Verraad – Erin Watt

Als je mij aan het einde van het jaar vraagt naar welk boek ik dit jaar het meest heb uitgekeken kan ik zonder enige twijfel zeggen dat het Verraad is, het tweede deel in de Royals. Zoals je in mijn recensie van Verleiding kon lezen ben ik helemaal fan van deze verslavende serie en ik was dan ook dolgelukkig toen het vervolg in de brievenbus (nou ja, bij de buurvrouw. Buurvrouw vond het iets minder volgens mij) lag.  Ik liet alles uit mijn handen vallen, begon gelijk en zo’n enkele uren later sloeg ik het boek dicht. Was het net zo goed als het eerste deel? Dat lees je vandaag! 

Reed Royal heeft alles: looks, status, geld. De rijke meiden op zijn eliteschool staan in de rij voor hem, maar sinds Ella in zijn leven is, interesseren die hem niet meer. Ella is anders: zij laat zich niet inpakken door een giga landhuis en geld. Reed gaat voor haar door het vuur. Wanneer hij een domme fout maakt en Ella wegjaagt, stort zijn rijkeluisleventje in. Hij moet en zal haar vinden; alleen met haar kan Reed zijn leven vol geheimen en verraad achter zich laten.

In het eerste deel had ik al een kleine crush op Ella ontwikkeld, maar jeetje wat een kick-ass meid is dat! Ze stond absoluut haar mannetje in een wereld vol rijke, knappe kerels en sloeg regelmatig van zich af als dat nodig was. I loved her! Ze is ook erg sterk neergezet door de auteurs en ik kon me helemaal in haar inleven. Perfect!

Wat me in het eerste deel niet zo opviel, was iets waar ik me nu wel een beetje aan ergerde: de manier waarop de mensen op die middelbare school met elkaar omgaan. Het klonk mij behoorlijk ongeloofwaardig in de oren en ik ergerde me hoeveel macht de Royals precies hebben. Dit komt mede omdat je de helft van het verhaal vanuit het perspectief van Reed (ontzettend tof overigens) leest en je ook veel meer meekrijgt hoeveel macht hij heeft op school. Ik kan me bijna niet voorstellen dat het daadwerkelijk zo is en het was allemaal net iets te overdreven. Beetje jammer dus!

In het eerste deel kwam duidelijk naar voren dat de auteurs er erg in zijn om een verslavend verhaal neer te zetten. Net als bij het eerste deel kon ik het gewoon niet wegleggen en baalde ik dat ik tussendoor ook niets anders moest doen (eten, wc, slapen, dat soort onzin). Door de vlotte schrijfstijl én de bijzondere gebeurtenissen kun je niet anders dan het verhaal worden ingetrokken. En dan dat einde! FUCK, ze houden je meer dan 300 pagina’s helemaal geboeid en gooien je dan zonder waarschuwing met een enorme cliffhanger de kou in. Je kunt wederom niet anders dan met heel je hebben en houden verlangen naar het vervolg. Misschien ga ik ‘m zelfs wel in het Engels lezen (zo erg is het dus).

Ondanks dat ik me aan een paar kleine puntjes ergerde (daarom ook één ster minder) is Verraad een heerlijk en verslavend verhaal dat je geheid tijdens het lezen geboeid laat. Door het einde verlang je des te meer naar deel 3. Yes, weer een absolute must-read! ♥

Ben jij al begonnen in deze verslavende serie?

Liefs,
Marleen

Titel: Verraad ♥ Auteur: Erin Watt ♥ Uitgeverij: Fontein
Aantal pagina’s: 352 ♥ ISBN: 9789026143168 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

  1. Leuk om te lezen wat jij van het boek vond! Ik heb Verraad ook net uit (mijn recensie komt nog) en heb een beetje dezelfde mening. Het leest heel snel door en ik vond de personages ook nog steeds tof. Maar die school was heftig inderdaad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.