Plankenkoorts – Tamara Haagmans

Vorig jaar genoot ik in Wenen van het fijne boek De mooiste dag van je leven van Tamara Haagmans. Een lekker luchtig boek die zeker smaakte naar meer. Inmiddels is Tamara terug met Plankenkoorts en het boek is te lezen via Kobo Plus. Aangezien ik ook Tamara’s eerdere boek heb gerecenseerd vond ik het wel leuk om ook van Plankenkoorts een volledige recensie te plaatsen. Komt ‘ie!

Mara werkt bij het familiebedrijf van haar opa en oma: een winkel met tweedehands boeken, bladmuziek en theaterstukken. Op een dag komen er ineens tientallen mensen achter elkaar de winkel binnen. Ze halen alles overhoop en lijken op zoek te zijn naar iets, maar wat? Wat ligt er in het winkeltje van Mara’s opa en oma? Dan komt er een knappe man de winkel binnenlopen… Hij heet Lucas, en Mara denkt dat hij ook de winkel komt slopen. Maar niets is minder waar. Wie is hij, en waarom is hij uit het niets zo geïnteresseerd in Mara?

Net als in haar andere boeken weet je gelijk dat het echt een Tamara Haagmans boek is. Ik volg haar al een tijdje op Instagram en ik merkte tijdens het lezen dat er best veel kleine dingetjes van haar zelf in het boek is gestopt. Dat vind ik echt heel erg leuk en maakt het lekker persoonlijk om te lezen. En net als in haar vorige boeken is het lekker speels en luchtig. De schrijfstijl is lekker vlot en voordat ik het wist had ik het boek alweer uit.

Wel vond ik De mooiste dag van je leven wat beter. Voor mij deed Plankenkoorts onder aan haar andere boek dat bij LS Amsterdam is verschenen en dat kwam vooral door het mysterieuze tintje. Het was voor mij te mysterieus en kwam niet helemaal lekker uit de verf. Twee jaar geleden las ik voor de eerste keer een boek van Tamara Haagmans, namelijk Sprong in het diepe en dat was helaas echt niet mijn ding. En op sommige punten deed Plankenkoorts mij daar wel een beetje aan denken. Vooral Lucas vond ik soms echt heel vaag en te overduidelijk mysterieus. Dat haalde me een beetje uit de leesflow jammergenoeg.

Maar verder is Lucas wel echt een schatje hoor. De personages zijn – afgezien van het mysterieuze – goed uitgewerkt en ik vind het mooi om te zien hoeveel dingen Tamara samen heeft weten te brengen. De relatie tussen Mara en haar opa en oma vond ik echt fantastisch en spatte van het papier (oké, ereader) af. Ook hoe Tamara de alzheimer van Mara’s oma op papier heeft gezet is levensecht.

Zoals je kunt lezen vond ik De mooiste dag van je leven mooier en leuker dan Plankenkoorts, maar nog steeds is Plankenkoorts een heerlijk, vlot verhaal om te lezen. Het is echt weer een Tamara Haagmans en lezers van haar boeken zullen geheid gaan genieten.

Heb jij wel eens een boek van Tamara Haagmans gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Plankenkoorts ♥ Auteur: Tamara Haagmans ♥ Uitgeverij: LS Amsterdam
Aantal pagina’s: 264 ♥ ISBN: 9789024589821 ♥ Waardering: ***,5

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.