This month’s Favoritez #47 – juli 2020

Juli was echt een hele fijne maand. Een aantal fijne dates met vrienden, ik heb heel veel gelezen en ons weekend naar Hamburg. Ik merk dat de lockdown (hoewel je niet echt meer van een echte lockdown kunt spreken) echt normaal begint te worden. Dat voelt aan de ene kant wel een beetje gek, maar ik ben ook heel blij dat het vrij normaal is geworden hoe onze wereld nu is. Lees je gezellig mee met de maand juli?

Ik vind het zo gezellig dat thuiswerken, haha. Mango speelt de hele dag buiten en als we dan beneden komen zit ‘ie (vaak niet zo) geduldig voor het raam of zelfs in de vensterbank, totdat ‘ie wat lekkers krijgt. Schatje!

Ik begon juli met een heerlijke rustige ochtend met wat blogjes, een blogplanning voor een nieuwe maand, koffie en een ereader op de oplader. Na dat ochtendje dook ik lekker op de bank met mijn Kobo!

Yes, ik ging ook in juli lekker vaak naar de bibliotheek! Deze twee boeken bleken ook op Kobo Plus te staan, dus ze gingen (gedeeltelijk) ongelezen weer terug!

Mega fijne zaterdagochtend! We gingen lekker brunchen bij Finch in Deventer en zo lekker! Even lekker kletsen, toffe toekomstplannen bespreken en gewoon even bijkomen van een drukke werkweek. Love it! Daarnaast is Finch echt een aanrader als je lekker uitgebreid wilt ontbijten, met dit All Day Brunch platter heb je geheid een gezellige ochtend!

Weer een nieuwe week met mijn fijne planner en koffie! En ik heb sinds kort (oké, hij is officieel van Vin, maar ik heb ‘m geconfisqueerd) een computerbril en die bevalt heel goed!

Wat een boef was Mango vorige maand! Hij heeft een heel stuk uit onze houten kozijnen geknaagd. Gelukkig waren we al van plan om de kozijnen te vervangen, maar echt heel blij waren we er niet mee.

Ik heb zoveel gelezen in juli, heerlijk! Uiteindelijk is de teller blijven steken op 22, nice! En vooral ook heel veel toffe boeken, want meerdere boeken heb ik 5 sterren gegeven!

We gingen weer een dagje naar het Oosten haha, we deden een rondje langs mijn schoonouders en oma en gingen tussendoor een broodje eten bij De Broodbode, love it! En op de terugweg naar huis nog een ijsje bij favoriet Van der Poel!

Als je op een gemiddelde dag afgelopen maand naar buiten keek leek het niet alsof het juli was, dus de dagen dat we lekker buiten koffie konden drinken waren extra fijn! Laat die mooie dagen maar komen hoor!

Cutie!!

Vorige maand las ik het fantastische boek Boyfriend material van Alexis Hall en op Instagram deelde ik behoorlijk enthousiast mijn voortgang en zo tof: een aantal mensen hebben dit boek besteld nadat ik het had aangeraden!

Het was alweer een tijdje geleden (iets met corona, haha) dat we bij opnames van een televisieprogramma waren, maar in juli was het zover! We mochten de opnames van een nieuw tv-programma bijwonen en het was heel grappig om te zien hoe dat met de huidige regels was opgezet. In plaats van ruim 100 mensen in het publiek waren we nu maar met 35! De show zelf vonden we niet mega fantastisch, maar het was zeker leuk om weer eens opnames bij te wonen.

Yay, koffie buiten drinken samen met lieve Mango! Hopelijk gaan we nog een heerlijke maand augustus krijgen waarin we veel buiten kunnen zitten en buiten kunnen lunchen!

We gingen ook een middagje naar Den Haag. We slenterden een beetje door de stad, gingen koffie halen bij een mega toffe hotspot (Bookstor, bij Paleis Noordeinde) en sloten de dag af met een etentje met Lucas en Laure die we al een hele tijd niet hadden gezien. Gezellig!

Perfecte maandagavond: wijn en een boek en dan lekker lezen in bed! Ik was eindelijk begonnen in De wrede prins die al een tijdje in de kast stond. De recensie komt binnenkort online!

Aankomende dinsdag verschijnt het nieuwe boek van Wendy Brokers en ter ere daarvan maakte ze een rondje door Nederland langs verschillende lezers met brownies om vragen van lezers te beantwoorden. En ze kwam ook gezellig langs bij mij! Ze nam echt vet lekkere brownies mee en we hebben ruim 2 uur gekletst over haar boeken. Dannkjewel lieve Wendy voor de gezelligheid!

Sinds de lockdown ben ik geen enkele avond (of dag for that matter) alleen thuis geweest, maar halverwege de maand was het eindelijk zo ver, haha. Ik dook op de bank met pizza, wijn en een foute film en genoot echt eventjes van het huis voor mezelf hebben. Kan enorm fijn zijn, hoe lief Vin ook is, haha!

Wow, ik mocht sinds 16 maart voor de eerste keer weer naar kantoor. Weliswaar voor een uurtje om een scherm op te halen, maar toch. Ik reed er heen (pleuris eind haha), maar het was fijn om weer even op kantoor te zijn en met een collega bij te kunnen praten (zonder scherm er tussen).

En toen was het tijd om de koffer te pakken voor een weekendje naar Hamburg! Mijn werklaptop ging uit, de koffer werd gepakt en natuurlijk ging er een boek mee! Ik hou zo van voorbereidingen voor een stedentrip!

En toen stapten we in de auto voor een stedentrip van drie dagen naar Hamburg. De stad heeft ons echt enorm verrast, was helemaal niet zo ver rijden als we hadden gedacht en we hebben enorm genoten. Deze maand verschijnen er twee artikeltjes online met tips voor jouw trip!

Onze stedentrip was van donderdag tot zaterdag, dus zaterdag aan het einde van de dag waren we weer thuis. Dat zorgde ervoor dat we op zondag een heerlijke relaxte dag hadden en we begonnen deze dag met een aflevering van The Mentalist en koffie in bed, love it! De rest van de dag heb ik een beetje gelezen en een film gekeken, pretty perfect!

En yes, in juli was het ook eindelijk weer tijd om met Janneke af te spreken! We hadden elkaar sinds maart niet meer gezien, maar we hebben eindelijk weer afgesproken! We zijn lekker uiteten geweest in Deventer en hebben uren bijgekletst, zo gezellig!

Juli was – ondanks het niet al te fijne weer – echt wel een fijne maand. Ik ben heel benieuwd wat augustus gaat brengen!

Hoe was jouw maand? Heb je leuke dingen gedaan?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.