Someone new – Laura Kneidl

Een paar jaar geleden las ik de heerlijke duologie van Laura Kneidl. Dat was destijds mijn eerste kennismaking met deze Duitse auteur en het smaakte absoluut naar meer. Dit jaar is de auteur terug bij Zomer & Keuning en wel met een nieuwe serie. Someone new is het eerste deel en toen we terugkwamen van de wereldreis lag dit boek als verrassing op me te wachten. Ik heb het boek inmiddels gelezen en vertel je graag wat ik ervan vind! Lees je mee?

Wanneer Micah haar nieuwe buurman ontmoet, kan ze het niet geloven: Het is Julian! Hij verloor een paar weken geleden zijn baan vanwege haar. Micah vindt het vreselijk wat er is gebeurd, maar de koele en gesloten Julian geeft haar niet eens de kans om haar excuses aan te bieden. Micah wil hem graag beter leren kennen, maar Julian houdt haar op afstand omdat hij een geheim heeft. Een geheim dat de manier waarop ze hem ziet voor altijd kan veranderen…

Het is alweer een tijdje geleden dat ik Raak me. Niet en Verlies me. Niet van deze auteur heb gelezen, maar ik kan me wel herinneringen dat ik ze heel fijn vond. Daarom was ik op reis al begonnen in het e-book van Someone new (te lezen met Kobo Plus). Maar op dat moment wist het boek me niet heel erg te trekken, dus legde ik het aan de kant. Toen het boek thuis op me lag te wachten (en wat een mooie cover trouwens), wilde ik het een tweede kans geven. Maar helaas, dit boek wist me niet zo te trekken als haar voorgaande boeken.

En dat komt vooral door de toon. Je leest het boek vanuit Micah, een dochter van rijke ouders die altijd een paleisje heeft gewoond, totdat ze erachter komt dat haar ouders toch niet zo fantastisch zijn. Micah is echter zo ongelofelijk verwend en egocentrisch, dat ik me daar echt niet overheen kon zetten. Ze bedoelt het goed (denk ik), maar haar toon blijft verwend en daar kreeg ik echt jeukbultjes van. Hier waren zoveel mogelijkheden geweest om de hoofdpersoon een stuk sympathieker te maken, maar dat is (voor mij) niet gelukt. Heel jammer.

Daarnaast is de schrijfstijl ook vrij langdradig. Er wordt veel onnodig uitgelegd en verklaard, wat ervoor zorgt dat de vaart uit het verhaal gaat. Ik moet zeggen, ik heb dit boek alsnog vrij snel uitgelezen omdat ik toch wel weten wat Julians geheim was, dus de spanning zit er op zich wel in. En het geheim dat Julian meedraagt is mooi gekozen. Het geeft een mooie laag aan het verhaal, maar voor mij net niet helemaal lekker uitgewerkt. Jammer, want het idee achter dit verhaal is echt heel mooi.

Dit was ‘m helaas niet voor mij. Het idee is geweldig, maar de toon en de langdradigheid zorgden er bij mij voor dat dit een tegenvaller was. Jammer!

Heb jij al eens een boek van Laura Kneidl gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Someone new ♥ Auteur: Laura Kneidl ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 477 ♥ ISBN: 9789020549065 ♥ Waardering: **,5
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Zomer & Keuning!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.