Met een beetje geluk – Tamara Haagmans

Bij thuiskomst van Spanje was Met een beetje geluk, het nieuwste boek van Tamara Haagmans op mij te wachten. Het was ook het eerste boek wat ik thuis weer oppakte. Ik heb al vaker boeken van deze auteur gelezen en die ervaringen én de flaptekst beloofden weer veel goeds. Lees je mee met mijn recensie?

Wanneer haar tante overlijdt, erft Nicole een klein pretpark. Hoewel het in een verschrikkelijke staat verkeert en haar tante hoge schulden had, is Nicole vastbesloten om het park nieuw leven in te blazen. Maar Marc, de manager van het pretpark, probeert Nicole te overtuigen het park aan hem te verkopen. En elke keer als hij in de buurt is, lijkt er van alles mis te gaan: de wallaby’s ontsnappen, een bestelling voor de brasserie gaat fout, en Nicole krijgt een flinke boete. Gelukkig komt daar hulp van Nicoles vriendin Daniëlla, die met een fantastisch idee komt om het park te redden.

Mensen, wat een feestje! Dit is echt weer een Tamara-boek. Zelfs als haar naam niet op de cover zou staan, zou je tijdens het lezen precies weten dat zij deze woorden op papier heeft gezet. Het is zo bijzonder hoe zij dit boek echt als haar zelf kan laten aanvoelen, er is volgens mij geen andere auteur die dat kan. Met een verwijzingen naar naaktkatten, haar grote liefde voor Halloween en enge outfits en ze krijgt het zelfs voor elkaar om zichzelf nog even vluchtig in het verhaal te fietsen. Hoe enorm tof?!

De sfeer zit er ook heerlijk in en wat een toffe, originele invalshoek met een vervallen pretpark. En zoals we van Tamara Haagmans gewend zijn zit er ook nog een stukje spanning en mysterie in verwacht. Hoewel ik het einde wel zag aankomen, zorgde dat absoluut niet voor minder leesplezier. Het park en de andere personages staan enorm goed op papier, waardoor het bijna lijkt alsof je zelf er rond loopt. Hoewel je mij niet in een Halloweenpark zult vinden, haha.

Zoals ik ook schreef in mijn recensie van Plankenkoorts, Tamara kan als de beste verschillende onderwerpen bij elkaar brengen en ze een prachtig geheel laten worden. Ook in Met een beetje geluk heeft ze onderwerpen als het syndroom van Down, veranderingen en nieuwe liefdes samen laten komen. En met een klein vleugje geheimzinnigheid is dit gewoon een heerlijk boek dat je deze zomer wilt lezen.

Ik ben absoluut niet teleurgesteld, wat zeg ik? Mijn verwachtingen zijn zelfs overtroffen. Wat een heerlijk verhaal en een absolute ‘Tamara Haagmans’. Haar lezers kunnen hun hart weer ophalen en mocht je nog niet eerder een boek van haar hebben gelezen, doen!

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Met een beetje geluk ♥ Auteur: Tamara Haagmans ♥ Uitgeverij: LS Amsterdam
Aantal pagina’s: 254 ♥ ISBN: 9789024595167 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel LS!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.