Blijf bij mij – Jennifer L. Armentrout

Over precies een week komt Jennifer L. Armentrout naar Nederland! Uitgeverij Z&K organiseert een lezersvent in Utrecht en een aantal bloggers mogen haar interviewen. En ik ook! Ontzettend tof en ik kan niet wachten om haar allerlei vragen te mogen stellen. Aangezien ik een fan ben van de boeken van Armentrout, maar nog niet alle boeken gerecenseerd op de blog stonden besloot ik de boeken te herlezen en te recenseren. Vandaag lees je wat ik van deel 3 vind!

Calla heeft een heleboel meegemaakt. Een heleboel shit, welteverstaan. De littekens daarvan draagt ze nog altijd met zich mee, ook nu ze zich aan haar verleden heeft ontworsteld en een studie volgt om een betere toekomst voor zichzelf te creëren. Maar haar zorgvuldige planning valt in duigen als ze erachter komt dat haar drugsverslaafde moeder al haar spaargeld erdoorheen heeft gejast en een creditcardschuld op haar naam heeft gemaakt.

Calla gaat terug naar haar geboorteplaats om voor de zoveelste keer haar moeders puinzooi op te ruimen. In haar moeders café vindt ze echter… niet haar moeder. In plaats daarvan staat er een wel erg prettige verschijning achter de bar. Hij stelt zich voor als Jax, en vanaf dat moment verdwijnt hij niet meer uit haar leven – en ook niet uit haar gedachten.

Ik heb genoten van alle boeken van Jennifer L. Armentrout, maar Blijf bij mij is voor mij wel het minste in de serie. Waarbij ik deel 1 en deel 2 genoot van de spanning tussen de personages (want: Cam & Avery), vond ik de relatie tussen Jax en Calla erg geforceerd. De liefde en de vriendschap vooral tussen beide spat van de pagina’s af, maar het leek een beetje ingestudeerd op een bepaalde manier. Het zorgde in ieder geval niet voor een plekje in mijn hart.

Calla is een stoer meisje die veel te veel heeft gemaakt, maar desondanks sterk blijft. Zoals veel fictieve personages is ze ontzettend onzeker over haar uiterlijk en dat maakte haar alleen maar menselijk. Echter vond ik dat ze zichzelf ook veel te veel naar beneden haalde en duwde ze zichzelf zo goed als de grond in en nam haar ontluikende relatie met Jax daarbij mee. Voor mij was het geloofwaardiger geweest als ze ook in haar relatie wat sterker en stoerder zou zijn.

Wat ik wel een enorm pluspunt vind (en wat Armentrout gewoon heel erg goed kan) zijn de erotische scènes tussen de personages. De spanning is echt perfect opgebouwd en ik vond Jax echt heel erg lief voor haar. Ondanks dat hij absoluut niet mijn favoriete personage is, viel ik op die momenten wel een beetje voor haar.

Zoals we van Armentrout gewend zijn kaart ze belangrijke onderwerpen aan zonder het enorm zwaar te laten worden. Ook in Blijf bij mij vermijdt ze niets en schrijft ze over drugsgebruik en gevaarlijke situaties waarbij je niet zomaar kunt uitstappen. Af en toe waren gebeurtenissen iets te overdreven en aangedikt, maar het bracht zeker het verhaal over.

Ondanks dat deel 3 zeker niet mijn favoriet uit de serie is, heb ik zeker genoten van Jax en Calla. Een absolute must read als je de andere boeken hebt gelezen en als bonus krijg je af en toe ook een beetje Cam & Jase voorbij. Wie wil dat nou niet?

Heb jij nog een vraag die je aan Jennifer zou willen stellen?

Liefs,
Marleen

Titel: Blijf bij mij ♥ Auteur: Jennifer L. Armentrout ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 352 ♥ ISBN: 9789401905688 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.