De leukste winterse boeken (mega-editie)

December is natuurlijk de maand bij uitstek om je onder te dompelen in fijne kerst- en winterboeken. Toen ik jullie vroeg naar ideetjes voor de maand december noemden jullie ook masaal een artikel vol kerstaanraders. Ik heb een enorme lijst voor jullie opgesteld waarin ik echt van alles tip. Er staan zowel Nederlandse als Engelse boeken tussen en ik geef ook aan of het boek beschikbaar is in Kobo Plus. Lees je mee?

Aangezien dit een enorme grote lijst is waardoor je wellicht door de kerstbomen het bos niet meer ziet, heb ik bij de echte aanraders een hartje ♥ gezet. Dat zijn dus mijn favorieten!

De matchmaker van Marijke Vos
Een feelgood novelle waarin het bekende verhaal van Scrooge opnieuw wordt verteld. Ik vond het heerlijk om te lezen hoe Marijke Vos de vrouwelijke Scrooge vorm heeft gegeven. Perfect voor tussendoor tijdens de drukke, feestelijke dagen!
Nederlands, Ebook only, €3,99

In a Holidaze van Christina Lauren
De feelgood queens achter Christina Lauren zijn terug met een nieuwe roman die compleet in het teken staat van Kerstmis! Wil je lezen dus!
Engels, e-book en paperback zijn via verschillende kanalen (voor verschillende prijzen) te verkrijgen.

Pride and Prejudice and Mistletoe van Melissa de la Cruz
Nog een hervertelling, maar dan van de prachtige klassieker van Jane Austen. Een hartverwarmend verhaal, perfect voor deze kerst!
Engels, e-book voor slechts  €1,99 bij Kobo

Twaalf dagen voor kerst van Jenny Bayliss
Een heerlijk romantisch verhaal dat zich afspeelt in een schattig, Brits dorpje waarin de hoofdpersoon op 12 verschillende dates gaat om hopelijk de ware liefde te leren kennen. Je wordt geheid ondergedompeld in de heerlijke kerstsfeer van dit boek.
Nederlands, paperback €19,99 | ebook €12,99

♥ Elle & Darcy van Alexandria Bellefleur
Het grootste thema is hier niet kerst (want dat is namelijk de heerlijke chemie tussen Elle en Darcy), maar het verhaal speelt zich wel grotendeels af in december, dus wat mij betreft mag ‘ie niet ontbreken !
Nederlands, paperback €16,99 | Ebook €9,99

Kerstmis met een staartje van Lizzie Shane*
Een heerlijk romantisch verhaal voor de fans van Een onverwachte kersten Kerstmis in het duincafé. Inclusief een aantal gezellige viervoeters!
Nederlands, paperback €15,99 | ebook €10,99

10 blind dates van Ashley Elston
Nadat Sophie vlak voor kerst is gedumpt gaat haar grote en liefdevolle familie op zoek naar 10 blind dates. Een hilarische, lieve en hartverwarmende YA.
Nederlands, paperback €15,99 | ebook beschikbaar in Kobo Plus

Winter in de kleine bakkerij van Jenny Colgan
Het is ook winter op Mount Polbearne en Polly bakt er op los! Daarnaast is het niet alleen maar vrolijkheid, want Jenny Colgan heeft een mooie, serieuze toon door het verhaal geweven. Inclusief fijne recepten, enjoy!
Nederlands, paperback €18,99 | ebook €10,99 (luisterboek is wel beschikbaar in Kobo Plus)

Een dag in december van Josie Silver
Dit boek speelt zich niet continue af in december, maar is wel een op en top kerstboek. Lees dit boek als je op zoek bent naar personages die je in je hart wilt sluiten.
Nederlands, paperback €12,50 | ebook €9,99 (luisterboek is wel beschikbaar in Kobo Plus)

Winter in Cockleberry Bay van Nicola May*
Als je de feelgoodserie van Nicola May hebt gelezen mag je deze natuurlijk niet overslaan.
Nederlands, het boek verschijnt op 11 december, paperback €17,99 

Net als in de film van Rachel Winters
Nog zo’n fijne feelgoodroman die je deze feestmaand echt moet lezen. Het is een enorm fijne feelgoodroman, maar niet perse een overdreven kerstboek. You won’t regret it!
Nederlands, paperback €12,99 | ebook €9,99

