Verhuisupdate #5 – Het resultaat (boven)

Nee, je kunt het echt geen verhuisupdate meer noemen nu we er al meer dan een half jaar wonen, maar het past nog zo leuk in het rijtje. De afgelopen tijd hebben we weliswaar niet meer zoveel gedaan in het huis (want alles was zo goed als af), maar toch hebben we wat kleine dingetjes aangeschaft waardoor ook de bovenverdieping nog meer sfeer heeft gekregen. Vandaag neem ik je mee in onze slaapkamer, kantoor, kleedkamer en badkamer! Kijk je gezellig mee? 

DE SLAAPKAMER
De bovenverdieping was – zacht gezegd – een kleurrijk geheel. Alle ruimtes hadden een andere kleur en zo was de slaapkamer oranje. Echt helemaal oranje. Van oranje plafond en muren tot een oranje verwarming en kozijnen. Nu is oranje niet helemaal onze kleur en dus gingen we aan de slag met verf en behang. Uiteindelijk werd onze kamer helemaal wit, met één muur mintgroen. Ook legden we een nieuwe vloer, namelijk een fantastisch mooie grijze laminaatvloer. Ik werd gelijk helemaal verliefd op onze slaapkamer en nu deze (natuurlijk al een tijdje) helemaal is ingericht ben ik echt tot over mijn oren.

Zo zag de slaapkamer ervoor dus uit*. Behoorlijk oranje, vind je niet?

En dit is onze slaapkamer nu! Ik ben zo dol op de kleurencombinatie van het zwart, wit en mintgroene! En we zijn heel erg blij met ons nieuwe, grotere bed. Hij ligt heerlijk en we liggen regelmatig een film te kijken. Yes, een behoorlijk grote tv, we know! 

Op mijn nachtkastje is altijd wel een boek te vinden en deze boeken las ik toevallig deze week! De mandjes onder het kastje zijn zo handig, kun je lekker alle troep ingooien, haha! Hoewel ‘mijn’ bibliotheek natuurlijk een hele fijne ruimte is, vind ik de slaapkamer ook echt een mooie, heldere ruimte en helemaal zoals we ‘m willen. Misschien komt er in de toekomst nog iets leuks aan de muur, iets met foto’s of zo, maar we weten op dit moment nog niet echt wat. Kan altijd nog!

DE KLEEDKAMER
Dit klinkt heerlijk decadent, maar wij hebben dus een aparte kleedkamer. Noem het een soort inloopkast. We hadden een kleine slaapkamer over en die hebben we omgetoverd tot een fijne, ruime en vooral overzichtelijke kledingkamer. Ik ben zo blij met het resultaat (vooral als het opgeruimd is, haha) en vind het nu helemaal niet meer erg om te strijken! 😉

Dit* was voor de verbouwing dus een geel met groene kamer. We noemden tot een aantal maanden geleden deze ruimte nog steeds de groene kamer, ondanks dat ‘ie allang wit was. Ach, je moet er van houden, zullen we maar zeggen.

Ziet er strak uit, toch? Sinds een maandje hangt er eindelijk ook een spiegel dus het is nu helemaal af! Wie weet komt er binnenkort nog een mooi kleed voor op de vloer, maar voor nu is deze ruimte helemaal zoals we ‘m wilden. Voldoende ruimte voor al onze kleding, zonder dat het constant een bende is als je iets wilt pakken. Love it!

DE BADKAMER
Ik denk dat – naast de keuken – de grootste verbouwing wel de badkamer is geweest. In eerste instantie wilden we de badkamer niet gelijk aanpakken, maar iedereen gaf aan dat je dat veel minder snel gaat doen als je er eenmaal woont. Je bent al snel twee weken je douche kwijt en dat is niet handig. Nu zijn we zo ontzettend blij dat we het gelijk hebben gedaan, want het resultaat is fantastisch (al zeg ik het zelf).

Zo was de badkamer dus eerst*. De vorige bewoners vonden het belangrijk om alles in de badkamer te hebben, dus in deze kleine ruimte stond een bad, aparte douche, wc en wastafel. Voor al deze dingen vonden wij de ruimte te klein dus wij hebben het bad eruit gesloopt. Ook de tegels waren niet onze smaak.

Zoals je kunt zien zijn wij niet voor tegels gegaan, maar heeft een stukadoor een betonlaag op de muren gemaakt. Het resultaat is zo ongelofelijk tof, zelfs nog beter dan op de foto’s. Nog steeds heel erg dankbaar voor Bjorn, die dit voor ons heeft gedaan.

KANTOOR/BIBLIOTHEEK
En dan natuurlijk de leukste ruimte van het huis, voor boekenwurmpjes dan! Ons kantoor/bibliotheek! Een ruimte voor een paar boekenkasten was natuurlijk een must en dankzij mijn vriend staat er nu een fantastische wand met boekenkasten!

Aanschouw: de roze kamer! 😉

En zo ziet het er nu uit! Binnenkort zal ik een apart artikel een boekenkasttour doen, maar voor nu moet je het even met deze twee foto’s doen. Ik heb mijn verzameling gesorteerd op genre, uitgeverij en auteur. Ik zit dus echt dagelijks naar de kasten te staren, dat snap je.

Sinds een paar weken hangen ook deze twee schilderijenplanken (Ikea) met lijsten met leuke posters. Het plan is om hier mooie foto’s van onze reizen in te doen, maar die moet ik eerst uitzoeken en laten afdrukken. Ook staat er sinds twee maanden een tof karretje naast mijn kant van het bureau, als een soort ladekastje. Yes, wederom helemaal zoals we het wilden hebben!

Ik vond het zo leuk om foto’s te maken en het eindresultaat met jullie te delen. Dit was het laatste artikel in deze reeks, hoewel ik waarschijnlijk ook wel een artikel over de tuin make-over zal delen.

Ben je benieuwd naar de andere artikelen over het verhuizen? Hier lees je ze allemaal terug:

Verhuisupdate #1 – Wat hebben we tot nu toe allemaal gedaan?
Verhuisupdate #2 – We hebben de sleutel! 
Verhuisupdate #3 – De terugblik
Verhuisupdate #4 – Het resultaat (beneden) 

Hoe vind jij onze bovenverdieping geworden?

Liefs,
Marleen

* De ‘voorfoto’s’ zijn gemaakt door de makelaar en zijn afkomstig van Funda.nl 

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.