This month’s Favoritez #30 – Februari 2019

Als ik terugkijk op februari was het niet zo’n hele spectaculaire maand. Hoeft natuurlijk ook niet, maar de tweede maand van 2019 zal niet de boeken ingaan als een maand met een hoog wauw gehalte. Zo was ik een paar dagen goed ziek, belandde ik een beetje in een schrijf -en leesdip, maar eindigde de maand wel met een heel leuk nieuwtje! Daarnaast stonden er alsnog wel een paar hele fijne dates en leuke dingen op het programma, kijk je gezellig mee?

Het eerste weekend van februari was gelijk het fijnste weekend van de maand. We begonnen met een fijne dag met z’n tweeën, samen lekker eten, spelletjes spelen, dat soort dingen. Begin februari waren we helemaal weer verslaafd aan het kaartspel van De Kolonisten van Catan. Heb jij dat spel wel eens gespeeld?

En in februari was het ook tijd voor mijn moeders verjaardagscadeautje. Ze werd in oktober 50 en ik gaf haar een workshop cadeau. Wegens de enorme populariteit van de workshop konden we pas afgelopen maand de tas maken, maar het was het wachten absoluut waard. Hoewel ik dus helemaal niet handig ben met dit soort dingen vond ik het nog leuker dan verwacht. We hebben een hele gezellige ochtend gehad bij ‘De Blije Naald’ in Enschede en daarna sloten de dag af met een fijne lunch in de stad! Hoe vind jij het resultaat geworden?

Yes, het eerste weekend van februari was er echt eentje met een gouden randje. Zondag was het namelijk een klassieke Lazy Sunday, maar dan niet vanuit huis maar lekker in de stad. We ontbeten/lunchten bij Eigenwijs (toffe hotspot), maakten een wandeling door het prachtige Bergkwartier in Deventer en gingen vervolgens naar de bioscoop (Instant family, ook een aanrader!). Mag ik nog meer van dit soort dagen?

Afgelopen maand zat ik ook in een enorme ‘opruimflow’. Al sinds we in ons huis wonen stonden er nog een aantal dozen overal en nergens en die zijn nu allemaal leeg. Ik ruimde onze ‘kleedkamer’ op, de zolder is nu helemaal netjes en nu kun je ook eindelijk normaal rondlopen in de schuur. Heel erg fijn dat alles nu echt een plekje heeft gekregen en dat het allemaal opgeruimd is! Ben je benieuwd naar het resultaat van onze bovenverdieping? Dat artikel verscheen vorige week – eindelijk – online!  

Yes, het was weer eens tijd om met Anouk af te spreken en deze keer hadden we afgesproken in Utrecht. We brunchten/lunchten bij Frenchie Cafe (echt een toffe plek) en gingen aansluitend naar de Blossom Books Garage Sale. Heel erg tof en zo gezellig! Snel weer doen!

En yes, we hebben een nieuw hoekje gecreëerd in ons kantoortje. De ene muur wordt helemaal beslagen door rijen en rijen met boeken, maar de andere kant was tot vorige maand helemaal leeg. We besloten twee schilderijenplanken van Ikea op te hangen met daarom lijsten met posters, reisboeken en wat andere leuke accessoires. Heel erg blij met het resultaat!

Misschien wist je het, misschien wist je het niet, maar ik ben opgegroeid tussen heel veel konijntjes. Mijn vader houdt konijntjes voor de tentoonstelling en dat zorgt ervoor dat er vooral in het voorjaar heel veel baby’s zijn! Zo schattig! En het leukste? Binnenkort is onze tuin klaar en dan is het eindelijk tijd voor mijn konijntje! 🙂

Zoals je hierboven kon lezen ben ik een paar dagen echt goed ziek geweest en dat zorgde ervoor dat ik echt nergens zin in had. Ik las geen letter, heb mijn laptop amper aangeraakt en dus kwam van het schrijven echt niets terecht. Heel erg jammer, want daarvoor zat ik in een hele fijne flow. Daarom probeerde ik tijdens een middagje bij Starbucks het weer een beetje op te pakken. Ik zit er nog niet helemaal in, maar hoop de eerste versie wel zo snel mogelijk af te maken.

