Fataal spel – Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen is natuurlijk geen onbekende naam in het Nederlandse boekenwereldje. Ik volgde haar op social media en keek af en toe een vlog, maar naast dat ze een bekende booktuber is, schrijft ze ook thrillers! Tot nu had ik nog nooit een boek van haar gelezen en wilde daar graag verandering inbrengen met haar nieuwste boek, Fataal spel. Vandaag lees je mijn recensie.

Wat voor een ziek spelletje is dit? Nadat haar zusje Jessie is ontvoerd, stuurt de kidnapper allerlei opdrachten naar Carmen. Alleen als ze gewillig meespeelt en alle raadsels oplost, zien de twee meiden elkaar nog terug. Althans, dat is wat de dader beweert. Samen met haar vrienden voert Carmen de bevelen uit, maar de uitdagingen worden steeds extremer en gevaarlijker. Hoe ver zal ze gaan om haar zus te redden?

Ik moet eerlijk zeggen dat mijn verwachtingen behoorlijk hoog waren. Ik was zeker niet de eerste blogger die dit boek als recensie-exemplaar mocht ontvangen en ik had al verschillende recensies gelezen. Iedereen was behoorlijk enthousiast en zaten op het puntje van hun stoel. Ik was natuurlijk erg benieuwd of ik dit ook zou ervaren! Helaas had ik dat echt compleet niet. Ondanks dat het boek slechts 196 pagina’s heeft, heeft het voor mij behoorlijk lang geduurd voordat ik Fataal spel had uitgelezen. Ik vind het echt jammer dat het boek mij niet zodanig aansprak, want ik had graag een fijne (jeugd)thriller aan mijn favorieten willen toevoegen.

De reden dat dit boek mij compleet niet trok heeft vooral met de geloofwaardigheid te maken. Het verhaal kwam erg gemaakt en vaag op mij over. Een beetje een te hoog Pretty Little Liars gehalte, maar dan zonder de spanning. Ik snap echt dat je je zusje wilt terugvinden en dat je daar ver voor wilt gaan, maar de dingen die Carmen uitvoert kwamen compleet niet geloofwaardig op mij over. Ik vond het einde ook niet echt verrassend en zag het eigenlijk al van heel ver aankomen. Tijdens het lezen hoopte ik op een einde dat mij alsnog van mijn sokken kon blazen, maar helaas.

Wat ik wel knap vind is dat Chinouk het alsnog voor elkaar kreeg om een lading emoties bij mij op te roepen. Hoewel de emoties niet altijd positief waren ervoer ik wel genoeg tijdens het lezen. Het was weliswaar grotendeels irritatie en afschuw, maar het deed me wel wat. Daarnaast denk ik ook dat dit boek meer geschikt is voor de wat jongere lezers en dat zij zich meer zouden kunnen inleven in de personages en meer spanning kunnen ervaren.

Ik vind het heel erg jammer dat dit boek mij niet zo heeft kunnen grijpen zoals het andere bloggers wel heeft gedaan. Ik denk dat dit boek een aanrader kan zijn voor de beginnende YA(-thriller) lezers. Helaas zorgde de spanning en de ongeloofwaardigheid van het verhaal er niet voor dat dit een geslaagde read voor mij was.

Heb jij wel eens een boek van Chinouk gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Fataal spel ♥ Auteur: Chinouk Thijssen ♥ Uitgeverij: Clavis
Aantal pagina’s: 197 ♥ ISBN: 9789044830910 ♥ Waardering: **
Ik heb dit boek als recensie-exemplaar mogen ontvangen, dankjewel! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.