Heb je het al gehoord? – Meryl Wilsner

Zomer & Keuning gaat lekker met hun regenboog boeken! Na Elle & Darcy en De laatste halte komen ze met het debuut van Meryl Wilsner met een nieuw F/F romance. Ik mocht een vooruitleesexemplaar ontvangen in het kader van de blogtour en vandaag lees je mijn recensie!

Producent Jo en haar assistent Emma worden samen lachend gefotografeerd op de rode loper. De bladen bombarderen de twee tot een stel. Met overal paparazzi en vragende blikken van collega’s is het moeilijk vol te houden, maar ze geven geen commentaar. Ondertussen brengen ze wel steeds meer tijd met elkaar door… en dreigt het gerucht waarheid te worden. Maar moeten ze de wereld dat plezier wel gunnen?

Ik heb echt genoten, mijn verwachtingen zijn zelfs overtroffen. Vooral de eerste 75% van het boek vond ik echt fantastisch. Het is een boek dat ik nog niet eerder heb gelezen, waarbij de auteur een aantal belangrijke thema’s heeft verwerkt, maar het gebeurt redelijk subtiel zodat geen enorm activistisch boek is geworden. Qua onderwerpen, thema’s en sfeer deed het boek me een beetje denken aan (het fantastische) De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo. Heb je al het gehoord? komt niet in de buurt, maar de sfeer is vergelijkbaar.

Ik ben een groot fan van slow burn romances en dit boek hoort absoluut in dat genre thuis. Het is zelfs een beetje too much slow burn, denk ik. De relatie tussen Jo en Emma wordt goed opgebouwd, maar er gebeurt heel laat iets. Er had wat mij betreft sneller iets mogen gebeuren. Als je te lang op bepaalde spanning moet wachten is dat ook jammer. Wel vond ik het heel tof hoe de auteur de age gap heeft neergezet. Zoals ik hierboven al schreef is het een boek dat ik nog niet eerder heb gelezen en dat komt o.a. door die goed uitgewerkte age gap.

Ik ben een beetje verliefd geworden op de personages en vooral op de manier waarop ze met elkaar omgaan. Het is een romance, dus je weet al hoe het hoogstwaarschijnlijk gaat eindigen, maar toch houdt de auteur de chemie en aantrekkingskracht tussen Emma en Jo heel subtiel, zonder dat het ongeloofwaardig wordt dat ze uiteindelijk bij elkaar komen. Het belooft in ieder geval veel goeds voor toekomstige boeken van deze auteur (die ik sowieso wil lezen).

Yes, ik ben positief verrast. Heb je het al gehoord? is een mooie slow burn, met twee heerlijke hoofdpersonages. Een heerlijke toevoeging aan de regenboogboeken van Zomer & Keuning!

Liefs,
Marleen

Titel: Heb je het al gehoord? ♥ Auteur: Meryl Wilsner ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 352 ♥ ISBN: 9789020543612 ♥ Waardering: ****
Ik heb een vooruitleesexemplaar ontvangen in het kader van de blogtour.

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Noem Evelyn Hugo en je hebt me. Ik wilde dit boek aan me voorbij laten gaan, maar nee, dat gaat niet. Wel lastig, want Evelyn Hugo is één van mijn favo’s. Big shoes to fill!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.