Dromen van Italië – Nicky Pellegrino

In Spanje las ik een boek over Italië. Klinkt gek, was het ook. Maar ik heb absoluut geen spijt dat ik dit boek heb gelezen, want het is een fijn, zomers boek én ook nog eentje die meedoet met de #fonteinzomerlezen. Vandaag lees je wat ik ervan vind!

Als Salvio Valentini, de burgemeester van het Italiaanse dorpje Montenello, een aantal gebouwen in zijn geliefde dorp te koop aanbiedt voor één euro, gaat zijn bericht viral en wordt het gemeentehuis overspoeld door reacties.
Bijvoorbeeld van de pas gescheiden Mimi, die dit als dé kans ziet om na haar scheiding een eigen leven op te bouwen. Van de Australische Edward en Gino, die met pensioen zijn en ‘een project’ zoeken. Van Elise, die al jaren probeert samen met haar vriend een huis te kopen maar die in Londen geen schijn van kans maakt op een betaalbare woning. Van anderen die een afgelegen paradijsje zoeken, een bedrijf willen beginnen, aan een saai leven of een ongelukkige relatie willen ontsnappen.
Het is aan Salvio en zijn assistent Augusto om uit deze reacties die mensen te vinden die passen bij hun droom van hoe hun dorpje weer tot leven gebracht kan worden, en om deze droom waar te maken.

Dromen van Italië gaat over een klein, bijna vervallen dorpje in het zuiden van Italië. Het dorpje is op zoek naar nieuwe bewoners en biedt een aantal huizen aan voor €1,-. Vanuit daar lees je het boek vanuit verschillende perspectieven en dat zorgt voor leuke inkijkjes in de levens van de dorpbewoners, maar ook van de mogelijk nieuwe bewoners. Die afwisseling tussen de perspectieven zorgt voor veel vaart in het verhaal en maakt het moeilijk weg te leggen.

Het boek speelt zich dus af in Italië en de sfeer spat van de pagina’s. Je hebt echt het idee dat je zelf in Italië rondloopt en zelf een bouwval hebt gekocht voor bijna noppes. Het verhaal op zich is niet heel bijzonder, maar het is gewoon een fijn verhaal die je echt even doet wegdromen (pun intended). Zeker als je deze zomer niet ver weggaat, is dit boek een heerlijke must read om toch dat beetje buitenland mee te pakken.

Het enige wat ik een beetje jammer vond is het einde. Dat voelde heel kort en afgekapt. Je leeft ruim 300 pagina’s mee met drie hele leuke personages wiens leven compleet op zijn kop komen te staan. En op het einde gaat het opeens heel snel en had wat mij betreft wel wat uitgebreider gemogen. Ik zou graag nog net iets meer willen lezen, zeg maar. Maar verder is dit dus gewoon een mega fijn om in het zonnetje of in de schaduw (of op de bank als het buiten regent) te lezen.

Ik vind het heel tof dat ik door de #fonteinzomerlezen challenge dit boek heb gelezen, want daarvoor stond dit boek niet zo hoog op mijn lijstje. Het is een fijn, zomers verhaal die je compleet laat onderdompelen in de sfeer van Italië. Ciao!

Zou jij dit boek willen lezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Dromen van Italië ♥ Auteur: Nicky Pellegrino ♥ Uitgeverij: de Fontein
Aantal pagina’s: 350 ♥ ISBN: 9789026151620 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek ontvangen van uitgever de Fontein voor de #fonteinzomerlezen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.