Vol verwachting – Madelein Kerseboom

Madelein Kerseboom kun je kennen van De Hot Daddy List en Verleidelijk lekker. Inmiddels is ze terug met een derde roman en ik heb ‘m inmiddels gelezen. De flaptekst en het onderwerp beloofde veel goeds en vandaag lees je of dit boek in de smaak viel!

De twee zussen Anouk en Hanne Jacobs hebben een hechte band, maar zijn compleet verschillend. Anouk vliegt de hele wereld over als purser bij KLM. Ze geniet van haar vrijheid en leeft een avontuurlijk bestaan. Hanne is al jaren samen met Bas. Ze zijn getrouwd en willen dolgraag een kindje. Maar een zwangerschap blijft uit en Hanne en Bas starten noodgedwongen met ivf.
Dan blijkt Anouk zwanger te zijn van een man met wie ze één nacht heeft doorgebracht na een feest op Mambo Beach, en de zussenband komt flink onder druk te staan. Wat moet Anouk met een zwangerschap? Wil ze het kindje eigenlijk wel houden? En kan Hanne ermee omgaan dat haar onverantwoordelijke zus wél zwanger is?

Laat ik beginnen met dat het boek heel anders is dan ik had verwacht. Nadat ik de flaptekst had gelezen had ik verwacht dat dit boek met twee perspectieven zou zijn, eentje vanuit Anouk en eentje vanuit Hanne waarbij je beide kanten van het verhaal belicht ziet. Maar dat is niet zo, je leest het boek enkel vanuit Anouk en dat is echt een goede keuze geweest. Nog steeds heeft de ongewenste kinderloosheid van Hanne een vrij belangrijke rol, maar het draait er niet enkel om. Het was voor mij echt een hele fijne verrassing en maakte het boek sterker dan ik had verwacht.

Vol verwachting is Madeleins beste boek tot nu toe, in mijn ogen. Het verhaal is sterk en heel goed en mooi neergezet met realistische personages. De struggles waar Anouk mee dealt zijn goed uitgewerkt en komen ook heel realistisch over. De manier waarop zij naar haar situatie kijkt en hoe ze er mee omgaat gaat heel geleidelijk en is eigenlijk perfect. Wat ik ook heel grappig vind is dat het echt een heel kenmerkend boek is voor Madelein. Ergens deed het verhaal me een beetje denken aan De Hot Daddy List, hoewel het natuurlijk een heel eigen karakter heeft. Tof om te zien dus dat Madelein echt een eigen stijl heeft en dat die er ook uitspringt.

Wat ik ook heel mooi vind aan Vol verwachting dat Madelein best een kwetsbaar onderwerp heeft gekozen, zowel het verhaal van Anouk als van Hanne is een gevoelig onderwerp en daarmee geeft Madelein het onderwerp een mooi podium. Ik denk dat heel veel mensen zich in deze situatie zullen herkennen (helaas), maar ik denk ook dat de manier waarom Madelein haar verhaal heeft gedaan kan helpen. Het is sowieso een aanrader en must read, wat mij betreft, maar helemaal als je je in de schoenen van Hanne of Anouk hebt bevonden of bevindt.

Zoals je al leest ben ik fan. Het is wat mij betreft echt haar beste boek tot nu toe. Het onderwerp is af en toe heftig en zeker gevoelig, maar de manier waarop Madelein het verhaal heeft neergezet is krachtig en respectvol. Yes, een must read!

Heb jij al eens een boek van Madelein Kerseboom gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Vol verwachting ♥ Auteur: Madelein Kerseboom ♥ Uitgeverij: Marmer
Aantal pagina’s: 281 ♥ ISBN: 9789460684463 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Marmer!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.