Liever verliefd – Sophie Kinsella

Sophie Kinsella kun je denk ik wel de queen of feelgood noemen, toch? Hoewel niet al haar boeken de laatste tijd even goed is, kan zij nog steeds als de beste de meest hilarische verhalen neerpennen. Inmiddels is haar nieuwste boek alweer een tijdje uit en vandaag deel ik mijn recensie.

Na een datingappfiasco onderbreekt Ava haar zoektocht naar de ware en reist ze vastberaden om haar boek af te werken naar een Italiaans toevluchtsoord voor schrijvers. Het schrijversoord is de ideale plek om te ontsnappen, ze mag niet eens haar echte naam gebruiken. Als ‘Aria’ ontmoet ze ‘Dutch’, een man die te mooi lijkt om waar te zijn. Ze duiken halsoverkop in een relatie, omringd door het azuurblauwe water van de Mediterrane kust. Maar dan moeten hun echte identiteiten, Ava en Matt, terugkeren naar Londen. Terwijl de fantasie uit elkaar spat, ontdekken ze hoe verschillend hun leven is…

Het grootste gedeelte van het boek heb ik geluisterd met Nextory. Ik heb weinig ervaringen met luisterboeken, maar het is me best goed bevallen. Op een gegeven werd ik echter iets te ongeduldig én ik had het boek in de kast staan, dus ik besloot de laatste 100 pagina’s te lezen in plaats van te luisteren. Wat ik grappig vond, is dat ik tijdens het lezen de personages heel anders ervaarde. Zo vond ik Matt op papier veel sympathieker dan tijdens het luisteren.

Voor het lezen had ik niet heel veel positieve reacties gelezen. Veel mensen vonden het boek nogal tegenvallen, dus dat zorgde voor wel wat terughoudendheid toen ik met dit boek begon. Mijn verwachtingen waren ook niet zo hoog en dat zorgde ervoor dat ik dit boek ook niet echt vond tegenvallen. Nee, het boek is lang niet zo goed als andere boeken van deze auteur (bijvoorbeeld Voor wat, hoort wat of Hou je mond!), maar ik vond het wel vermakelijk. Vooral het begin, de momenten in Italië tussen Ava en Matt vond ik heerlijk om te ervaren.

Maar waar ik wel echt tegenaan liep is Ava als personage. Ik vond haar zowel tijdens het luisteren als tijdens het lezen ongelofelijk irritant. Ze is naïef, denkt zelf alles beter te kunnen en te weten en ze accepteert de mensen om haar heen niet echt. Ik had haar graag een keertje door elkaar willen schudden en haar eens goed de waarheid te vertellen. Verder zijn alle personages heel erg goed uitgewerkt, vooral de vrienden van Matt en Ava heb ik een beetje in mijn hart gesloten.

Liever verliefd is geen nieuwe favoriet van Kinsella geworden, maar ik vond het zeker vermakelijk. Fans van haar boeken zullen dit boek zeker willen lezen, maar verwacht niet omvergeblazen te worden.

Wat is jouw favoriete Kinsella boek?

Liefs,
Marleen

Titel: Liever verliefd ♥ Auteur: Sophie Kinsella ♥ Uitgeverij: The House of Books
Aantal pagina’s: 364 ♥ ISBN: 9789044361018 ♥ Waardering: ***,5

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.