Ademloos – Anja Feliers

In juni ontving ik een berichtje of ik Ademloos wilde lezen. De auteur was voor mij onbekend, maar ik ben altijd wel in voor een erotische roman én de flaptekst klonk goed, dus ik was om! Ik las het boek vorige week en vandaag lees je mijn recensie! Lees je mee?

Na een wilde nacht ontdekt Louise dat Tyler More contact met haar zoekt. Tyler, de man met wie ze tien jaar geleden een stomende affaire had, maar die plots uit haar leven verdween. Jarenlang zocht Louise tevergeefs naar hem. Tot nu. Want Tyler More is terug… en Louise is hun prikkelende fantasieën van toen niet vergeten. Haar honger naar hem is nog steeds niet gestild. Opnieuw valt ze als een blok voor hem, maar is dit wel een spel dat ze durft te spelen?

Eerlijk gezegd weet ik niet zo goed wat ik ervan moet vinden. Na het lezen las ik een reactie op Goodreads dat schreef: ‘Dit boek is niet slecht, maar zeker niet goed.’ Daar ben ik het eigenlijk helemaal mee eens. Het is niet per se een slecht verhaal, maar er zaten voor mij teveel dingen in die echt niet kunnen waardoor ik ook niet echt van het verhaal heb kunnen genieten. Toen ik begon had ik het idee dat dit boek een paar jaar te laat is verschenen, want het deed me op sommige punten denken aan de Muren van glas serie van Marique Maas. Maar zelfs dat vond ik na het lezen niet meer.

Ik hou best wel van een verboden romance. Zonder te spoilen speelt best een verboden romance een grote rol in dit boek. Dat kan heel goed werken en zelfs verslavend zijn, maar de uitwerking kwam niet uit de verf. Zoals ik hierboven al schreef was Anja Feliers voor mij een nieuwe auteur en normaal gesproken schrijft zij thrillers. Ik denk dat er te veel ‘thriller’ in deze romance zit verwerkt, waardoor ik het in plaats van verslavend juist creepy vond. De verboden romance is gewoon echt fout (en niet op de goede manier), zelfs op zo’n manier dat er best wel een waarschuwing vooraf geplaatst mag worden. Ook vond ik Tyler een manipulatieve vent die niets goeds voor het verhaal deed helaas.

En zo waren er nog wat meer dingetje waar ik echt tegen aan liep. Seks zonder voorbehoedsmiddelen? Dat kan echt niet meer. Een sterke, zelfstandige vrouw die alleen voor het doel van het verhaal ongelofelijk naïef is? Sorry, maar dan loop ik weg. Wel vielen de specifieke Vlaamse woorden me heel erg mee. Anja Feliers is Vlaamse, maar het boek voelde best nog Nederlands aan – op een paar woorden na.

Ik vind het jammer dat ik een beetje teleurgesteld ben. Ademloos is het eerste deel in een trilogie en ik had wel zin in een serie waarbij het voornamelijk draait om aantrekkingskracht, chemie en erotische ontdekkingen. Hoewel het boek eindigt met een behoorlijke cliffhanger, weet ik niet hoe snel ik het volgende deel zal oppakken.

Zou jij dit boek willen lezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Ademloos ♥ Auteur: Anja Feliers ♥ Uitgeverij: Pelckmans
Aantal pagina’s: 274 ♥ ISBN: 9789464012248 ♥ Waardering: **,5
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Pelckmans!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.