Een nobel streven – Julia Quinn

Een van mijn favoriete guilty pleasures boekenseries is toch wel de Bridgerton-serie van Julia Quinn. Inmiddels is het vierde deel verschenen en ik kan je alvast vertellen, het is weer genieten! Vandaag lees je mijn recensie van het verhaal van Penelope en Colin!

Penelope Featherington bewondert de beste vriend van haar broer zolang ze zich kan herinneren, maar de kans dat deze knappe graaf haar ziet staan is klein. Bovendien maakt zijn schandalige reputatie hem bepaald geen ideale echtgenoot.

Colin Bridgerton is zwaar beledigd door het beeld dat lady Whistledown van hem schetst in haar roddelcolumn. Hij is helemaal geen charmant leeghoofd! Dat geroddel lijkt misschien onschuldig, maar wat als het Colin de liefde van zijn leven kost?

Ik geef eerlijk toe, hoewel ik enorm veel zin in een nieuw deel had, waren mijn verwachtingen over de personages zelf niet zo heel hoog. In de vorige delen kwamen ze niet als super interessant op mij over, maar jeetje wat zijn Penelope en Colin leuk! Er zit veel meer achter dan dat je op het eerste ogenblik zou denken en ik vind het fantastisch hoe de auteur deze twee op papier heeft gezet. Vooral de relatie tussen die twee en de chemie die ze hebben is echt heerlijk.

Wat ik zo leuk vind aan de Bridgerton-serie – afgezien dat het gewoon vet leuke personages zijn – is de rode draad van lady Whistledown, de schrijfster van het bekende roddelkrantje. Het geeft net dat extra beetje spanning en een extra dimensie aan het verhaal. Zonder al teveel te spoilen wordt er in dit deel een stuk meer duidelijk over de identiteit van deze schrijfster en dat zorgt ook weer voor wat meer vaart.

Een reden dat dit niet zomaar een fijne serie met historische romans is, is dat er best veel tijd tussen de delen zit, qua verhaallijnen. De verhaallijnen spelen zich niet grotendeels tegelijkertijd af, maar er kan soms wel 10 jaar tussen zitten. Dat zorgt ervoor dat je af en toe nog een kijkje krijgt in het leven van de personages waar je in vorige delen al kennis mee hebt gemaakt en tegelijkertijd kun je dus ook het verhaal vertellen van de jongere broertjes en zusjes. Je leert de complete familie kennen en hebt er eigenlijk een nieuwe familie bij!

Wederom heb ik zo ontzettend genoten van dit boek. Niet zo gek dat ‘ie binnen 1,5 dag uit was, haha! Ik kan niet wachten op het vijfde deel (want het einde van deel 4 maakt je heel erg nieuwsgierig naar het vervolg) en ik ben ook heel benieuwd naar de serie die dit najaar op Netflix verschijnt!

Heb jij al kennisgemaakt met deze serie?

Liefs,
Marleen

Titel: Een nobel streven ♥ Auteur: Julia Quinn ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 462 ♥ ISBN: 9789022590881 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Boekerij!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.