Hotel 21 – Senta Rich

Vorige maand kreeg ik een exemplaar van Hotel 21 binnen van The House of Books. Ik had Hotel 21 al wel voorbij zien komen, maar het boek stond op zich niet heel hoog op mijn TBR. Maar ik besloot het toch een kans te geven en het boek belandde in mijn tas op weg naar kantoor. Vandaag lees je mijn recensie!

Noelle is een efficiënte en vriendelijke hotelschoonmaakster, een echte modelwerknemer. Dat wil ze je tenminste laten denken. Het probleem is dat ze het niet kan laten om een kleine ‘souvenirtjes’ mee te nemen als ze aan het werk is. En tegen de tijd dat de hotelgasten het opmerken, is ze al lang verdwenen.

Wanneer ze bij haar 21e hotel (een vijfsterrenhotel) begint, is ze vastbesloten om haar record van één maand voordat ze verdacht wordt te verbreken. Maar haar nieuwe collega’s blijken warme, vriendelijke, gecompliceerde vrouwen, en voor het eerst in haar leven vormt Noelle echte connecties. Hoe meer ze Noelle omarmen in hun hechte groepje, hoe moeilijker het voor Noelle wordt om onopgemerkt haar schatkist aan te vullen.

Zullen de vrouwen in Hotel 21 haar de moed geven om haar leven drastisch te veranderen of zullen haar oude gewoontes haar blijven achtervolgen?

Ik weet niet zo goed waarom dit boek me op basis van de flaptekst me niet echt aansprak. Aan de ene kant deed het me denken aan Het kamermeisje (die ik erg tof vond), maar tegelijk vond ik het hele diefstalverhaal niet echt aantrekkelijk om in te duiken. Maar ik wilde het wel een kans geven, dus het boek ging mee in de trein. Maar helaas, dit boek bleek echt niet iets voor mij te zijn. Misschien heb ik het onbewust toch geen eerlijke kans gegeven, maar eerlijk? Ik weet niet of ik hem had uitgelezen als ik een ander boek had meegenomen in de trein. Ik vond het boek weinig sfeer hebben, de karakters niet likeable en ik kon geen begrip opbrengen voor Noelle, hoeveel moeite de auteur daar ook voor deed.

Dit verhaal draait vooral om de vriendschap tussen de collega’s in het hotel. En op zich is die opbouwende vriendschap tussen de vrouwen en Noelle goed uitgewerkt, maar tegelijk vond ik ook dat er een venijnige toon onder de relaties ligt. Ik denk dat dit boek juist sterker zou zijn als de vrouwen haar wel onvoorwaardelijk in hun midden zouden sluiten. Aan de andere kant, Noelle is niet per se neergezet als een karakter die je gelijk in je groepje wilt opnemen. Ze probeert tijdens het verhaal haar klepto-impulsen goed te praten, maar kun je dat echt goed praten? Mwa…

Het einde voelde ook een beetje apart. Het voelde voor mij alsof de auteur heel veel verschillende onderwerpen er in heeft willen fietsen, maar die net allemaal net lekker heeft uitgewerkt. Het voelde allemaal net wat afgeraffeld. Aan de ene kant is Noelle heel volwassen (logisch, als je kijkt wat ze heeft meegemaakt), aan de andere kant is ze zo (onbegrijpelijk) naïef. Dat klopte gewoon niet. Haar ontwikkeling was er, maar voelde te abrupt. Dit was verhaal zou voor mij een stuk beter zijn, als het beter was uitgewerkt.

Jammer genoeg was dit boek echt niets voor mij. Zou jij dit boek willen lezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Hotel 21 ♥ Auteur: Senta Rich ♥ Uitgeverij: The House of Books
Aantal pagina’s: 320 ♥ ISBN: 9789044366839 ♥ Waardering: **
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel THB! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.