De Hot Daddy List – Madelein Kerseboom

Hallo op deze vrijdag! Vandaag heb ik een recensie van een debuut van een Nederlandse auteur voor jullie! Een tijdje geleden kreeg ik het persbericht van uitgeverij Marmer rondom De Hot Daddy list. Het verhaal sprak me aan en vooral rondom het feit dat Alice met haar vriend een huis wilde kopen, haha! Vandaag deel ik wat ik van dit boek vind.

Alice werkt met veel plezier als leidster op de buitenschoolse opvang. Ze heeft een leuke kleutergroep en gezellige collega’s: Arie, die op mannen valt en last heeft van bindingsangst, en Kiki, een vrijgevochten vrijgezel. Met z’n drieën bespreken ze veelvuldig hun favoriete onderwerp, de Hot Daddy List, een zelfbedachte ‘lijst’ met de leukste papa’s van de bso. Met stip op nummer 1 staat John, de knappe vader van de vierjarige Sara. Niet alleen in haar werk, maar ook in de relatie met haar vriend Daan is Alice heel gelukkig. Drie jaar geleden is ze ingetrokken in zijn huurappartement in Utrecht en nu zijn ze op zoek naar een koophuis van hen samen. Alice waant zich in een perfecte wereld. Maar dan zet een onverwachte gebeurtenis haar leven volledig op z’n kop.

Zoals ik hierboven al schreef was ik vooral nieuwsgierig naar het verhaal rondom het huis kopen. Aangezien wij nu zelf ook in zo’n situatie zitten leek het me erg leuk om me nog extra in de personages te kunnen inleven. Het gaaf het verhaal net dat beetje extra en was voor mij een leuke toevoeging. Don’t get me wrong, als je geen huis wilt/gaat kopen is het nog steeds een fijn boek en de huizenjacht voert echt geen irritante boventoon in het verhaal. Het laat enkel duidelijk zien wat een koophuis allemaal met zich meebrengt en Madelein Kerseboom heeft dat heel erg goed op papier gezet.

De Hot Daddy List is een fijn verhaal met enorm veel humor, maar heeft tegelijkertijd een heftig en ‘zwart’ randje. Het is de auteur gelukt om een paar heftige onderwerpen op papier te zetten, zonder dat het gelijk een zwaar geheel wordt. Mede door de humor die onder haar collega’s op de opvang leeft en de humor van de kindjes blijft het allemaal luchtig. De buitenschoolse opvang is ook echt een originele setting en laat duidelijk zien hoe het allemaal achter de schermen werkt.

In het begin vond ik Alice echt geen leuk personage en kon ik haar wel door het boek heen trekken. Ze kwam echt over als een verwende tante die veel te veel in het verleden blijft hangen. Ze had absoluut een schop onder de kont nodig. Gelukkig verandert ze op een gegeven moment in een pittige tante die eindelijk voor zichzelf opkomt en gaat vechten voor de dingen die ze belangrijk vindt. Vanaf dat moment beleefde ik steeds meer leesplezier en dat eindigde er ook mee dat ik het boek met een grote glimlach dichtsloeg.

De Hot Daddy List is een heerlijk verhaal in een originele setting. Door wat heftige onderwerpen die de auteur erin heeft verweven is het allesbehalve oppervlakkig. Met dit boek heeft Madelein Kerseboom een tof debuut neergezet en het maakt zeker nieuwsgierig naar volgende verhalen van haar hand!

Zou jij dit boek graag willen lezen?

Liefs,
Marleen

Titel: De Hot Daddy List ♥ Auteur: Madelein Kerseboom ♥ Uitgeverij: Marmer
Aantal pagina’s: 288 ♥ ISBN: 9789460683992 ♥ Waardering: ****
Ik heb een digitaal recensie-exemplaar mogen ontvangen, dankjewel Uitgeverij Marmer! 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.