Love, theoretically – Ali Hazelwood

Ali Hazelwood is absoluut een van mijn favoriete auteurs aller tijden. Ik heb tot nu toe al haar boeken (sommige zelfs meermaals) verslonden en elke nieuwe titel staat al maanden voor verschijning op mijn TBR. Ze is zelfs ook een van de weinige auteurs van wie ik ook nog de vertaling wil lezen, nadat ik al het origineel heb gelezen. Zo ook Love, theoretically. Ik ga je er vandaag van alles over vertellen, maar geloof me, deze WIL je lezen!

Theoretische fysicus Elsie Hannaway leeft in een multiversum: om haar schamele salaris als wetenschapper te compenseren biedt ze haar diensten aan als nepvriendin. Maar op een dag botsen haar parallelle werelden: de irritant aantrekkelijke Jack Smith – die haar kent als de vriendin van zijn broer en als bibliotheekmedewerkster – moet beslissen of ze haar droombaan bij MIT krijgt. Bovendien voert hij als experimentele fysicus een bittere vete tegen de theoretische fysica. Elsie bevindt zich op een wetenschappelijk slagveld en moet zichzelf ook nog verdedigen tegen Jacks zwaartekrachtveld. Of wordt het tijd dat Elsie haar theorieën over liefde in de praktijk brengt?

Ali Hazelwood heeft in haar STEM-romances een trucje die ze eigenlijk steeds herhaalt, maar die zo ongelofelijk goed en sterk is uitgewerkt, dat je het haar absoluut vergeeft. In grote lijnen komen De liefdeshypothese, Love on the brain en Love, theoretically best wel overeen, maar elk verhaal is met zoveel mooie details, goed uitgewerkte personages en net weer een ander vakgebied in STEM weer compleet een eigen tof boek geworden. Ik ga zo ongelofelijk goed op het hele ‘he falls first, she has noooo clue’ en vooral als Ali Hazelwood dat schrijft. Ik zou er alles voor geven om een compleet boek van haar door de ogen van hem te lezen. I NEED IT!

De sfeer zit er zoals we van Hazelwood gewend zijn er perfect in. Alles rondom de vakgebieden van Jack en Elsie, de sollicitatieprocedure, maar ook de relatie tussen die twee? CHEF’S KISS! Vooral de chemie en het onderlinge geplaag, dikke swoon en compleet verslavend. Ik weet gewoon altijd, als ik een boek van Hazelwood oppak is het allereerst PUUR GENIETEN en daarnaast NIET WEG TE LEGGEN. Dus, gewoon pure perfectie toch?

Maar naast een ultiem fijne romance heeft dit boek ook nog eens belangrijke onderwerpen die op een goede manier zijn verwerkt in het hele verhaal. Ook al zoals we van deze auteur gewend zijn, saai wel toch? 😉 De net wat zwaardere onderwerpen voegen een extra laag toe, waardoor deze romance allesbehalve oppervlakkig is. Niks ligt er te dik op, maar het geeft het boek juist dat beetje extra. Heb ik dan helemaal geen minpuntjes? Jawel, maar dat is de vertaling. Over het algemeen vond ik de vertaling goed, maar er zaten net wat kleine zinnetjes of woordjes in die zo cringe aanvoelde, dat ik inwendig een beetje ineenkromp. Niet genoeg om me uit de flow te halen, wel net voldoende om echt opvallend te zijn. Maar ook weer niet voldoende om dit boek minder dan 5 sterren te geven… 😉

Ik schreef het hierboven al, maar ga het nog lekker herhalen: LEES DIT BOEK! Maar mijn overtollig gebruik van hoofdletters hierboven zal dat ook vast wel hebben aangegeven! Enjoy!

Wat is jouw favoriete boek van Ali Hazelwood?

Liefs,
Marleen

Titel: Love, theoretically ♥ Auteur: Ali Hazelwood ♥ Uitgeverij: The House of Books
Aantal pagina’s: 384 ♥ ISBN: 9789044366860 ♥ Waardering: *****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel THB! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.