Luister – Sacha Bronwasser

In april kwam er een verrassing binnen van Ambo | Anthos, namelijk Luister. Dit boek is wat ouder, maar aangezien Luister was genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs 2024 mocht ik een exemplaar ontvangen. Heel erg leuk, want dit boek stond nog op mijn TBR! Inmiddels heb ik ‘m gelezen en ik vertel je er vandaag wat ik ervan vond!

De eenentwintigjarige M. vertrekt in 1989 halsoverkop uit Nederland. Ze gaat in Parijs aan de slag als au pair. De stad, de taal, het werk; in alle opzichten is het een harde reset. Wat doet iemand die grip moet krijgen op het leven? Die schrijft. Pas een half mensenleven later komt M.’s verslag terecht bij Flo, de persoon die haar vlucht veroorzaakte. Zij is gewond geraakt bij een grote terroristische aanslag in Parijs.

Over het algemeen lees ik weinig literatuur. Er zitten best wat goede titels tussen, maar het is gewoon niet mijn cup of tea. En dat realiseerde ik me ook weer toen ik Luister las. Dit soort boeken zijn gewoon niet aan mij besteed en ik heb delen echt met tegenzin gelezen. Don’t get me wrong, het boek zit goed in elkaar en met spanningsbogen houdt de auteur je eigenlijk wel vanaf de eerste tot de laatste pagina in haar greep.

Tegelijk gebeurt er voor mij te weinig om me echt hooked te houden. Ja, je wilt weten hoe het verder gaat en hoe alle personages uiteindelijk iets met elkaar te maken hebben, maar bijvoorbeeld de delen in Amsterdam vond ik saai en langdradig. De delen in Parijs (grotendeels het eerste deel van het boek) vond ik daarentegen wel interessant. De sfeer van Parijs zit er heel mooi in en de tijd (jaren 80) is mooi gekozen.

Dat ik dit boek een tegenvaller vond, heeft echt te maken met het genre en niet zo zeer met het boek zelf. Ik heb heel veel enthousiaste reacties gelezen, dus dit is echt een gevalletje it is me, not you 😉

Heb jij dit boek gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Luister ♥ Auteur: Sacha Bronwasser ♥ Uitgeverij Ambo | Anthos
Aantal pagina’s: 256 ♥ ISBN: 9789026366567 ♥ Waardering: **,5
Ik heb dit boek gekregen van de uitgeverij, dankjewel Ambo | Anthos!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.