Verraad – Abigail Haas

Het was een hele tijd geleden dat ik een jeugdthriller had gelezen, zeg maar gerust een aantal jaar geleden. Ik denk dat de laatste jeugdthriller van Mel Wallis de Vries was en haar laatste boek las ik zo’n 5 jaar geleden denk ik. Het genre trekt me gewoon niet zo. Maar van Verraad had ik een aantal hele positieve recensies gelezen dus ik besloot het boek een kans te geven. En daar heb ik zo geen spijt van! Ik begon ‘s morgens in de trein en ‘s middags sloeg ik het boek al dicht! Wat. Een. Boek! 

Anna en Elise zijn onafscheidelijk. Nu ook golden boy Tate voor Anna gevallen is, lacht het leven haar toe. Een weekje Aruba met haar vrienden belooft dan ook één groot feest te worden, tot ze Elise vermoord aantreffen in hun vakantiehuis. De politie verhoort hen één voor één, en Anna en Tate worden opgepakt. Al snel komt Tate op borgtocht vrij, maar voor Anna begint een nachtmerrie als hoofdverdachte. Ze moet het proces afwachten in de cel. Hoe kan ze de jury overtuigen van haar onschuld nu alles tegen haar wordt gebruikt?

Zoals gezegd was het lang geleden dat ik een jeugdthriller had gelezen en mijn verwachtingen waren niet ontzettend hoog. Toch kwamen deze verwachtingen tijdens het lezen wel naar boven. De spanning zat er direct al in en zorgde steeds meer dat ik wilde weten wat er nu precies gebeurd was en wie er allemaal iets te maken had met de moord. Ik heb regelmatig op het puntje van mijn treinstoel gezeten! Wat ik vooral erg interessant vond waren de momenten dat Anna zich moet verdedigen in de moordzaak (ik ben niet voor niets een rechtenstudent, hè! ;))

De personages zijn erg sterk neergezet. Het boek draait om veel personages, maar het verhaal wordt er niet onduidelijker van. Het geeft juist meer inzicht in het verhaal en bouwt de spanning op. Door de verschillende personages die deel uit maken van het verhaal verdenk je keer op keer verschillende mensen en dat vond ik heel erg sterk. Verschillende verdachten zijn bij mij gepasseerd en tot op de laatste bladzijde wist ik nog niet precies wie de dader was.

Ook de wisseling van de tijden zorgde voor heel veel snelheid in het verhaal. Tijdens het lezen blik je terug op het verleden, op het begin van de reis en de periode na de moord. Abigail Haas sluit elk hoofdstuk af met een cliffhanger en verandert dan van periode. Soms was dit behoorlijk irritant, maar het zorgde wel dat je verder en verder wilt lezen totdat je het boek hebt dichtgeslagen. De verschillende periodes waren ook heel duidelijk en bij ontstond er geen enkel moment waar je je precies in het verhaal bevond.

En. O. My. God. Dat. EINDE! Dat kan gewoon niet! Hoe kan iemand zo eindigen? Ik had het dus zo niet zien aankomen en ik moest ook echt even nakomen toen ik het boek had dichtgeslagen! Wauw. Tijdens het lezen had ik verschillende mensen verdacht, maar wie het uiteindelijk bleek te zijn, had ik niet verwacht. (Heb ik je al nieuwsgierig gemaakt?)

Abigail Haas weet hoe ze een thriller moet schrijven en heeft met Verraad een perfect debuut neergezet! Als je van (jeugd)thrillers houdt is dit zeker een boek dat je moet lezen!

Ben jij een fan van jeugdthrillers?

Liefs,
Marleen

Titel: Verraad ♥ Auteur: Abigail Haas ♥ Uitgeverij: De Fontein
Aantal pagina’s: 389 ♥ ISBN: 9789026136252 ♥ Waardering: *****

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.