Ijskoud van Jennifer L. Armentrout
Niet perse een kerstboek, maar uiteraard wel een winters boek. Wat gebeurt er als je twee mensen die al tijden stiekem verliefd zijn op elkaar vast komen te zitten tijdens een sneeuwstorm? Juist, vonken!
Nederlands, paperback €17,50 | ebook beschikbaar in Kobo Plus

Vang me op van Roz Marshall*
Dit knusse kerstverhaal dat zich afspeelt in een klein Schots dorpje verschijnt vandaag bij Dutch Venture Publishing en is te koop voor slechts €10,-!
Nederlands, paperback €10,- | ebook nog niet bekend

De kerstborrel van Hannah Hill*
Ook deze novelle verschijnt vandaag en wel bij SVM Publishing. Je zit er met dit boek ongetwijfeld warm bij!
Nederlands, paperback €9,50 | Ebook nog niet bekend

♥ Verliefd, verloofd, verkleumd van Vanessa Gerrits
Vanessa Gerrits is terug na het hele fijne Leef, lach, loch en wel met een novelle die helemaal in de sferen van december is.  Het ebook is gisteren verschenen en ik heb ‘m gisteren gelijk gelezen! Later deze maand lees je mijn mini-recensie, maar ik verklap je alvast: deze wil je lezen!
Nederlands, ebook only €3,99 | Beschikbaar in Kobo Plus 

Dickens kerstverhaal (Wereldklassieker van Blossom Books)*
Een klassieker die je eigenlijk moet lezen deze kerst en ook nog in een prachtig jasje van de reeks van wereldklassiekers van Blossom Books. Do I need to say more?
Nederlands, hardcover €19,99 | ebook niet bekend.

Het geschenk van Happiness van Holly Martin*
Het vervolg op Het dorpje Happinessdraait compleet om kerst en zorgt geheid voor hartverwarmende momenten.
Nederlands, paperback €17,50 | ebook nog niet bekend

Sneeuw boven New York van Sarah Morgan
Bijna alle boeken van Sarah Morgan zijn eigenlijk wel geschikt om deze kerst en decembermaand te lezen, maar Sneeuw boven New Yorkis het laatste deel in de Liefs uit Manhattan-serie en zo fijn!
Nederlands, ebook only €6,99

Een onverwachte kerst van Natalie Cox
Dit boek is een enorme aanrader als je fan bent van honden én kerst! Je hebt een paar uur leesplezier met deze fijne, winterse roman.
Nederlands, paperback €15,- | ebook €11,99

Kerstmis in het duincafé van Debbie Johnson
Hoofdpersoon Becca heeft een grote hekel aan kerstmis en dat geeft dit boek een originele twist. Maar zelfs voor mensen die een hekel aan kerst zijn er kerstwonderen!
Nederlands, paperback €15,99 | ebook €10,99

The Christmas Pact van Vi Keeland & Penelope Ward*
Twee van mijn favoriete auteurs hebben samen een heerlijke kerstnovelle geschreven. Helaas is het boek enkel te lezen via Kindle, maar daarvoor lees ik met plezier een paar uur op mijn telefoon via de Kindle app!
Engels, ebook (alleen via Kindle) voor €2,99

♥ The Boss Who Stole Christmas, If You Give a Jerk a Gingerbread en The One Night Stand Before Christmas van Jana Aston
O wat een enorm fijne novelles! Ze zijn hilarisch, schattig én steamy en geloof me deze wil je lezen! Helaas ook alleen beschikbaar voor Kindle, maar absoluut het lezen waard!
Engels, ebook (alleen via Kindle) voor €0,99 per stuk.

