Wie schrijft die blijft – Tamara Haagmans

Yes, er is weer een nieuw boek van Tamara Haagmans in de boekwinkels te vinden! We hebben er eventjes op moeten wachten, maar wat fijn dat we inmiddels weer kunnen genieten van Tamara’s unieke en heerlijke schrijfstijl. Vandaag lees je mijn recensie van Wie schrijft die blijft.

In Wie schrijft die blijft van Tamara Haagmans volgen we Caro, een succesvolle schrijver die onder een pseudoniem schrijft en onder geen beding bekend wil worden. Naast schrijven runt ze samen met haar vader De Gulden Draeck, een idyllisch boetiekhotel met een kunstwinkeltje in ’t Gooi. Hier komen de meest rijke, eigenzinnige gasten logeren, én hier haalt Caro haar inspiratie voor haar boeken vandaan.
Na de zoveelste bestseller wil haar uitgever toch dat ze uit de schaduw stapt, maar Caro weigert dit. Dan bedenkt haar vader een slimme oplossing waar iedereen tevreden mee is. Net als alles op rolletjes lijkt te lopen, staat ineens de toekomst van het boetiekhotel op losse schroeven, en moet Caro keuzes maken. Hoeveel is haar dubbelleven haar waard?

Tamara Haagmans schrijft met een originele en unieke schrijfstijl. Als je haar volgt op Instagram heb je waarschijnlijk een beetje het idee dat je haar kent en tijdens het lezen weet je gewoon dat je een echte ‘Tamara’ in handen hebt. Ze stopt altijd wat persoonlijke dingetjes in haar boeken en dat maakt haar feelgoods altijd nóg fijner om te lezen. En ik denk dat Wie schrijft die blijft met afstand haar meest persoonlijke boek is.

Het boek heeft een zwaar onderwerp, namelijk pesten. In het dankwoord schrijft Tamara dat ze zelf op school vroeger is gepest en dat zorgt ervoor dat het boek een nog diepere laag krijgt dan dat het eigenlijk al heeft. Alles rondom het pesten staat zo goed en sterk op papier en ik denk dat dit boek voor heel veel lezers zal helpen en aanvoelt als een warme knuffel. En dat het boek rondom een schrijver draait is natuurlijk ook al een warme, fijne knuffel.

Maar, ik heb ook een paar puntjes. Zo vond ik de relatie tussen Caro en Jesse niet lekker uitgewerkt. Het ging te snel én voelde niet zo geloofwaardig. Aan de ene kant snapte ik dat, want je wil juist met zo’n belangrijk onderwerp niet ondersneeuwen met een romance, maar ik denk dat boek juist sterker was geweest als de romance tussen Caro en Jesse nog meer naar de achtergrond zou zijn geschoven. Ook een twist op het einde was voor mij geen twist en lag er net iets te dik op, dat was ook een beetje jammer.

Afgezien van wat kleine kanttekeningen was dit wederom een heerlijk verhaal van Tamara Haagmans. Haar fans zullen weer heel gelukkig zijn met dit nieuwe boek!

Heb jij al een boek van Tamara Haagmans gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Wie schrijft die blijft ♥ Auteur: Tamara Haagmans ♥ Uitgeverij: LS Amsterdam
Aantal pagina’s: 256 ♥ ISBN: 9789021031866 ♥ Waardering: ***,5
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel LS Amsterdam!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.