Majesteit – Katharine McGee

Een van de boeken waar ik enorm naar uitkeek deze zomer was natuurlijk Majesteit, het vervolg op het fijne American Royals. Dit was een boek waar ik bijna alles voor liet vallen. Vandaag lees je mijn recensie!

KROONPRINSES Beatrice is plots KONINGIN. Kan ze nu haar bruiloft nog afblazen en kiezen voor haar grote liefde?
PRINSES Samantha is heimelijk verliefd op de verloofde van haar zus. Wat moet ze doen? Doorfeesten?
NINA probeert tegen elke prijs het paleis – en prins Jefferson – te vermijden, maar de koninklijke familie laat haar niet gaan.
DAPHNE wil maar één ding: macht. Nu ze Nina buitenspel heeft gezet, moet ze alleen nog prins Jefferson terugwinnen.

Het voelde iets minder vlot dan het eerste deel. Ik heb tijdens het lezen echt genoten, maar ik had tegelijkertijd ook niet echt de behoefte om steeds maar weer door te lezen. Ik merkte ook dat ik het minder een vervolg vond vinden. Ja, het draait om dezelfde personages als in het eerste boek, maar er is zoveel veranderd ten opzichte van het eerste boek, dat het bijna lijkt alsof de auteur nieuwe dingen heeft moeten bedenken om een plot en inhoud aan Majesteit te geven. Dat klinkt een beetje negatief, maar ik denk dat dit vervolg niet perse nodig was geweest.

Ook dit boek draait weer om vier personages en de afwisseling zorgt wederom voor een fijne vaart in het verhaal. Allemaal hebben ze een bepaalde love interest, maar bij alle vier gebeurt er vrij veel voordat ze hun eigen happy ending krijgen. Het zorgt voor verrassende momenten én het maakt het verhaal geen enkel moment saai. Wel vond ik het jammer dat de auteur zoveel heeft veranderd ten opzichte van het eerste boek. Ik wil niet spoilen, maar vergeet bijna alles wat je na het lezen van American Royals denkt te weten. Het zorgt er overigens wel voor dat het steeds echt interessant blijft én dat niets is wat het lijkt.

Het verhaal draait om Beatrice, Daphne, Nina en Samantha en ik vond de verhaallijnen van die laatste twee het leukst. Hoewel ik Daphne ook echt kon waarderen, blijft ze gewoon een bitch haha. Wederom  zit er veel drama in het boek én blijf ik de twist die de auteur aan een fictief Amerikaans koningshuis heeft gegeven echt tof. Met een flinke dosis feminisme, drama en juicy roddels is dit ook weer een heel fijn boek om te lezen, ondanks dat het voor mij niet helemaal kon tippen aan het eerste deel.

Ik had misschien net iets meer van dit boek verwacht, maar heb alsnog gelezen tijdens het lezen. Als je hebt genoten van American Royals, dan zal dit nieuwe boek met avonturen van Beatrice, Samantha, Nina en Daphne je ook bevallen!

Heb jij (een van) deze boeken al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Majesteit ♥ Auteur: Katharine McGee ♥ Uitgeverij: de Fontein
Aantal pagina’s: 364 ♥ ISBN: 9789026156120 ♥ Waardering: ***,5
Ik heb dit boek ontvangen van Uitgeverij de Fontein, dankjewel!

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.