De kleuren van schaduw – V.E. Schwab

Eerder dit jaar las ik De kleuren van magie van V.E. Schwab, het eerste deel in fantasy-serie van deze veel geprezen auteur. Na verschijning kocht ik al vrij snel het tweede deel en gelukkig ligt het derde deel ook al op me te wachten. Die hoop ik volgende maand nog te lezen, maar eerst is het tijd voor mijn recensie van dit deel! Lees je mee?

Het is vier maanden geleden dat de steen in het bezit van Kell kwam. Vier maanden sinds zijn pad dat van Lila Bard kruiste. Vier maanden sinds prins Rhy gewond raakte en de beruchte tweeling van Wit Londen werd verslagen. Nu, rusteloos sinds hij is gestopt met het smokkelen van magische goederen, wordt Kell ’s nachts geplaagd door duistere dromen, en overdag door herinneringen aan Lila.
Intussen maakt Rood Londen zich op voor de Element Spelen, een extravagante internationale magiewedstrijd die bedoeld is ter vermaak en om aangrenzende landen te vriend te houden. Men heeft het zo druk met de voorbereidingen dat niemand doorheeft dat een piratenschip vol oude vrienden steeds dichterbij komt. En dat een ander Londen, ver weg, langzaam aan kracht begint te winnen. Want een schaduw die ’s nachts verdwijnt, zal de volgende ochtend weer verschijnen. En de balans van magie is kwetsbaar. Als één stad opbloeit, moet een andere ten onder gaan…

Het eerste deel, De kleuren van magie, eindigde op zich niet met een cliffhanger, maar toch was ik benieuwd naar het volgende deel. De wereld die Schwab namelijk heeft geschapen is heerlijk en ik vond het tof om weer even terug te zijn. Anders dan in het eerste deel, zit je in De kleuren van schaduw veelal in dezelfde wereld, namelijk Rood Londen. Grotendeels staat dit deel in het teken van de Element Spelen en hoewel het een heel tof element is, was het een in het begin ook een beetje saai. De opbouw voelde een beetje langdradig, maar als je er eenmaal zit vlieg je vervolgens door het verhaal heen. Dit verhaal heeft wat minder spannende momenten, maar door de wereld én de interessante personages blijft het ruim 550 pagina’s lekker lezen.

Wel had ik gehoopt dat er in dit boek wat meer romantiek om de hoek zou komen en dat is helaas niet echt het geval. Op dat vlak gebeurt er vrij weinig en ik weet niet of ik nu moet hopen op meer romance in het laatste deel of dat ik me er juist bij neer moet leggen dat het er gewoon niet in zit in deze serie. Het is ook niet perse nodig in deze serie, maar ja, ik heb nu eenmaal een romance hart, haha! Ook de schrijfstijl is fijn en enorm verslavend, waardoor Schwab echt een auteur is die je moet lezen, ook als fantasy niet je normale to go genre is. Maar gelukkig is dit een vrij laagdrempelige fantasy, dus je weet wat je je te doen staat.

Waar ik hierboven schreef dat De kleuren van magie niet eindigde met een cliffhanger, De kleuren van schaduw deed dat absoluut wel. Gelukkig ligt het derde deel bij mij al klaar, want ik kan niet wachten om verder te gaan. En hallo, deze prachtige limited editions wil je toch gewoon in de kast hebben?

Heb jij deze serie al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: De kleuren van schaduw ♥ Auteur: V.E. Schwab ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 552 ♥ ISBN: 9789022599471 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.