Engelse boeken die ik nog graag wil lezen

Ik lees zelden Engelse boeken. Het is niet zo dat mijn Engels slecht is, maar ik heb het idee dat ik veel meer van het verhaal meekrijg als ik het boek in mijn eigen taal lees. Ook duurt het bij een stuk langer als ik een Engels boek lees, dus het is ook een stuk handiger als ik het boek gewoon in het Nederlands lees. Misschien krijg ik op die manier dan toch ooit mijn TBR een stuk kleiner (gaat waarschijnlijk nooit gebeuren, maar goed). Desondanks zijn er wel wat Engelse titels die ik graag een keertje zou willen lezen. Vandaag dus een lijstje, lees je mee? 

Walking Disaster – Jamie McGuire
Zoals je hier kunt lezen vind ik het eerste deel, Prachtige rampspoed, een prachtig boek dat zeker meer aandacht verdient. Jammergenoeg is de serie niet echt in Nederland aangeslagen, waardoor het vervolg nooit vertaald is. Een hele tijd geleden kocht ik het vervolg in het Engels, maar tot nu toe heb ik het nog niet gelezen. Ik ben wel een grote fan van Jamie McGuire dus ik hoop dit boek snel te kunnen lezen.

Rebel Belle – Rachel Hawkins
Voordat ik boekbloggers ging volgen, speurde ik We Heart it en Pinterest af op zoek naar toffe boeken. Helaas voor mij waren dat (bijna) altijd Engelse boeken die niet vertaald waren naar het Nederlands. Tot nu toe zijn veel toffe boeken vertaald (denk bijvoorbeeld aan RebootAan alle jongens van wie ik hield en Duizend stukjes van mij), maar Rebel Belle staat nog bij geen enkele Nederlandse uitgeverij in het fonds. Ik heb het boek (een prachtige hardcover, overigens) meerdere malen in New York in mijn handen gehad, maar ‘m toch maar niet meegenomen. Hopelijk besluit een uitgeverij deze serie ooit te vertalen, want het verhaal lijkt me echt ontzettend tof!

Wild cards – Simone Elkeles
Een van mijn favoriete YA die ik heel lang geleden las, was Perfect Chemistry (waar ik je binnenkort meer over ga vertellen). Ook dit boek heeft niet zoveel bereik als het eigenlijk zou moeten, maar ik denk, als dit boek nu op de markt zou komen veel mensen enthousiast zouden zijn. Van Simone Elkeles zijn helaas maar twee boeken vertaald, maar ze heeft nog meer boeken op haar naam staan. Zelf ben ik behoorlijk nieuwsgierig naar Wild cards en dit boek staat zeker hoog op mijn lijstje van Engelse boeken!

Stalking Sapphire – Mia Thompson
Heb je de cover van dit boek gezien? Alleen daarom zou ik dit boek heel graag willen lezen. Ik heb dit boek op dezelfde manier ontdekt als Rebel Belle en hopelijk haalt een Nederlandse uitgeverij dit boek ooit naar Nederland (of ik moet het toch gewoon in het Engels gaan lezen). Want kom op, het verhaal over een 22-jarig meisje dat op seriemoordenaars jaagt? Dat is toch te gek?

Kulti – Mariana Zapata
Lisa van Leave No Story Behind is helemaal lyrisch over dit boek en zij weet toffe boeken vaak wel uit te zoeken. Ondanks dat het boek dus in het Engels is én heel wat pagina’s telt, heb ik het boek als ebook gekocht en ben het van plan deze maand in Thailand te lezen. Nu zit, op het moment dat dit artikel online verschijnt, mijn vakantie er bijna op, dus wie weet heb ik daadwerkelijk dit boek wel gelezen! Na de vakantie zal ik een kleine wrap up schrijven over alle boeken die ik gelezen heb, en hopelijk zit deze ertussen!

As old as time – Liz Brashwell
Dit boek ben ik verschillende keren in New York tegengekomen en het verhaal lijkt me echt heel erg tof. Wat als Belle’s moeder het beest heeft vervloekt? Dat klinkt toch fantastisch?! Toen ik tijdens het schrijven de auteur op zocht, ontdekte ik dat dit een derde deel is een serie met allerlei twisted sprookjes, dus ik ben heel erg benieuwd! Misschien ga ik deze nog wel een keertje kopen!

Lees jij graag Engels? Heb jij al een van deze boeken gelezen?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.