Gevaar – Erin Watt

Een van mijn favoriete YA-serie isDe Royalsvan Erin Watt. Ik heb vooral de eerste drie delen verslonden. Na Verleiding, Verraad en Geheimen was het verhaal van Ella en Reed afgelopen, maar daarna kreeg Easton ook een podium. Verlangen eindigde met een enorme cliffhanger, dus ik was behoorlijk nieuwsgierig naar het vervolg. Vandaag lees je mijn recensie van het laatste deel, Gevaar.

Het leven van Hartley staat op zijn kop sinds ze Easton Royal heeft ontmoet. Hij is onweerstaanbaar, maar ook gevaarlijk. Wanneer Hartley door een ongeval haar geheugen kwijtraakt, vertrouwt ze niemand meer. Instinctief weet ze dat Easton slecht voor haar is, tegelijkertijd lijkt hij de enige die haar kan redden. Easton wil dat ze haar geheugen terugkrijgt, terwijl Hartley ervan overtuigd raakt dat je sommige dingen maar beter kunt vergeten.

Zoals ik schreef, Verlangen eindigde met een enorme cliffhanger. Dit deel gaat dan ook gelijk verder waar Verlangen eindigde en dat zorgt ervoor dat je er aan de ene kant weer gelijk in zit, maar aan de andere kant kan het ook een beetje verwarrend overkomen als het alweer even is geleden dat je het vorige deel hebt gelezen. Toch weer Erin Watt je er gelijk weer in te trekken en voor je het weet zit je weer in de zoveelste rollercoaster die de familie Royal heet. Niet alles is even geloofwaardig en ja, het boek barst van de drama, maar aan de andere kant is dat ook wel weer een feestje. Je weet in ieder geval dat je je niet hoeft te vervelen als je een boek oppakt van de Royals.

Wat ik echt een enorm pluspunt vond is de groei van Easton. In de eerste delen rondom Reed en Ella en ook in Verlangen is hij een verwende kakbal die het allemaal wel prima vindt en zijn dagen grotendeels doorbrengt met pillen, drank en de nodige vechtpartijen. In Gevaar maakt hij zo’n fijne groei door, hij wordt daadwerkelijk volwassenen. Er ontstaat een diepere laag en samen met Hartley leer je hem beter kennen en vooral de persoon onder de dikke muur die hij om zichzelf heeft heen gebouwd. Langzaam ontstaat er scheurtjes in zijn pantser en ik vond het mooi om te zien dat hij Hartley net zo hard nodig heeft dan andersom. Ik had nog wel iets meer over zijn problemen willen lezen. Ik denk dat daar nog meer uit gehaald kon worden.

Ik vond het mooi om te zien dat alles langzaam maar zeker op zijn plek valt. Hoewel Hartley echt de nodige problemen heeft met haar geheugenverlies komt alles uiteindelijk op zijn pootjes terecht. De serie wordt fijn afgesloten, met een iets te hoog ongeloofwaardigheidsgehalte, maar ja, wat weten wij normale stervelingen daar nou van af? 😉 We hebben nog een novelle over Gideon tegoed, maar ik zou ook wel graag de verhalen van de tweeling willen lezen. Misschien komen die ooit nog? 🙂

Met Gevaar heeft de spannende en fijne serie over de Royals een goede en mooie afsluiter gekregen. Ik vond vooral de groei van Easton echt mooi en geloofwaardig en het beste gedeelte van het boek. Als fan mag je dit deel uiteraard niet missen. En mocht je nog niet zijn begonnen met de serie, schaam je! 😉 Grapje, soort van.

Ben jij al bekend met de Royals?

Liefs,
Marleen

Titel: Gevaar ♥ Auteur: Erin Watt ♥ Uitgeverij: De Fontein
Aantal pagina’s: 330 ♥ ISBN: 9789026148262 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.