Ik weet niet of ik van je houd – Christina Lauren

Er zijn van die auteurs van wie je gelijk het nieuwe boek wilt lezen, zodra deze is verschenen. Christina Lauren is zo’n auteur voor mij en ik kan mijn geluk dan ook niet op dat er dit jaar twee (eigenlijk drie als je Mijn versie van jou ook meetelt) nieuwe boeken van deze twee dames verschijnen/zijn verschenen! Yay! Sinds juli ligt Ik weet niet of ik van je houd in de (web)winkels en over een paar maanden (november om precies te zijn) verschijnt Ik ben je niet vergeten. Heel veel zin in uiteraard, maar vandaag lees je eerst de recensie van Ik weet niet of ik van je houd.

Door een verrassend toeval leert Holland de aantrekkelijke straatmuzikant Calvin kennen. Hij doet auditie voor een musical en mooie kansen liggen in het verschiet. Maar dan blijkt dat zijn studentenvisum verlopen is en hij illegaal in het land verblijft… Holland biedt impulsief aan met hem te trouwen, zodat hij in Amerika kan blijven. Ze worden huisgenoten, puur vriendschappelijk. Of doen ze maar alsof en is het zakelijke huwelijk misschien het begin van een minder zakelijke liefde?

Van te voren had ik een heel ander idee in mijn hoofd van het verhaal. Christina Lauren is voor mij over het algemeen een van de beste auteurs in het erotische genre en eerlijk gezegd had ik verwacht dat in Ik weet niet of ik van je houd ook de nodige steamy momenten zouden zitten. En hoewel dit boek absoluut niet preuts is, is het wel uit heel ander hout gesneden dan we van hen gewend zijn. Dit zorgde er ook een beetje voor dat het verhaal wat langzaam op gang komt (voor mij in ieder geval). Echter weet Christina Lauren al vrij snel een hele fijne en vooral romantische setting neer te zetten waarin je compleet wordt meegezogen en voor je het weet sla je het boek alweer dicht. Dat was in ieder geval wel absoluut iets wat ik van deze twee dames gewend ben!

En wauw, wat was het schattig! Holland leert Calvin kennen in het metrostation waar ze elke dag naar hem luistert. In een opwelling trouwt ze met hem en ze worden huisgenoten. Beide personages hebben niet enorm veel zelfvertrouwen, maar het is juist allemaal heerlijk ongemakkelijk. Regelmatig voel je plaatsvervangende schaamte voor een van de twee als ze weer iets gênants doen in bijzijn van elkaar. Tel daarbij een aantal fantastische en levensechte bijpersonages op (waar vind ik twee van die ooms?) en het zorgt ervoor dat je een echte lieve, must read in je handen hebt.

De reden dat het boek 4 sterren krijgt is Holland. Je leest het complete verhaal vanuit haar perspectief en ik had in het begin niet zoveel met haar. Waar ik eigenlijk direct verliefd werd op Calvin, had ik veel meer tijd nodig om Holland te leren kennen. In eerste instantie komt ze al een onzeker, maar vooral verwend meisje naar voren en ik ergerde me een beetje aan haar. Op een gegeven moment – als je haar echt leert kennen – begrijp je haar motieven en hoe ze doet zoals ze doet. Haar ontdekkingstocht naar de liefde maar vooral zichzelf is echt ontzettend goed neergezet en zorgde ervoor dat ik in 316 pagina’s compleet anders over een personage ben gaan nadenken. De titel past ook echt perfect bij het verhaal en de zoektocht van Holland (eigenlijk nog beter dan de Engelse titel Roomies). Perfect uitgekozen!

Ondanks dat het verhaal anders uitpakte dan ik van te voren had verwacht, blijft Ik weet niet of ik van je houd een echte Christina Lauren. Het is anders dan je gewend bent, maar het absoluut waard om te lezen. Het verhaal is klein en lief en de weg die Holland samen met Calvin aflegt is heel erg mooi op papier gezet. Yes, een must read! ♥

Heb jij wel eens een boek van Christina Lauren gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Ik weet niet of ik van je houd ♥ Auteur: Christina Lauren ♥ Uitgeverij: Xander Uitgevers
Aantal pagina’s: 316 ♥ ISBN: 9789401609265 ♥ Waardering: ****
Ik heb een recensie-exemplaar mogen ontvangen, dankjewel Xander!

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.