Raak me. Niet – Laura Kneidl

Een tijdje geleden ontving ik een berichtje van Zomer & Keuning of ik mee wilde doen aan de blogtour van een nieuwe duologie, twee boeken van Laura Kneidl. De flapteksten van beide boeken klonken allebei heel erg goed, dus ik wilde graag mee doen! Inmiddels is de blogtour van start gegaan en zijn de recensies van drie andere bloggers al online verschenen. Vandaag is het mijn beurt!

Op haar verjaardag komt Sage aan op de universiteit van Nevada. Ze heeft niets: geen geld, geen huis, geen vrienden. Alleen de droom dat ze opnieuw kan beginnen en kan vergeten wat er thuis in Maine is gebeurd. In Nevada krijgt ze een bijbaantje in een bibliotheek, waar ze haar collega Luca ontmoet. Hij is alles waar Sage bang voor is, met zijn doordringende ogen, tattoos en ruige uiterlijk. Maar Luca is niet wie hij lijkt te zijn en hij laat Sages hart ook op een andere manier sneller kloppen.

In het begin moest ik er echt eventjes in komen. Het boek begint gelijk heel heftig en daardoor had je in het begin te weinig achtergrondinformatie. Soms voelde het daardoor ook een beetje alsof Sage het allemaal een beetje overdreef. Het bleef allemaal net iets te lang geheim, zeg maar. Gelukkig wordt het op een gegeven moment steeds meer duidelijk en dan begrijp je Sage ook steeds beter. Ik merkte dat ik eigenlijk vanaf dat moment het boek echt met moeite nog kon wegleggen.

Ik ben echt heel erg fan van de manier waarop de auteur de relatie tussen Sage en Luca heeft neergezet. Het gaat heel langzaam (en daar hou ik echt van), maar het past perfect bij het verhaal. Doordat ze niet gelijk voor elkaar vallen, maar millimeter voor millimeter steeds dichter bij elkaar komen, leer je ze allebei ook goed kennen en zijn het echt hun eigen persoon. Ze hebben allebei issues en hoewel je het boek slechts vanuit Sages perspectief leest, leer je ook Luca goed kennen. Ik vind het stiekem ook wel een beetje jammer dat we het boek ook niet vanuit zijn perspectief lezen, want ik had graag een kijkje in zijn hoofd willen nemen.

In NA’s is niet alles altijd heel geloofwaardig en dat was in Raak me. Niet niet heel anders. Niet elk moment is geloofwaardig, maar dat stoorde me eigenlijk compleet niet. Het is gewoon een hele fijne NA, waar je jezelf echt een paar uurtjes in kunt verliezen. Overigens heeft dit boek wel een mega cliffhanger die niet oké is, haha! Ik heb heel veel moeite gehad om het niet uit te schreeuwen, haha, maar gelukkig laat uitgeverij Zomer & Keuning ons niet al te lang wachten en verschijnen de boeken ca. een maand na elkaar.

Raak me. Niet is een enorm fijne NA, met een aantal heftige onderwerpen. Het is absoluut geen insta-love en de relatie tussen Sage en Luca is perfect uitgewerkt. Als je fan bent van NA’s ga je geen spijt krijgen als je dit boek gaat lezen!

Wil jij graag deze NA lezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Raak me. Niet ♥ Auteur: Laura Kneidl ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 430 ♥ ISBN: 9789020535907 ♥ Waardering: ****

Morgen verschijnt de recensie online op Magic of Books. Neem ook zeker een kijkje op de andere blogs!

Bright Blue BooksMet MartheAbout my bookshelfMagic of BooksVeronique’s Boekenhoekje  BoeklevenKwante in WonderlandSamantha’s boekenhoekjeJudithBlogtSolo

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

  1. Ik ben oprecht blij dat het geen instalove is. Nu kijk ik er nog meer naar uit om het boek te gaan lezen! Haha, en misschien moet ik dan maar even wachten tot het tweede deel al uit is? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.