De mooiste dag van je leven – Tamara Haagmans

Een van de Nederlandse auteurs die ik volg op social media is Tamara Haagmans. Inmiddels heeft ze al een aantal boeken op haar naam staan, maar De mooiste dag van je leven is haar ‘grote debuut’. Ik was heel erg benieuwd en mocht een recensie-exemplaar ontvangen van Luitingh-Sijthoff! Ik besloot het boek mee te nemen naar Wenen en heb genoten van een heerlijke, zomerse read! Vandaag lees je mijn recensie! 

In De mooiste dag van je leven van Tamara Haagmans vindt Krista, medewerker bij een kringloopwinkel, in een oude doos een trouwjurk. Op aandringen van haar collega Marthe past ze de jurk en… hij zit als gegoten. Maar Krista heeft geen vriend, laat staan trouwplannen. Dan vindt ze in dezelfde doos ook nog trouwgeloftes en een ring. Van wie is de jurk geweest? Krista besluit op zoek te gaan naar de eigenaar en komt terecht bij Roy. Ze hebben meteen een goede klik, maar Roy heeft een groot verdriet te verwerken. En durft Krista haar eigen geheimen wel prijs te geven…?

Vorig jaar las ik Sprong in het diepe, voor mij het eerste boek van Tamara. Helaas viel dat boek echt zwaar tegen, maar ik wilde Tamara graag nog een kans geven. De mooiste dag van je leven bleek die tweede kans te zijn en yes, deze was zeker stukken en stukken beter! Ik vond het fijn om te lezen dat fijne humor afgewisseld wordt met een aantal goed uitgewerkte zwarte momenten in een mensenleven. Tamara heeft de hoofdpersonen mooi en levensecht op papier gekregen en dat deed zorgde alleen maar voor meer leesplezier.

Ik vond het leuk om te lezen dat – hoewel het een fijne, maar licht voorspelbare feelgood is – Tamara er toch een aantal hele originele dingen in heeft gestopt. Zo vond ik het erg leuk om te lezen dat het verhaal zich grotendeels in de kringloop afspeelt. En het is niet enkel een decor, maar Ratjetoe speelt echt een rol in het verhaal. Ook het donkere randje rondom het leven van Krista en Roy is origineel en geeft net dat laagje diepte aan het verhaal. I like!

De mooiste dag van je leven is eigenlijk een perfecte summer read voor deze zomer. Het verhaal is licht, lief en romantisch, maar zeker aangevuld met een fijne dosis serieusheid. Ook bevat het boek een laagje humor die ervoor zorgt dat dit boek gewoon niet mag ontbreken in je koffer. Ja, af en toe is het een beetje simpel en ik zette af en toe mijn vraagtekens bij de ontwikkeling van sommige relaties, maar ach, ik zwijmelde wel lekker verder met Roy en dat ga jij ook lekker doen tijdens het lezen!

Ik ben heel blij dat ik Tamara een tweede kans heb gegeven met dit boek. Een heerlijk verhaal, perfect voor op het strand, in het vliegtuig of lekker in je eigen tuin. Kun je daarna Tamara bedelven met liefde voor haar boek, vindt ze leuk! O, en fijne bonus? Het boek is slechts €12,99, daarvoor kun je ‘m niet laten liggen, toch? Je bestelt ‘m heel gemakkelijk hieronder!

Heb jij al kennisgemaakt met de boeken van Tamara Haagmans?

Liefs,
Marleen

Titel: De mooiste dag van je leven ♥ Auteur: Tamara Haagmans ♥ Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
Aantal pagina’s: 235 ♥ ISBN: 9789024585212 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel LS! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.