Hof van doorns en rozen – Sarah J. Maas

Een van de eerste recensies die op de blog verschenen was van het fantastische Hof van mist en woede. Echter is dit boek een tweede deel in een serie, maar stond een recensie van deel 1, Hof van doorns en rozen nooit online. Aangezien het derde en laatste deel vorige week is verschenen werd het hoog tijd dat de volledige serie hier op Favoritez te vinden is. Ik herlas daarom (en ook omdat de serie echt helemaal fantastisch is) de eerste twee delen. Vandaag lees je dus de recensie van Hof van doorns en rozen en volgende week de recensie van Hof van vleugels en verwoesting

Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

Behoorlijk lastig om een recensie te schrijven van een boek waarvan je vervolgdelen ook al hebt gelezen. Ondanks dat dit deel het minste boek is van de serie blijft het een fantastisch boek en ook een prachtig begin van een hele fijne serie.

Ondanks dat deze serie uitgegeven is bij Best of YA, kun je het niet helemaal YA noemen. Er zitten behoorlijk wat expliciete scènes tussen die je in de gemiddelde YA niet ziet. Het zit denk ik precies tussen YA en NA in en het is een perfecte tussenstap.

Het begin van het boek is een beetje traag omdat Maas veel aan het uitleggen is over de nieuwe wereld die ze geschept heeft. Maar als je eenmaal de wereld hebt ontdekt en weet hoe deze in elkaar zit, wil je niet meer weg. De auteur weet als geen ander hoe je op een prachtige manier een toffe fantasy wereld neer moet zetten en dat heeft ze in de ACO-serie ge-wel-dig gedaan.

Ondanks dat nog niet alle personages uit de serie aan bod komen in het eerste deel, bevat het toch heel wat leuke mensen. Iedereen is ook erg goed uitgewerkt en niet oppervlakkig. Zo vind ik Lucien echt heel erg tof. Maar ook de bijpersonages, zoals bijvoorbeeld de Suriel is goed uitgewerkt en ook beschreven dat je zo voor je kunt zien waarmee je te maken hebt.

Hof van doorns en rozen is een fantastisch begin van een serie die je gewoon gelezen MOET hebben. Ook als je niet zo fan bent van fantasy zijn dit alsnog boeken die je niet aan je voorbij mag laten gaan. Met een toffe wereld en heerlijke personages heeft Sarah J. Maas een hele nieuwe wereld geschetst waar ook jij deel uit van moet maken.

Ben jij al bekend met deze serie van Sarah J. Maas?

Liefs,
Marleen

Titel: Hof van doorns en rozen ♥ Auteur: Sarah J. Maas ♥ Uitgeverij: Best of YA
Aantal pagina’s: 424 ♥ ISBN: 9789000348275 ♥  Waardering: *****

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.