie houdt er nu niet van enemies to lovers? Het enige wat ik een beetje jammer vond is dat het einde vrij vlot gaat. Waar je in de acht boeken van Bridgerton nog getrakteerd wordt op twee epilogen, ontbreken die bij dit deel. Niet dat boek niet af is, maar het is meer een kwestie van nog geen afscheid willen nemen, haha! Gelukkig verschijnen er nog drie boeken over de andere drie Rokesby-broers!

Ik ben absoluut niet teleurgesteld. Ik vond het heerlijk om me weer even onder te dompelen in de wereld die Julia Quinn altijd heerlijk weet neer te zetten. Nu al zin in het volgende deel!

Heb jij wel eens een boek van Julia Quinn gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: De onuitstaanbare erfgenaam ♥ Auteur: Julia Quinn ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 349 ♥ ISBN: 9789022594520 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Boekerij!

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.