Een man van stand – Julia Quinn

Ik ben vast niet de enige die fan is van de Bridgertons. Met Een man van stand, het verhaal van Gregory, is de serie helaas geëindigd, maar wat hebben we genoten! Ik las ook dit boek weer met veel plezier en je leest vandaag mijn recensie!

Gregory Bridgerton gelooft in ware liefde. Hij is ervan overtuigd dat wanneer hij de vrouw van zijn dromen ontmoet, hij direct zal weten dat zij de ware is. En zo geschiedde. Alleen… bleek de charmante Hermione Watson al verliefd op een ander!

Gelukkig is daar haar pragmatische beste vriendin Lucinda Abernathy, die Hermione koste wat het kost wil behoeden voor een onfortuinlijk huwelijk. Lucinda belooft Gregory dat ze haar vriendin in zijn armen zal drijven. Maar hoe langer ze daarmee bezig is, des te meer raken de twee van elkaar onder de indruk! Helaas is Lucy al verloofd, en is haar oom niet geneigd de verbintenis te verbreken. Hoe zorgt Gregory ervoor dat als het straks tijd is om de bruid te kussen, hij de enige man is die naast Lucinda voor het altaar staat?

Ik ben dus helemaal fan van de Bridgertons, dus ik keek enorm uit naar het verhaal van Gregory. Net als de twee andere jongste kinderen (Hyacinth en Fransesca) had ik weinig verwachtingen van zijn verhaal. Hij komt gewoon wat minder naar voren in de andere boeken, dus Gregory ken je nog niet zo goed. Gelukkig is daar zijn eigen boek en leer je hem opeens heel goed kennen. Ik moet wel eerlijk zeggen, het begin vond ik iets minder. De trope – eerst verliefd op een ander en dan binnen niet al te lange tijd opeens verliefd op een ander – is niet echt mijn ding en vond ik ook niet heel geloofwaardig.

Natuurlijk is het nog steeds een heerlijk verhaal, met een heerlijke schrijfstijl, precies zoals we van Julia Quinn gewend zijn. Vlot en snel geschreven, een fijne dosis drama en mensen om verliefd op te worden. Want Gregory is al jongste broertje absoluut anders dan zijn drie oudere broers, maar zeker ook een schatje. De auteur heeft subtiel verwerkt hoe het is om met een groot leeftijdsverschil op te groeien. Ik vond het ook erg leuk om te zien dat Kate en Anthony (ik kan ZO niet wachten op hun seizoen) een wat grotere rol kregen in dit boek.

Met dit boek is de serie helaas afgelopen, maar gelukkig staat er ons alweer een nieuwe serie van deze auteur te wachten. In januari verschijnt het eerste deel in een nieuwe serie #zinin! Hoewel dit boek voor mij de minste in de serie is, heb ik toch wel echt genoten en vind ik het ook een waardig einde van de serie. Het was stiekem toch wel heel erg fijn dat ook de laatste Bridgerton een happy ending heeft gekregen.

Fans van de serie zullen absoluut hun hart ophalen met dit verhaal van de lieve Gregory. De serie is helaas afgelopen, maar het is absoluut niet het einde van de Bridgertons (hello Netflix) of Julia Quinn (hello De onuitstaanbare erfgenaam!).

Wat is jouw favoriete boek in de Bridgerton-serie?

Liefs,
Marleen

Titel: Een man van stand ♥ Auteur: Julia Quinn ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 459 ♥ ISBN: 9789022593660 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Boekerij!

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.