Jennifer L. Armentrout over kroketjes, Theo James en natuurlijk boeken

Afgelopen vrijdag was het dan zover: Jennifer L. Armentrout was in Nederland en speciaal voor haar werd het CG Armentrout event georganiseerd. Samen met Anouk ging ik erheen, maar daarnaast mochten wij haar ook interviewen. Supertof natuurlijk en we grepen de kans aan om haar allerlei vragen te stellen. Vandaag lees je de uitwerking van ons interview!

Anouk stelde de vraag of ze aan het begin van de serie al de hele verhaallijn in haar hoofd had voor alle personages. Jennifer antwoordde daarop dat ze niet had verwacht dat er meer boeken in de Wait for you-serie zou verschijnen. Ik vroeg haar vervolgens of ze ooit het verhaal van Katie (de ‘stripper’ uit de boeken) zou gaan vertellen.

‘Ik krijg vaak vragen over Katie. Het is juist grappig, aangezien Katie is ontstaan naar aanleiding van een boekblogger die vroeg of ik een personage op haar wilde baseren. Uiteindelijk zei ik, oké, dat wil ik wel, maar ik denk niet dat je het leuk gaat vinden, aangezien ze een stripper is. Natuurlijk vond die blogger het fantastisch. Ik denk alleen niet dat ik ooit een vol boek zal schrijven over Katie, om de simpele reden dat ik niet een boek kan vullen over Katie met Katie. Misschien ooit, als een kort verhaal?’

Jennifer heeft heel wat boeken op haar naam staan, waar ‘slechts’ een aantal van in het Nederlands zijn verschenen. Bij uitgeverij Zomer & Keuning staan haar new adults in het fonds en bij Harpercollins zijn een aantal YA’s verschenen. Welk boek van haar moet iedereen gelezen hebben?

‘Dit boek is nog niet verschenen in Nederland, maar verschijnt volgend jaar, maar ik denk dat iedereen The Problem with Forever moet lezen. Veel mensen kunnen zich herkennen in de personages. Als ik een boek zou moeten kiezen uit de Wait for you-serie zou ik kiezen voor Ga voor mij of Blijf bij mij. Tess (uit Ga voor mij) moet leren omgaan met mishandeling en ik denk dat veel mensen hier – helaas – mee om moeten gaan. En wat betreft Blijf bij mij, ik denk dat iedereen wel een klein beetje Calla in zich heeft. De angst voor wat mensen van je vinden kan je echt tegenhouden in het leven. Ja, dat zijn boeken die mensen echt zouden moeten lezen.’

Anouk vroeg Jennifer of ze een van haar boeken zou willen herschrijven en ik vroeg haar daarop welk boek zij graag had willen (her)schrijven.

‘Ik zou het niet willen herschrijven, maar ik had het heel graag willen schrijven: de Hof van doorns en rozen-serie van Sarah J. Maas (konden wij het alleen maar mee eens zijn natuurlijk). Zij is niet alleen superknap, maar ook nog supergetalenteerd en heel erg lief. Een andere die ik graag had willen schrijven is de Royals-serie van Erin Watt (kunnen wij het ook alleen maar mee eens zijn, haha). Het is juist erg grappig, want mensen dachten dat ik de persoon achter het pseudoniem was! Ik schreef de beschrijving bij het boek, maar voordat het bekend werd wie er achter Erin Watt zat dachten veel mensen dat ik de auteur was! Ik zou willen dat ik die boeken had geschreven, het is gewoon the perfect soap-opera.’

Voordat Jennifer een korte stop had in Nederland was ze ruim een week in Duitsland om daar al haar fans te ontmoeten. Ook in eigen land Amerika is ze enorm populair dus niet zo gek dat ze veel mensen ontmoet en dat mensen ook veel leuke en lieve dingen voor haar doen. Ik vroeg haar wat het leukste is dat een fan ooit voor haar heeft gedaan.

‘Dat is een moeilijke vraag, want iedere keer als een lezer iets doet is het al fantastisch. Als lezers brieven schrijven of met hun boeken naar een signeersessie komen, is dat super. Sommige mensen rijden drie of vier uur of pakken zelfs het vliegtuig! Een tijdje geleden kreeg ik van een fan die wist dat ik obsessed ben met Theo James een foto met handtekening, dat was echt geweldig. Maar ik denk dat het leukste is als lezers tegen je vertellen dat jouw boek iets voor hen kon betekenen. Mensen hebben soms een ontsnapping nodig en als je dat als auteur voor iemand kan betekenen, is dat gewoon fantastisch.’

