Verhuisupdate #1 – Wat hebben we tot nu toe allemaal gedaan?

In mei deelde ik een heel erg leuk nieuwtje met jullie, we hebben namelijk een huis gekocht! Op het moment van schrijven wisten we nog niet heel veel, maar intussen is er al zoveel gebeurd en ik wil jullie graag op de hoogte stellen! In dit eerste artikel neem ik jullie mee in alle dingen die we nu allemaal hebben geregeld, zodat je ook een beetje een kijkje in de keuken krijgt bij het kopen van een huis! Ga je gezellig mee? 

De financiering
Nadat we een bod hadden gedaan en deze ook was geaccepteerd moesten we aan de slag met de financiering. We hadden een gesprek met een hypotheekadviseur en via deze persoon hebben we eigenlijk alles geregeld. Aangezien we een aantal dingen aan ons huis willen verbouwen en we dit via een bouwdepot willen betalen moesten we voorafgaand aan dit gesprek ook een taxatie van ons huis laten doen en een begroting maken van alles wat we wilden doen. Dit resulteerde erin dat we ruim 3 maanden voordat we überhaupt de sleutel kregen al een keuken zo goed als hadden uitgezocht en een globaal plan hadden van hoe de badkamer er na de verbouwing uit zou moeten zien. Gelukkig paste dit allemaal goed binnen ons budget en werd onze aanvraag voor de hypotheek vrij snel goedgekeurd. Vanaf dat moment kan de verkoper eigenlijk niet meer onder de koop uit (en wij in principe ook niet, tenzij we een grote som geld wilden betalen), dus het moment dat de financiering rond kwam was een extra momentje zekerheid, fijn!

Dit is overigens niet onze nieuwe keuken, hoor. We hebben geen losstaand eiland en we krijgen een hele andere kleur! 😉

Een nieuwe keuken
Zoals ik hierboven al schreef gaan we een aantal dingen verbouwen en een van die dingen is de keuken. Al vrij snel nadat we het bod hadden gedaan (eigenlijk nog diezelfde week) gingen we op zoek naar een keuken. In eerste instantie hadden we een tekening laten maken en alles zo goed als uitgezocht, maar hoe verder het kwam en hoe meer we er over na gingen denken besloten we toch voor iets heel anders te gaan. We gooiden alles om, van de indeling tot de kleuren en we zijn nu heel erg tevreden met de tekeningen. We moesten vrij snel gaan beslissen omdat er een behoorlijke levertijd zit op keukens (ca. 10 weken). De keuken wordt half september geleverd en ik ben zo benieuwd naar het uiteindelijk resultaat en hoe het er allemaal in onze nieuwe huis uit gaat zien! Uiteraard deel ik in oktober hoe alles eruit ziet hier op de blog!

Meubels bestellen
Ook op de meubels zit een behoorlijk levertijd (en vooral op de bank) dus ook daarover moesten we vrij snel de knoop doorhakken. Gelukkig zijn mijn vriend en ik het over bijna alles eens, maar alsnog waren we samen behoorlijk veel aan te twijfelen. We vonden/vinden het behoorlijk lastig om in te schatten hoe het er allemaal uit komt te zien straks en hoe we de ruimte het beste in kunnen delen. We zijn echter wel heel erg blij met de keuze die we nu hebben gemaakt en zijn natuurlijk heel erg nieuwsgierig hoe het er uit komt te zien. We zijn voor een industriële look gegaan waarbij we voldoende ruimte hebben om nog te spelen met kleuren en leuke accessoires, maar waarbij we tegelijkertijd ook voldoende rekening hebben gehouden met de keuken!

Ook een nieuwe badkamer
Naast de keuken is de badkamer de andere grote verbouwing en daar kwam behoorlijk veel bij kijken. Een badkamer verbouwen kan op verschillende manieren. Je kan alles zelf doen (of laten doen) of je kunt het hele plan door één persoon/bedrijf laten doen, zodat je er verder geen omkijken naar hebt. Gezien de kosten hebben we besloten om het grotendeels zelf te doen waarbij we twee mensen gaan inhuren om het echte vakwerk te laten uitvoeren. Verder hebben we zelf eigenlijk alles aangeschaft en zijn we dus ook zelf verantwoordelijk voor hoe het er uit komt te zien. Op de tekeningen die we hebben ziet het resultaat er alvast heel erg tof uit en ik ben (wederom) heel erg benieuwd hoe het er in het uit zal zien. Zo spannend allemaal! Voor de badkamer zijn we op zoek gegaan naar een aannemer (wat een zoektocht, wil je niet weten) en deze persoon zal ook onze keuken plaatsen.

De schuur volpakken met spullen en beginnen met inpakken
De afgelopen weken zijn we lekker bezig geweest met het verzamelen van allerlei spullen. Zo hebben we al een badkamer meubel, onze klerenkast, een vriezertje en een nieuwe bed en daarmee is eigenlijk onze schuur zo goed als volgebouwd. Daarnaast hebben de vloer uitgezocht en besteld (gelukkig hoeven we dit pas begin september op te halen) en wat kleine dingetjes gekocht, zoals een nieuw koffiezetapparaat, een keukenmachine en nieuwe kopjes en dergelijke.

Daarnaast ben ik ook langzaam begonnen met inpakken. Ik ben aan de ene kant een beetje bang dat ik dingen nog nodig ga hebben, dus veel dingen staan nog gewoon in de kast. Daarnaast hebben we eigenlijk de hele maand september nog om tussen het klussen door nog van alles in te pakken, dus tijd genoeg!

Dit was de eerste update van onze verhuizing! Vond je het leuk om te lezen?

Ben jij wel eens verhuisd?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.