Iron Sisters Forever – Tracy Banghart

Zoals je in mijn recensie al kon lezen van The Iron Sisters had dat boek mij echt verrast. Het verhaal was ijzersterk (see what I did there? ;)) en ik was dan ook enorm nieuwsgierig naar het vervolg. Dat boek is inmiddels verschenen en ik kan je alvast verklappen, Iron Sisters Forever doet absoluut niet onder aan de voorganger. Vandaag lees je mijn recensie van het slot in deze duologie.

Nomi leidt gedwongen een luxe leventje in het paleis. Ze wordt vals beschuldigd en samen met de gewonde kroonprins op een schip gezet, een zekere dood tegemoet.

Ondertussen probeert haar zus Serina te overleven op een levensgevaarlijk gevangeniseiland. Ze is vastbesloten om alle vrouwen vrij te krijgen en daarna van dat eiland te ontsnappen. Maar hoe? Ze moeten wachten op de volgende bevoorradingsboot en dat weten de bewakers ook. Net als Serina het eiland in haar greep lijkt te hebben, ziet ze een schip aan de horizon, veel eerder dan ze verwachtte…

Wederom is dit boek ook enorm tof en misschien nog wel beter dan het eerste deel. De spanning die zo kenmerkend was voor deel 1, is weer terug en wordt nog meer opgebouwd. Daarnaast is het ook erg tof dat de auteur een iets andere weg is ingeslagen met dit vervolg, want in Iron Sisters Forever zijn de zussen Nomi en Serina samen en dat gaf zo’n mooie en extra dimensie aan het verhaal. Ik vond het de relatie tussen die twee echt een van de grote pluspunten aan het boek, want zij maken dit boek absoluut origineler dan andere YA’s in dit (sub)genre!

Daarnaast heeft de auteur de bijpersonages ook een hele mooie stem en vormgegeven. Dit boek is denk ik een van de feministische YA’s die ik in tijden heb gelezen. De kracht van vrouwen staat hier zo mooi centraal. Dit boek is een mooie afsluiting voor deze duologie, maar in principe is er – zeker op het gebied van feminisme – nog wel ruimte voor een derde boek. Maar ook op andere gebieden is er nog genoeg te halen om er een derde (en misschien zelfs wel vierde) deel aan vast te plakken.

Hoewel deze duologieabsoluut niet de eerste dystopische serie is waar vrouwen onderdrukt worden en soms zelf letterlijk moeten vechten voor een leven, blijft de serie origineel. Tracy Banghart weet je genoeg te intrigreren en genoeg originele aspecten in het boek te fietsen waardoor het tot de laatste pagina spannend blijft en waardoor je soms ook zeker verrast wordt.

Yes, ik ben fan. Hoewel er absoluut een derde deel van mij mag komen, is de serie goed afgesloten met Iron Sisters Forever. Ik ben absoluut fan van Nomi en Serina en de wereld die de auteur heeft geschept. Als je fan bent van sterke vrouwen in dystopische YA’s, dan is deze serie iets voor jou!

Heb jij al kennisgemaakt met de Iron Sisters?

Liefs,
Marleen

Titel: Iron Sisters Forever ♥ Auteur: Tracy Banghart ♥ Uitgeverij: Young & Awesome
Aantal pagina’s: 277 ♥ ISBN: 9789025878009 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Y&A!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.