Tijdens ons interview leerden we Jennifer steeds beter kennen. Anouk vroeg haar naar haar schrijfproces en wat haar favorieten waren. Ik besloot haar te vragen naar iets wat weinig mensen van haar weten.

‘Dit is heel erg random, maar ik kan niet slapen wanneer de deuren van een kast openstaan, want daar zijn de monsters (met een grote knipoog natuurlijk). Ik kan ook niet slapen als mijn voeten niet bedekt zijn. Het is heel raar hoe angsten uit je jeugd je nog zo lang bij kunnen blijven. Ik moet in hotels ook altijd aan de kant slapen die het verst van de deur weg is.

Iets anders wat heel weinig mensen van mij weten is dat ik iemand een keer heb gered van verdrinking. Mensen die in zo’n situatie niet kunnen zwemmen raken altijd in paniek. Ik ben een behoorlijk goede zwemmer en ik dook in het water. En er iets wat mensen dan altijd doen: ze gaan om je nek hangen. Het is dan zo moeilijk om weer boven te komen. Daarom verdrinken vaak de mensen die redden omdat ze opeens zoveel gewicht moeten meedragen. Ik heb haar gelukkig uit het water kunnen halen en het is helemaal goed met haar, maar dat is dus iets wat weinig mensen weten.’

Afgelopen vrijdag waren wij niet de enige die Jennifer mochten interviewen en ook ’s avonds bij het event werden er genoeg vragen gesteld. Voor elke auteur zijn er altijd vragen die ze niet zo fijn vinden om te beantwoorden. Ik vroeg haar welke vraag ze het meest irritant vindt om te beantwoorden.

‘Ik vind het niet zozeer irritant, maar er is een vraag die veel auteurs krijgen en niemand vindt het eigenlijk leuk om die te beantwoorden: waar vind je inspiratie? Dat is gewoon iets wat je niet kunt antwoorden, want dat weten we niet. Je kunt overal inspiratie uithalen, uit een tv-programma, een reclame, een liedje of een roddelblad. Mensen zijn altijd op zoek naar een antwoord op die vraag, maar eigenlijk is het gewoon alles en iedereen.’

Jennifer heeft ontzettend veel boeken geschreven, met nog meer personages. Alleen de Wait for you-serie heeft al zoveel personages waar je een balzaal mee kunt vullen. Ik vroeg haar wie het saaist zou zijn om te ontmoeten.

‘Ik denk dat voor veel mensen Steph (uit Kies voor mij) het saaist is om te ontmoeten, juist omdat ze zo normaal is. Zij heeft geen problemen. In de VS heeft Steph heel veel commentaar gekregen van lezers. Ze is normaal, gezond en ze houdt gewoon van seks. No strings attached en daar is niets mis mee. In Amerika zijn vrouwen de ergste vijand van vrouwen. Het oordelen, het bekritiseren van andere vrouwen en dat kwam heel duidelijk naar voren in de reacties op Steph.’

(En natuurlijk vroeg ik haar ook nog even wie ze juist heel erg graag zou willen ontmoeten!)

‘Waarschijnlijk Jax, want ik heb hem eruit laten zien als Theo James (lacht heel hard).’

Als snel was onze tijd om en rondden we ons gesprek af. Jennifer signeerde onze boeken en een fotomomentje mocht natuurlijk niet ontbreken. We vertelden haar dat we ’s avonds ook aanwezig zouden zijn bij het evenement, waarop zij vertelde dat ze uitkeek naar de kroketjes (wie niet?!).

Bedankt Jennifer en uitgeverij Zomer & Keuning voor het leuke interview! Wij hebben genoten!

Liefs,
Marleen

PS. Het interview van Anouk verschijnt later deze week op www.readingtraveller.nl

PPS. Vanmiddag verschijnt er nog een kort verslag van het CG presents Armentrout event! Tot later! 

Misschien vind je dit ook interessant

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.