The Christmas Wish van Tilly Tennant*
Dit boek staat nog op mijn TBR, maar de reacties op Goodreads van dit boek bevalt veel goeds. En het boek speelt zich af in Lapland, dus ik weet eigenlijk niet waar ik nog op wacht, haha!
Engels, ebook via Kobo voor €2,99

Royal Holiday van Jasmine Guillory*
Royal Holiday is het vierde deel in de Wedding Date-serievan Jasmine Guillory en de serie schijnt heel tof te zijn. Alle delen staan nog op mijn TBR, maar ik wil je in ieder geval het vierde deel tippen. Enjoy!
Engels, ebook via Kobo voor €9,99 (€2,99 voor Kindle), paperback voor €11,99

Christmas Shopaholic van Sophie Kinsella
Niet mijn favoriete boek van Sophie Kinsella, maar vermakelijk om rond kerst te lezen. Drama rondom Becky, kan niet misgaan!
Nederlands, paperback €12,50 | ebook beschikbaar in Kobo Plus

Op glad ijs van Sara Biren*
Dit boek wordt aangeraden aan fans van 10 blind dates (staat ook hierboven in deze lijst), en daar ben ik het helemaal mee eens. Stoer, feministisch en enorm lief!
Nederlands, paperback €19,99 | ebook €9,99 

Winter in het kattencafé van Melissa Daley*
Ik heb een aantal goede dingen over dit boek gehoord (is overigens ook een tweede deel), maar ik heb zelf weinig (lees: bijna niets) met katten, dus deze staat niet heel hoog op mijn TBR.
Nederlands, paperback €15,99 | ebook beschikbaar in Kobo Plus

Hemelse modder van Gaby Rasters*
Ik heb hele gemengde reacties op dit boek gelezen, dus ik twijfel nog een beetje. Het verhaal klinkt echter wel heel kerstig, dus deze mag natuurlijk niet ontbreken!
Nederlands, paperback €15,99 | ebook €9,99

Christmas at the Island Hotel – Jenny Colgan*
Omg, er komt/is een vierde deel in de serie over Flora en de rest (weet je wel, die serie van Café zon & zee) en je kunt ‘m nu in het Engels lezen. Ik weet niet of er een vertaling komt (ik verwacht het wel), maar de flaptekst klinkt heerlijk!
Engels, paperback via Bol.com €13,99 (hardcover €17,99) | ebook €10,99

All I Want For Christmas is You – Verschillende auteurs*
Elk jaar zijn er een aantal Amerikaanse romance auteurs die een gezamenlijke – gratis – bundel met kerstnovelles uitbrengen en dat is dit jaar niet anders. Je kunt het ebook hier via deze link downloaden en je hoeft je alleen in te schrijven voor de nieuwsbrief van de auteurs!
Gratis, te downloaden via deze link (let op: deze bundel is slechts tijdelijk te verkrijgen!)

Daarnaast zijn er op Kobo Plus heel veel (veelal Engelse) ebooks te lezen die compleet in het teken staan van kerst. De meeste heb ik niet gelezen, maar hier komt een lijstje! Achter de boeken staat of het om een Engels of Nederlands boek gaat en of het wellicht een deel in een serie is. Het hartje voor de titel betekent dat ik er zelf erg nieuwsgierig naar ben. Misschien heb je er iets aan en laat je weten wat je er van vindt?

Meet me Under the Mistletoe van Carla Burgess (Engels, standalone)*
♥ Marry Me Tomorrow van Carla Burgess (Engels, standalone) *
Kerst met Evie van Nicola May (Nederlands, novella)*
One Christmas Star van Mandy Baggot (Engels, standalone) *
The Christmas Calendar Girls van Samantha Tonge (Engels, standalone) *
A Dad of His Own van Minna Howard (Engels, standalone) *
♥ Moonlight on the Thames van Lauren Westwood (Engels, standalone) *
♥ Love at the Northern Lights van Darcie Boleyn (Engels, standalone) *
Match onder de mistletoe van Cara Connelly (Nederlands, novella, standalone)*
De betovering van Kerstmis van Kristy Ferry(Nederlands, standalone)*
Een extra wens voor kerst van Kathryn Freeman (Nederlands, standalone)*
De kunst van Kerstmis van Jane Lovering (Nederlands, standalone)*
♥ Wrapped up in you van Talia Hibbert (Engels, standalone)*
Deze kerst van J.L. Beck en C. Hallman (Nederlands, standalone) 

Liefs,
Marleen

* Deze boeken heb ik zelf niet gelezen, maar staan nog wel op mijn TBR of ik heb gehoord dat ze leuk zijn!

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

  1. Deze lijst! Veel te veel goede boeken en mijn lijst is weer eens nog langer geworden.
    Thank God voor Kobo Plus, anders was ik arm.

    Kerst met Evie is best vermakelijk trouwens, beetje mysterieus, maar tegelijkertijd voorspelbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.