This month’s Favoritez #16 – november

November, wat ben je snel voorbij gegaan! De afgelopen maand stond vol met activiteiten en voordat ik het wist stapten we al in het vliegtuig naar Praag! Wauw, wat is het snel gegaan en nu zitten we alweer in de allerlaatste (en voor mij ook gelijk de drukste) maand van het jaar! Drie tentamens, twee papers, behoorlijk veel werken, natuurlijk de feestdagen en een weekendje Brussel staan op de planning! Maar eerst, een terugblik op november. Kijk je mee?

Kan iemand mij alsjeblieft eventjes knijpen? Begin november heb ik gewoon mijn favoriete auteur allertijden mogen ontmoeten! Door uitgeverij Fontein werd ik in Amsterdam uitgenodigd voor een persconferentie met de enige echte Jojo Moyes. Ze was voor een bliksembezoek in Nederland en ik mocht haar gewoon ontmoeten! Hoe tof?! Ik stelde haar wat vragen, liet mijn boek signeren en ging natuurlijk op de foto! Het interview en een verslag van de ochtend lees je hier!

Zoals je in het vorige maandoverzichtje al kon lezen werd mijn vader vorige maand 50 en in november vierden we dat met familie en vrienden. Mijn vader had een zaaltje afgehuurd en het was erg gezellig! Natuurlijk moesten we even een fotootje maken! Op wie lijk ik het meest? 😉

De afgelopen maanden hebben we op het werk behoorlijk wat personeelswisselingen gehad en het was hoog nodig tijd voor een borrel om elkaar wat beter te leren kennen. Samen met twee collega’s organiseerde ik een personeelsfeestje waarbij we cocktails gingen drinken en discobowlen. Het was een heerlijke avond en we hebben ontzettend gezellig! Wanneer is onze volgende feestje?

Met een van mijn leuke collega ging ik spontaan op een woensdag op ‘date’ en we gingen voor de cheesecake bij een gezellig cafeetje in de binnenstad van Deventer. We hebben uren gezellig gekletst en voordat we het wisten was het al erg laat! Snel voor herhaling vatbaar!

November was de eerste maand nadat ik met mijn minor was begonnen dat ik een beetje spijt had dat ik deze minor had gekozen. Ik had een ontzettend leuk vak afgerond (en gehaald) en ging door met twee mindere vakken. Voor een van deze vakken moet ik samenwerken met drie andere meisjes. De samenwerking en communicatie loopt zacht gezegd erg slecht en dat zorgde ervoor dat ik halverwege de maand in een dipje terecht kwam helaas. Gelukkig ben ik daar nu zo goed als uit, ik heb weer veel zin in bloggen en hopelijk rond ik het project over twee weken af.

Yes, in november was het ook tijd voor een ouderwetse spelletjesavond! Met mijn ouders speelden we de Kolonisten van Catan (en daarna nog een aantal potjes 30 seconds) en we hebben een hele gezellige avond gehad! Helaas heb ik niet gewonnen (oké, ik verloor echt gigantisch), maar dat mocht de pret niet drukken.

Date night! Met mijn vriend ging ik de afgelopen maand een keertje naar de bioscoop (Murder on the orientexpres, aanrader!) en gingen we een avondje uiteten in Arnhem. Gezellig om zo lekker te kletsen en lekker te eten!

In november werd ik 22, maar ik had besloten om het niet echt te vieren. Toen ik ‘s avonds thuiskwam lagen er wel een aantal hele lieve kaartjes in de bus! Zo leuk om kaartjes te mogen krijgen. Ondanks dat ik mijn verjaardag niet echt vierde kreeg ik toch wat leuke cadeautjes! Van mijn vriend en ouders kreeg ik het weekendje Praag (en het was geweldig) en van mijn vriend nog een prachtige schrijfset met veer, potje inkt en wax om echte stempels mee te drukken! Van mijn oma (die er helaas niet bij kon zijn) kreeg ik een prachtige hardcover van Woeste hoogten. Zo lief allemaal! ♥

Ondanks dat ik mijn verjaardag niet echt hield besloot ik toch voor mijn (schoon)ouders een soort van high tea te maken. De recepten van alle dingen die op tafel verschenen vorige week al online (je leest ze hier).

Natuurlijk maakte ik afgelopen maand ook een taart, nou ja: taartjes! Volgens een gecombineerd recept van Ohmyfoodness en Rutger Bakt maakte ik deze mini citroen cheesecakes met homemade lemon curd! Jummie!

Tijdens de laatste twee dagen van november (en de eerste twee dagen van december) waren we met z’n tweetjes in Praag. We hebben prachtige dingen gedaan en gezien en ik ben een beetje verliefd geworden op de stad. Binnenkort lees je een artikel met al mijn tips en ervaringen! Stay tuned!

Heb jij een leuke maand gehad?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.