Vorige maand woonden we ook opnames bij van het televisieprogramma It Takes 2. Ik mag hier nog niet veel over zeggen, maar het was erg leuk om een keertje opnames van zo’n tv-show mee te maken. Wij waren het publiek bij de eerste aflevering en zaten behoorlijk goed in beeld, dus binnenkort zie je onze koppies waarschijnlijk wel op tv!

Yes, en het was in februari nog een keer tijd om iets gezelligs met mama te doen en deze keer gingen Deventer in. Een beetje winkelen, leuke dingetjes voor in huis kopen en natuurlijk gezellig een broodje eten! Mocht je een keer in Deventer (of Almelo, Hengelo, Enschede, Zutphen of Oldenzaal) zijn en je bent op zoek naar een plek waar je lekkere, maar vooral betaalbare broodjes kunt eten: de Broodbode is de plek!

Op 20 februari waren Vin en ik 8 jaar samen (waar blijft de tijd? #cliché) en dat moesten we natuurlijk vieren. We doen tegenwoordig niet echt meer iets met cadeautjes, maar gaan wel altijd gezellig met z’n tweeën uiteten. Deze keer besloten we bij een voor ons nieuw restaurant uit te eten te gaan, namelijk het Mexicaanse restaurant El Popo. Dikke vette aanrader en zeker voor herhaling vatbaar!

Voordeeltje van veel thuis zijn is dat je jezelf af en toe kunt verwennen met een lekkere lunch. Ik at vorige maand dit verrukkelijke broodjes met avocado, kipfilet, zachtgekookte eitjes en een beetje honingmosterdsaus. Jum!

Zoals je hierboven al kon lezen zat ik afgelopen maand een beetje in een leesdipje. Voor veel mensen kan het nog steeds als veel worden gezien, maar voor mij was het weinig. Ik las ‘slechts’ 9 boeken, terwijl ik toch wel heel veel vrije tijd had. Maar ja, domme spelletjes op je telefoon (die je er dan beter van af kunt gooien, maar ja) nemen toch wel veel tijd in beslag. Een boek dat ik afgelopen maand las was Nee heb je van Charlotte de Monchy en wist je dat je kans maakt op een exemplaar? Hier lees je alles over de winactie!

En yes, we kochten een nieuw servies! Zo blij met onze nieuwe borden en bakjes! We twijfelden al sinds we in ons nieuwe huis wonen of we een nieuw servies zouden aanschaffen en uiteindelijk is het deze geworden. I like!

En dan nog een heel erg leuk nieuwtje! Ik heb een nieuwe baan! Vanaf 11 maart ga ik aan de slag bij een nieuwe werkgever, namelijk de overheid. Binnenkort zal ik hier in een artikel meer over vertellen en wat er precies met mijn master is gebeurd en hoe het verder gaat met Favoritez. Voor nu ben ik heel erg blij dat ik in een relatief korte periode een (hopelijk) hele toffe – zo goed als fulltime – baan heb gevonden!

Mama kwam spontaan op een woensdag langs en nam home made appeltaart mee. Dat is toch wel beste, hoor!

Februari sloot ik echt heel erg lekker af met een dagje in Rotterdam met een vriendin. We winkelden een beetje en gingen vooral vaak ergens zitten om iets te eten en te drinken. Zo aten we bagels bij Bagels & Beans, aten we taart bij de Chocolate Company en aten we uiteindelijk een vet lekkere hamburger bij Jamie’s Italian in de Markthal. Zo’n fijne, gezellige en leuke dag! ♥

Nou, dat was februari! Alsnog wel een goed gevulde maand, vind je niet? Maart zal in het teken staan van onze reis naar Lissabon en Porto en natuurlijk het begin van mijn nieuwe baan. Allebei heel erg veel zin in!

Hoe was jouw kortste maand van het jaar?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

  1. Wat een gezellige maand! Ik vond onze date erg gezellig, doen we inderdaad snel weer 😍 En nogmaals gefeliciteerd met je nieuwe baan, zo fijn! Hopelijk wordt maart ook een fijne maand voor je! 💕

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.