Als wij schurken waren – M.L. Rio

Over het algemeen zeg ik altijd, ik ben niet heel gevoelig voor hypes. Een aantal TikTok hits had ik voor de enorme hype al gelezen en als boeken enorm de hemel in worden geprezen blijf ik er vaak ver vandaan (tenzij ik echt heel erg nieuwsgierig wordt gemaakt, bijvoorbeeld met Fourth Wing). Maar ondanks dat belandde Als wij schurken waren op mijn radar, puur omdat ‘ie erg populair is op TikTok. Vandaag lees je wat ik ervan vond!

Oliver Marks heeft net tien jaar in de gevangenis gezeten voor een moord die hij wel of niet heeft gepleegd. Op de dag van zijn vrijlating wordt hij bezocht door detective Colborne, die voor zijn pensioen wil weten wat er tien jaar geleden echt gebeurd is.

Als jonge Shakespeare-acteur op een exclusief conservatorium merkte Oliver op dat zijn getalenteerde klasgenoten zowel op het podium als daarbuiten dezelfde rollen leken te spelen – schurk, held, verleidster – terwijl hij zelf altijd een bijrol had. Maar wanneer de docenten de rolverdeling veranderen, slaat vriendschap om in rivaliteit.

Als een van de zeven vrienden dood wordt aangetroffen, staat de rest voor hun grootste acteeruitdaging tot nu toe: de politie, en met name zichzelf, overtuigen van hun onschuld.

Uitgeverij Rainbow heeft dit boek in een mooi (en lekker voordelig) jasje gestoken en ik mocht een exemplaar ontvangen, heel tof! Ik begon vol goede moed, maar moet toegeven dat ik het een kleine tegenvaller vond. Het boek leest als een soort toneelstuk van Shakespeare en dat vond ik persoonlijk geen fijne schrijfstijl. Het past aan de ene kant heel erg goed bij het boek en de sfeer, aangezien het verhaal zich afspeelt op een toneelschool en de toneelstukken van Shakespeare een grote rol spelen. Ik heb niet heel veel met Shakespeare dus de enorme hoeveelheid quotes mochten van mij wel wat minder. Het paste, zoals ik al zei, maar voor mijn leesplezier niet heel bevorderlijk.

De schrijfstijl zorgt ook voor een bepaalde langdradigheid, waardoor ik niet lekker door het verhaal ging. Het verhaal speelt zich grotendeels af in het verleden, waarbij de hoofdpersoon vanuit het heden terugblikt. In het begin wordt er veel met namen gestrooid, dus in het begin ben je erg aan het zoeken wie je nu precies voor je hebt en welke rol die persoon in het hele verhaal speelt. De onderliggende banden met de personages zorgt wel voor een bepaalde spanning, want je wilt aan het einde echt weten wat er nu precies is gebeurd. Het einde voelde voor mij een beetje als een anti-climax, maar zat wel erg goed in elkaar.

Ik denk dat dit boek echt perfect is voor fans van Shakespeare, toneel, drama en dark academia. Voor mij was de hoeveelheid Shakespeare te veel, waardoor dit voor mij een tegenvaller was. Jammer!

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Als wij schurken waren ♥ Auteur: M.L. Rio ♥ Uitgeverij: Rainbow Uitgevers
Aantal pagina’s: 424 ♥ ISBN: 9789041715968 ♥ Waardering: ***
Ik heb dit recensie-exemplaar gekregen, dankjewel Rainbow Uitgevers!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.