De erfenis – Jennifer Lynn Barnes

Als je een beetje actief bent op bookstagram en/of booktok dan heb je dit boek vast al eens voorbij zien komen. Ik was natuurlijk nieuwsgierig, maar ik geef ook eerlijk toe, ik dacht dat dit boek behoorlijk overhyped zou zijn. Daarom leende ik ‘m via de bibliotheek, maar ik kan je alvast verklappen: ik had het volkomen mis! Vandaag lees je mijn recensie!

De toekomst van Avery Grambs en haar halfzus ziet er niet al te rooskleurig uit. Samen kunnen ze maar net de eindjes aan elkaar knopen en uitzicht op betere tijden is er niet. Totdat Avery hoort dat ze een fortuin heeft geërfd van een filantroop die ze nog nooit ontmoet heeft… en niemand weet waarom.
Om de miljardenerfenis van Tobias Hawthorne in ontvangst te kunnen nemen, moet Avery voldoen aan één voorwaarde: ze moet per direct intrek nemen in Hawthorne House en daar een jaar lang blijven wonen. Helaas wordt het huis ook bewoond door de zojuist onterfde familie (inclusief vier knappe kleinzoons) die op zijn zachtst gezegd niet allemaal even blij zijn met de komst van deze vreemdeling die er met hun geld vandoor gaat. Er is een vraag die iedereen bezighoudt: waarom Avery?

Dit boek is de hype absoluut waard. Het is zo enorm goed! Uitgeefster Myrthe schrijft in het voorwoord: dit boek leest als een escape room. Daar ben ik het helemaal mee eens. Geen enkele pagina is te veel en je wilt steeds weer verder op onderzoek met Avery en de Hawthorne broers. Er zit zoveel spanning in en het is echt een ‘op het puntje van je stoel’-boek geworden. Heel tof en ik ben zo blij dat ik ‘m heb gelezen.

Ik was al bekend met de schrijfstijl van Jennifer Lynn Barnes, want ik heb eerder boeken van haar gelezen. Ze schrijft verslavend en heel vlot. Het is heel moeilijk om weg te leggen. Ergens deed dit boek me wel een klein beetje denken aan De Royals van Erin Watt met de knappe broers en het wonen in een enorm landhuis. Maar tegelijk is dit ook iets zoals ik het nog heb gelezen. Alles zit enorm goed in elkaar en houd je hooked tot de laatste pagina. Ik had het zelfs zo erg te pakken dat ik het vervolg direct heb besteld.

Het enige kritiekpuntje vond ik de soort van love triangle tussen Avery en twee broers. Ik heb echt niets met love triangles, dus die mogen wat mij betreft altijd achterwege blijven. Het is wel goed uitgewerkt en heeft gelukkig geen enorme rol in het verhaal, maar not my thing. Gelukkig zorgde het niet voor minder leesplezier, maar ik hoop wel dat er in het volgende deel op één van de broers wordt gefocust (en ja ik heb een voorkeur haha).

Ik kan verder heel kort zijn: lees dit boek! Echt, deze wil je niet missen. Duik ik intussen in het vervolg!

Stond dit boek al op jouw TBR?

Liefs,
Marleen

Titel: De erfgenaam ♥ Auteur: Jennifer Lynn Barnes ♥ Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 392 ♥ ISBN: 9789463491723 ♥ Waardering: *****

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.