This month’s Favoritez #15 – oktober 2017

Tijdens de eerste dagen van november heb ik al zoveel leuke dingen gedaan/mogen doen dat oktober al heel ver weg lijkt. Gelukkig hebben we foto’s en fijne herinneringen aan de eerste herfstmaand en kunnen we nog eventjes fijn terugkijken. Kijk je gezellig mee? 

De maand oktober begon gelijk al goed met een escape room en een etentje. Samen met mijn ouders gingen we naar een escape room in Arnhem die tof, maar een beetje amateuristisch was. Daarna gingen we een hapje eten bij De Beren in Arnhem. Ondanks dat we helaas erg lang moesten wachten op ons eten hebben we alsnog een gezellige avond gehad. Zeker voor herhaling vatbaar!

Uiteten op een dinsdag? Waarom niet? Mijn vriend en ik besloten op een dinsdagavond, direct na het werk gezellig met z’n tweeën in Deventer een hapje te gaan eten. We kozen voor een voor ons nieuw restaurant en we hebben heerlijk gegeten! We zaten bij Engel & Bengel en zeker een aanrader, mocht je ooit in Deventer zijn.

Het was een hele tijd geleden dat ik naar de bioscoop ben gegaan, maar in oktober ging ik zelfs twee keer! Met mijn vriend ging ik spontaan laat op een zaterdagavond naar American Assassin. Echt een goede film! Tijdens een nachtje weg met mijn moeder gingen we naar de voorpremière van Weg van jou. Een grappige Nederlandse film waar we om konden lachen, maar geen topper. Leuk voor tussendoor, dat wel.

Zoals ik net al schreef ging ik met mijn moeder in oktober een nachtje weg. We hadden een Bed & Breakfast in Haarlem en hebben de eerste dag fijn gewinkeld in deze leuke stad. Ik kocht onder andere een jurkje en natuurlijk een boek en we hebben heerlijk geluncht bij een schattig tentje. Binnenkort zal ik in een artikel allerlei leuke tips delen voor Haarlem. De tweede dag had ik ‘s ochtends helaas college in Amsterdam dus we besloten onze trip af te sluiten in de hoofdstad. Wederom doken we wat winkeltjes in en lunchten uiteindelijk bij De drie Graefjes in het centrum. Zeker een aanrader!

Oktober was ook de maand dat NA-auteur Jennifer L. Armentrout naar Nederland kwam en ik mocht haar ontmoeten! Samen met Anouk mocht ik haar interviewen en ‘s avonds gingen we gezellig naar het speciaal georganiseerde Armentrout-event. Het interview kun je hier lezen en een verslag van het evenement lees je hier.

In oktober was het ook weer tijd voor een echte feelgoodmeeting! Samen met de dames van WLFG hadden we afgesproken in Amstelveen waar we heerlijk bij Helma hebben gegeten. Van te voren hadden we afgesproken om een soort vervroegd sinterklaascadeautje mee te nemen dus hadden we lootjes getrokken. Iedereen nam een boek uit eigen kast mee en kocht daar wat leuke cadeautjes bij. Hier kun je lezen welk boek ik van Mandy heb gekregen! Het was ontzettend gezellig en we zijn al bezig met plannen van de volgende meeting. Dankjewel dames! ♥

Op 30 oktober werd mijn vader 50 jaar en dus hebben we de avond voor zijn verjaardag met een aantal vrienden van mijn ouders abrahams opgezet. Aangezien wij net iets anders dan normaal wilden doen besloten wij een legertent neer te zetten. Mijn vader zit altijd te zeuren dat hij in het leger heeft gezeten en veel voor Nederland in tijden van oorlog heeft betekent, terwijl hij eigenlijk slechts 5 dagen in het dienst is geweest. Hoog tijd om hem terug te pakken. Het was ontzettend leuk om te zien hoe gaaf hij ons idee vond!

Natuurlijk was het in oktober ook weer tijd voor een taart. Afgelopen maand besloot ik een cake te maken en ik koos voor een recept van Rutger Bakt. Ik maakte deze stroopwafelcake met mascarpone topping voor de meeting met WLFG en hij viel behoorlijk in de smaak! Deze ga ik zeker nog een keertje maken!

Naast al die andere leuke dingen die ik in oktober heb gedaan stond afgelopen maand ook in het teken van verjaardag, een tentamen voor mijn minor aan de UvA en mijn coffeemaster. Op het werk hebben we sinds afgelopen week weer de kerstdrankjes en daar hoort de heerlijke Christmas Blend bij! Op dit moment ben ik bezig met allerlei plannen voor de laatste maanden van het jaar en ik kijk er nu al naar uit om deze plannen allemaal uit te voeren!

In november zal ik langzaam beginnen met studeren voor mijn tentamens in december, vier ik mijn verjaardag, ga ik een coffee seminar geven op het werk (kom je ook?) en gaan we naar Praag! Ik kan niet wachten wat de maand allemaal in petto heeft!

Ik heb een heerlijke maand gehad, met drukke maar ook fijne momenten. Heb jij een leuke maand gehad?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.