De kleuren van magie – V.E. Schwab

Vorig jaar kreeg ik voor mijn verjaardag de prachtige limited edition van De kleuren van magie. Deze serie had ik al eens eerder voorbij zien komen, maar die limited edition kon ik gewoon niet weerstaan. Wel bleef het boek een hele tijd ongelezen in de kast staan, totdat ik het – aan de andere kant van de wereld – via Kobo Plus het eerste deel las. En wauw, daar heb ik echt enorm van genoten. De recensie heeft even op zich laten wachten, maar hier is ‘ie dan alsnog! Lees je mee?

De meeste mensen kennen maar één Londen. Wat bijna niemand weet, is dat er vier verschillende Londens zijn. Grijs Londen: vies, saai en zonder magie. Rood Londen, waar magie wordt vereerd en de Maresh-dynastie heerst over een welvarend rijk. Wit Londen, waar men vecht om controle over de magie. En ooit was er Zwart Londen – maar daar heeft niemand het meer over.

Kell is een zeldzame magiër die tussen de verschillende versies van Londen kan reizen. Als hij in Grijs Londen zakkenroller Lila ontmoet, is dat het begin van een avontuur dat ze naar alle uithoeken van de stad brengt. Maar gevaarlijke magie ligt op de loer en het verraad achtervolgt hen. Om alle werelden te kunnen redden moeten Kell en Lila in de eerste plaats in leven zien te blijven, en dat blijkt lastiger dan gedacht.

Ik ben dol op Londen. Het is echt mijn favoriete stad ter wereld en alleen om die reden wilde ik dit boek al lezen. Nu moet ik zeggen, veel van ‘onze’ Londen lees je er niet in terug, maar de auteur heeft daarvoor in de plaats wel een hele toffe wereld neergezet. Dit boek stelde absoluut niet teleur en dat kwam grotendeels door de worldbuilding. De manier waarop de verschillende Londens aan de ene kant heel erg anders zijn en tegelijk ook weer veel overeenkomsten hebben is heel erg tof. Nieuw, maar tegelijk ook herkenbaar. Ook de magie van Kell staat ijzersterk op papier, waardoor dit een verhaal is dat je vanaf het begin tot het einde in zijn greep zal houden.

De vaart zit er goed in. Vanaf de eerste hoofdstukken word je het verhaal ingezogen en het laat je pas los als je de laatste pagina hebt omgeslagen (en eigenlijk dan nog niet, want dan verlang je wel weer naar de volgende delen). Het is spannend, origineel en door de afwisseling van de perspectieven blijf je maar doorlezen, ondanks dat dit boek ruim 400 pagina’s heeft. Maar wat ook fijn is, dit boek is ook heel goed te volgen als je niet zo thuis bent in de fantasy-wereld. Ik lees inmiddels aardig wat fantasy, maar tegelijkertijd moet ik ook niet heel veel hebben van boeken die echt op en top fantasy zijn. Daar snap ik de helft van de tijd toch niet zoveel van. De kleuren van magie is een laagdrempelige fantasy, perfect voor als je eens een uitstapje wilt maken naar dit genre.

Ik ben echt een romantasy lezer. Give me fantasy, maar ik heb ook echt wel een stukje romance nodig. Maar die romance miste wel een beetje in De kleuren van magie. Entoch miste ik dat in dit boek helemaal niet. Ja, er is een soort van ontluikende relatie tussen Kell en Lila, maar daar draait het verhaal niet echt om. De wereld en spanning is meer dan voldoende om je 400 pagina’s tevreden te houden. Maar als er in de volgende delen toch wat romantiek om de hoek komt kijken? Dan ben ik een gelukkig mens, haha!

Een heel tof eerste deel en eentje die absoluut naar meer smaakt! Ik heb inmiddels het tweede deel al gelezen en het derde deel ligt me al smachtend aan te kijken! Dikke tip, deze serie. En vooral: hoe MOOI is deze limited edition? Misschien wel een van mijn favorieten in de kast.

Heb jij deze serie al ontdekt?

Liefs,
Marleen

Titel: De kleuren van magie ♥ Auteur: V.E. Schwab ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 416 ♥ ISBN: 9789022596838 ♥ Waardering: ****,5

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.