This month’s Favoritez #80 – juni 2023

Voor ons gevoel hebben we een hele lange maand juni gehad. We hebben zoveel mooie dingen gezien en gedaan, dat bepaalde bestemmingen veel langer geleden voelen. Vandaag praat ik je bij over een stukje Japan, Zuid-Korea én een heel klein stukje Singapore. En vandaag lees je, iets later dan gepland, mijn maandoverzichtje van juni! Lees je mee? 

Juni begon in Osaka, Japan. We waren hier (door een kleine wijziging in plannen) al een paar dagen eerder geweest, maar nu zaten we daadwerkelijk op de plek waar we zouden willen zitten. We begonnen met een wandeling naar Osaka Castle. 

En ook in Osaka hebben we sushi gegeten van een sushitrein, haha.

In Osaka hebben we ook een van de leukste dingen in Japan gedaan: geknuffeld met minibiggetjes! 

Daarna was het tijd om door te gaan naar onze volgende bestemming in Japan: Hiroshima! Dat is uiteindelijk onze favoriete stop in Japan geworden. Heel indrukwekkend, een hele mooie, vredige stad, helemaal fan. We bezochten o.a. het vredesmuseum, het Vredespark én de koepel die na de atoombom zo is achtergebleven. 

Die indrukwekkende, eerste dag sloten we af op het dakterras van ons hotel <3 

In Hiroshima heb je ook een hele mooie shrine die deels in het water staat. 

En na het hele fijne Hiroshima (waar we nog wel een nachtje extra hadden willen blijven), reisden we door naar onze laatste bestemming in Japan: Fukuoka. Liefs uit de Shinkansen.

Onze eerste volle dag in Fukuoka zijn we heel erg goed begonnen, want het was nodig om te proosten! Wij hebben namelijk (op afstand) ons huis verkocht en dat moest natuurlijk gevierd worden! We gingen brunchen bij een fijne plek en na het eten kwamen de bubbels (en oké, een cocktail voor mij) op tafel! 

’s Middags gingen we naar een vestiging van Teamlab waar we grotendeels de hele middag hebben doorgebracht. 

De dag sloten we af met een honkbalwedstrijd, wat een feestje maken die Japanners daarvan!

Vanuit Fukuoka vlogen we door naar ons 4e land: Zuid-Korea. We landden op het vliegveld van Incheon, net buiten Seoul en we waren eigenlijk die eerste dag gelijk al verliefd geworden op Seoul! 

Seoul was heerlijk, we bezochten tempels, liepen door schattige straatjes, verbaasden ons hoe groen en divers de stad is, aten bij heel veel toffe hotspots, bezochten mooie tuinen, we gingen naar een vet mooie bibliotheek, we bezochten de DMZ (de gedemilitariseerde zone tussen Noord en Zuid-Korea, wat voor ons helaas niet een heel groot succes was) en we bekeken Seoul vanuit de een wat hoger gelegen punt. Echt een heerlijke stad, dikke tip! 

Vanuit Seoul reisden we met een luxe bus door naar Jeonju, een klein stadje midden in Zuid-Korea. Het was een leuk stadje, maar door de hitte en een net verkeerde plek van ons hotel vonden wij deze stop niet heel bijzonder. 

Maar Busan daarentegen, onze volgende stop in Zuid-Korea? Heerlijk! We zaten dichtbij het strand, we hadden heel veel geluk met het weer, dus love it! 

We proosten bij restaurantjes op leuke plekken, pakten mooie zonsondergangen mee, spendeerden veel tijd op het strand, bezochten de Busan Tower voor een heerlijk uitzicht over de stad en aten lekker veel ijsjes!

Vanuit Busan vlogen we in het tweede deel van juni naar Jeju, een klein eiland in het zuiden van Zuid-Korea. Hier hebben we met een huurautootje heel veel leuke dingen gedaan en gezien. Zo bezochten we mooie watervallen, hebben we een paar uur heerlijk gerelaxt bij een strandtent en hebben we hikes gemaakt voor mooie uitzichten. 

Maar helaas zat het weer in Jeju niet heel erg mee, waardoor we ook drie dagen heel veel regen en mist hebben gehad. Een dag hebben we daarom voor het overgrote deel op de kamer doorgebracht met lezen en serietjes, maar de andere twee dagen hebben we de mist getrotseerd en zijn we onder andere naar een mooi strand en alpaca boerderij geweest! 

En we eindigden juni in Singapore! En wauw, wat een GEWELDIGE BESTEMMING! We zijn echt compleet verliefd geworden en komen hier absoluut nog eens terug. Hierboven staan wat fotootjes van onze eerste dagen, maar in het maandoverzichtje van juli komen er nog meer! 

Juni voelt als het een heerlijk (lange) maand, want het lijkt alweer eeuwen geleden dat we in Japan waren, hoewel dat dus minder dan een maand geleden is. Ongelofelijk hoeveel mooie dingen we al hebben gezien! 

Hoe was jouw maand? Heb je lekker kunnen genieten van het mooie weer? 

Liefs,

Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

  1. Ja inderdaad wat een mooie maand voor jullie, nog veel mooie dingen in het verschiet genieten heet zoiets 😍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.