Heartstopper 5 – Alice Oseman

Yes, ik heb eindelijk het vijfde boek in de heerlijke Heartstopper reeks gelezen! Ik kreeg het boek van Sanne, vet lief en het duurde niet lang voordat ik erin begon. En niet verrassend, deze was wederom heerlijk!

Nick en Charlie hebben veel meegemaakt in de tijd sinds hun ontmoeting. Een eerste crush, het ontdekken van hun seksualiteit en uiteindelijk het uit de kast komen bij familie en vrienden – die niet altijd even begripvol reageren. Nu ze eindelijk die vier belangrijke woorden tegen elkaar gezegd hebben, probeert Charlie zijn moeder over te halen om hem bij Nick te laten slapen. Maar Nick gaat volgend jaar naar de universiteit, waardoor alles op het punt staat te veranderen.

Ik vind het echt zo knap hoe Alice Oseman met heel weinig woorden en vooral veel beeld echt perfect weet neer te zetten wat er gebeurt. Inmiddels zijn Nick en Charlie al een tijdje samen en ze zijn toe aan een volgende stap. En zonder dat het expliciet wordt, weet je precies wat er zich afspeelt en hoe ze zich voelen. Hoe knap is dat? Hierdoor is het boek echt voor alle leeftijden geschikt en juist jongere lezers zullen hier zoveel uit kunnen halen.

Dit deel zou eigenlijk het laatste deel zijn, maar gelukkig heeft de auteur aangekondigd dat er nog een zesde (en daarmee wel echt het laatste) deel komt, want ik wil nog helemaal geen afscheid nemen van Nick en Charlie. Het is heerlijk hoe je langzaam met Nick en Charlie mee kunt leven en steeds nieuwe stappen in hun leven deelt. Ook al ben ik ver die leeftijdscategorie ontgroeit, de boeken van Alice Oseman zijn een van de weinige boeken waarbij ik met heel veel plezier weer even terugga naar de middelbare school.

Dit zijn echt een van de belangrijkste boeken voor jongeren van de afgelopen tijd. Ik heb geen idee of ze gelezen mogen worden voor de lijst, maar Heartstopper is een enorm laagdrempelige serie met enorm veel belangrijke levenslessen, die iedereen gewoon moet lezen. Dus ben je nog niet begonnen aan deze serie? Waar wacht je nog op?

Het was weer puur genieten, zoveel liefde voor Nick en Charlie!

Liefs,
Marleen

Titel: Heartstopper 5 ♥ Auteur: Alice Oseman ♥ Uitgeverij: Best of YA
Aantal pagina’s: 384 ♥ ISBN: 9789000381258 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.