Elle & Darcy – Alexandria Bellefleur

Na Rood, wit & koningsblauw was ik enorm nieuwsgierig naar het nieuwe LHBQ+ boek van Zomer & Keuning. Lucky for me mocht ik meedoen aan de blogtour van Elle & Darcy en vandaag lees je mijn recensie! Lees je gezellig mee?

Na een verschrikkelijke date besluiten Elle en Darcy dat ze nooit meer afspreken. Ze zijn te verschillend: Elle is een dromerige Twitter-astrologe die op zoek is naar haar soulmate, Darcy is een no-nonsense actuaris die niet van verassingen houdt. Ze nemen afscheid, maar niet voor lang. Darcy wordt gek van haar bemoeizuchtige broer die matchmaker speelt en doet Elle een voorstel: tot oudejaarsavond doen ze alsof ze een relatie hebben. Daarna hoeven ze niets meer met elkaar te maken te hebben. Maar hoe eindigt het toneelstukje als de gevoelens echt worden?

Vorig jaar las ik voor de eerste keer een boek waarin twee vrouwen de hoofdrol spelen. Hoewel ik het boek vermakelijk vond, merkte ik ook dat een romantische relatie tussen twee vrouwen niet helemaal mijn ding was. Maar ik laat me niet zo snel uit het veld slaan, dus ik wilde zeker meer boeken in dit subgenre een kans geven. Zomer & Keuning komt na Rood, wit & koningsblauw met een nieuw boek in de regenboog-serie en ik mocht het boek vooruit lezen als onderdeel van de blogtour. En wat ben ik blij dat ik opnieuw een boek in dit genre een kans heb gegeven, want mensen, wat heb ik genoten!

Het boek deed me heel erg denken aan een mix tussen Boyfriend material (die Z&K ook gaat vertalen, yay!) en Holidate (een leuke kerstfilm op Netflix). Tel daarbij een heel klein vleugje Pride & Prejudice en je hebt echt een heerlijke mustread. Ik ben een sucker voor boeken waarin enemies-lovers een rol speelt en ook daarin stelt de auteur echt niet teleur. Elle en Darcy zijn allebei heel verschillend en zijn zo goed uitgewerkt. Complete tegenpolen van elkaar en de chemie die ze allebei eigenlijk helemaal niet willen voelen spat echt van het papier af. Elle & Darcy is het debuut van Alexandria Bellefleur, maar heeft er wel voor gezorgd dat het een auteur is die ik in de gaten ga houden!

Het was de bedoeling dat dit een vredige, productieve ochtend zonder beha zou zijn, maar het ging nu naar een stressvolle, onwerkzame middag met beha aan.

Wat ik zelf heel tof vond is dat ik vooral Darcy heel erg herkenbaar vond. Op sommige vlakken zou ik bepaalde dingen precies hetzelfde hebben gedaan als Darcy en dat maakte het voor mij persoonlijk echt een feestje om te liggen. Maar ik denk dat heel veel mensen zich kunnen relaten met beide personages. Het verhaal wordt vanuit beide perspectieven verteld en ze hebben allebei veel verschillende eigenschappen waarvan iedereen er waarschijnlijk wel een aantal bezit. Het is zo fijn om te zien dat de personages zo goed zijn uitgewerkt. Ze leken soms gewoon van het papier af te stappen.

Ik heb zo enorm genoten van Elle & Darcy. Met dit debuut heeft Alexandria Bellefleur de lat hoog gelegd, want wat kan zij schrijven! Dit boek is een perfecte mix tussen Boyfriend Material, Holidate en Pride & Prejudice en het perfecte cadeau voor deze feestdagen! You’ll love it!

Staat dit boek al op jouw TBR?

Liefs,
Marleen

Titel: Elle & Darcy ♥ Auteur: Alexandria Bellefleur ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 347 ♥ ISBN: 9789020539776 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek mogen ontvangen als onderdeel van de blogtour, dankjewel Z&K!

Lees hier de recensies van de andere deelnemers aan deze blogtour:

Books.and.paperAbout my BookshelfMagic of BooksDutchbookdragonTurn the Pages  The Confession of a Book NerdAxellesbooksCup of BooksAnbookish

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.