Een kijkje in de boekenkast

Als je mij op Instagram volgt heb je mijn boekenkast al meerdere malen voorbij zien komen. Ook deelde ik hier al eerder in een verhuisupdate wat foto’s van mijn grote trots! Maar ik vond het eigenlijk ook wel eens tijd worden om mijn boekenkasten echt eens goed te laten zien en dat moment is nu eindelijk daar, haha! Kijk mee en aanschouw!

Ik heb een wand vol, opgedeeld in 4 grote Billy’s en 1 kleine die het hoekje vormt. Elk genre heeft een eigen kast als het ware. De kast die aan de korte wand staat is gevuld met thrillers, oorlogsboeken, Vins boeken en wat studiemateriaal. Stiekem vind ik dat de minst leuke, haha. De hoekkast is gevuld met van alles en nog wat. Daarnaast de feelgoodkast, gevolgd door een kast met erotische fictie/new adults en als laatste YA! Aan de hand van foto’s neem ik je mee langs de planken en vertel ik je met liefde over de inhoud!

Zoals ik al schreef, de eerste kast als je binnenkomt is gevuld met thrillers en oorlogsboeken. ‘Vroeger’ las ik veel thrillers en oorlogsboeken, maar die zijn nu niet meer zo goed vertegenwoordigd op mijn lijst met gelezen boeken van de laatste tijd. In deze kast staan denk ik ook verreweg de meeste ongelezen boeken. Desondanks kan ik het nooit laten om een thriller goedkoop op te kop te tikken, ondanks al die wachtende ongelezen pareltjes. Mijn doel is om de Helen Grace-serie van M.J. Arlidge ooit compleet te hebben (ik heb alleen nog maar het eerste boek Iene miene mutte gelezen). Er staan al drie delen in de kast (achter ons verhuiskaartje).

‘Vroegah’ las ik ook altijd veel oorlogsboeken, maar dat doe ik ook steeds minder. De meeste die in de kast staan heb ik wel gelezen, maar er staan ook nog wel een aantal ongelezen pareltjes tussendoor. But who has time?

In de hoek staat dus een smalle Billy en die is gevuld met van alles en nog wat. Een klein plankje Engelse boeken, een plankje met reisboekjes en in het midden is altijd een lege plank die ik vul met nieuwe boeken van die maand en een stapeltje met boeken die ik snel wil lezen. Nu heb ik sinds kort ook een TBR-stapeltje naast mijn bed, dus deze plank wordt nu vooral gebruikt voor nieuwe boeken. Aan het einde van de maand, na het boekenbuit artikel, krijgen ze allemaal een mooi plekje in de kast!

En yes, mijn feelgoodkast! Daar ben ik denk ik wel het trotst op! De boeken zijn verdeeld per uitgeverij. Zo heeft Boekerij de bovenste twee planken en de derde plank is voor mijn Jojo Moyes verzameling. De vierde wordt gedeeld door Fontein, Holkema & Warendorf, Kok en Harper Collins en plank 5 is helemaal voor Luitingh Sijthoff! Daaronder hebben we nog een plank met boeken van The House of Books en helemaal onderin (zie de foto hieronder) is de rest. Zo blij met deze kast!

Van uitgeverij The House of Books is bijna de helft van de plank ingericht met Kinsella boeken, toch wel een favoriete auteur hoor!

Zei ik net dat ik het trotst was op mijn feelgoodkast? Dat neem ik terug, want ik ben zo zo blij met mijn verzameling van Zomer & Keuning! Op 3 na volgens mij heb ik alle NA-boeken van Zomer & Keuning en ik ben zo gelukkig! Bijna al hun boeken kun je wel een favoriet noemen!

Ook heb ik een fijne verzameling erotische fictie, al koop ik daar tegenwoordig ook niet meer alle boeken van. Ik ben vooral erg blij met de Christina Lauren boeken, want die zijn toch echt wel favoriet!

Helemaal boven in mijn NA/erotische fictie kast vind je nog een paar boeken die daar niet echt thuishoren, namelijk non fictie! Een aantal heb ik nog niet gelezen, maar staan – uiteraard – nog wel op mijn lijstje!

En dan als laatste mijn YA-kast. Blossom Books is vertegenwoordig met twee planken, een fantasy/hardcover gedeelte en een contemporary/paperback gedeelte. Ik vind het er zo gaaf uitzien dat ze allemaal de zelfde hoogte hebben!

Daar onder delen Moon en Young & Awesome een plank, maar het zal waarschijnlijk niet zo lang duren voordat ik daar iets op moet verzinnen, want daar past niet heel veel meer bij.

De vijfde plank is gereserveerd voor Best of YA en staan vooral de series te stralen. Hoe mooi zijn die ruggen allemaal samen?!

Daaronder is weer een plank met alles bij elkaar. Het zijn vooral boeken van uitgeverijen die normaal niet veel YA publiceren, zoal Volt, Boekerij en THB. Hier staan een aantal favorieten tussen, zoals Mijn versie van jou en Allesbehalve oké! 

Dit was een kijkje in mijn boekenkast! Wat vond je ervan? Is er nog iets wat je graag wilt weten?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.