Wij hebben een huis gekocht!

Vorige week in mijn maandoverzichtje van april doelde ik er al een beetje op, want ik heb vandaag een heel erg leuk nieuwtje! Wij hebben een huis gekocht! Het is zo spannend, maar tegelijkertijd ook zo ontzettend leuk! Aangezien we hier waarschijnlijk de komende tijd behoorlijk druk mee gaan zijn en dit misschien ook invloed kan hebben op de blog hier is hier eventjes een update! Kijk je gezellig mee? 

Tot vandaag heb ik nog nooit iets op Favoritez gedeeld over het kopen van een huis. Ik wilde pas echt iets gaan delen als we concrete plannen hadden en dat is nu het geval! Echter waren we al een tijdje aan het zoeken. Voordat het huis dat we nu hebben gekocht/gaan kopen hadden we al bij verschillende woningen gekeken en iedere potentiële woning bracht weer een soort van spanning met zich mee. Allemaal heel erg leuk, maar in de huidige markt is het niet bepaald makkelijk om een huis te kopen. Gevalletje van heel veel vraag, maar veel te weinig aanbod, helaas.

De voornaamste reden dat we graag wilden verhuizen is ons huidige appartement. Hoewel je er in principe prima kunt wonen (en we hebben er ook drie jaar met plezier gewoond), waren we denk ik gewoon toe aan iets anders en vooral iets groters. Ook het geluidsoverlast in de flat was iets waar we ons de laatste tijd steeds meer aan gingen ergeren. Wel blijven we in Deventer, haha! #helemaalverliefdopdezestad

Voordat we op vakantie gingen naar Mexico hadden we een aantal bezichtigingen gepland, maar door onze vakantie en door feestdagen werden die woningen uiteindelijk niets. In Mexico hielden we echter wel het aanbod in de gaten en dat resulteerde erin dat we drie dagen na thuiskomst bij drie huizen hebben gekeken. En de tweede was raak! En vanaf dat moment ging het zo ontzettend snel! Op dinsdag hebben we de woning bezichtigd, woensdagochtend bracht onze aankoopmakelaar een bod uit en woensdagmiddag was ‘ie voor ons! Wauw!

Hoewel we echt een beetje verliefd werden op dit huis en we onszelf er allemaal zien wonen, moet er nog wel iets aan gebeuren. Zo gaan we er een nieuwe keuken en nieuwe badkamer in plaatsen. Ook moeten er nog een aantal kleine dingen gebeuren die we hopelijk allemaal in één maand kunnen doen. Op 31 augustus krijgen we namelijk de sleutel en we hopen dan eind september ook over te kunnen gaan. Zoveel zin in!

De reden dat ik het nu ‘pas’ deel is, omdat het eigenlijk sinds afgelopen maandag een soort van officieel is. Die avond hebben we namelijk het voorlopig koopcontract getekend en kan de verkoper er in ieder geval niet meer onderuit. Het huis is nu onder voorbehoud van financiering van ons en het voelt goed! We hebben gewoon een huis gekocht, haha!

Zoals ik als zei moeten er een aantal dingen aan het huis gebeuren en zijn we van plan om bijna alle meubels nieuw te kopen. De afgelopen weken hebben we daarom al een nieuwe keuken uitgezocht, een ontwerp voor een nieuwe badkamer gekregen en bij heel veel meubelzaken langs geweest. Alle ideeën die we hebben krijgen zo steeds meer vorm (het budget overigens ook, haha) en dat is echt heel erg leuk. Ik kan niet wachten om daadwerkelijk te gaan klussen (oké, dat laat ik liever aan handige mensen over) en te verhuizen. Is het al september? Ik heb ook ontzettend veel zin om dingen op te ruimen en in te gaan pakken, kan niet wachten!

Zoals je kunt lezen hierboven hebben we de afgelopen weken absoluut niet stilgezeten en dat zorgde ervoor dat ik (naast werk en studeren) niet heel veel tijd overhield om te lezen en te bloggen. Het zou de komende weken/maanden dus voor kunnen komen dat er een keertje geen artikel online verschijnt, so you know! 😉

Zou jij het leuk vinden om hier af en toe een update te lezen over ons huis?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

12 reacties

    1. Dankjewel! 🙂 Ik heb al heel veel plannen om al mijn boeken te stallen dus zodra alles staat komen de foto’s hier! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.